* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe speel je in op Moederdag in je salon?

14 april 2019 | Schoonheidszorg
Hoe speel je in op Moederdag in je salon?

Heb je er ook aan gedacht dat het bijna Moederdag is? Dit is één van die momenten in het jaar waarin het loont om jouw beauty salon in de kijker te zetten! Maar hoe doe je dat op een effectieve manier? Het is de kunst om niet te ‘verkoopachtig’ over te komen, maar wel extra succes te boeken. We helpen je hier graag op weg met enkele goede salon marketing tips voor Moederdag in je salon!

1. Leef je uit met bloggen!

Houd je een blog bij op de website van je beauty salon? Stort je dan op een overtuigende blog over Moederdag. Licht bijvoorbeeld enkele mooie behandelingen in je salon uit als tips voor een Moederdagcadeau of zet producten die je verkoopt in de kijker. Probeer een benadering te zoeken, die anders is dan de standaard tiplijstje! Geef je verhaal humor mee door bijvoorbeeld anekdotes te schrijven over mislukte verrassingen of cadeautjes die je ooit hebt gekregen en waar je helemaal niet zo blij mee was. Uiteraard heb jij de perfecte oplossingen om dit te voorkomen! Dit is ook het iedeale moment om nieuwe verwen-behandelingen in de kijker te zetten. Of volg nog op tijd een cursus, waarmee je de moeders in je salon mee kunt verwennen! Wat dacht je van een unieke cursus buccal massage of een cursus voetreflexologie?

2. Ga los op social media!

Social media is een belangrijk marketing instrument voor beauty salons. Maar weet je ook hoe je dit effectief kunt inzetten? Originele en overtuigende content op het juiste moment is heel belangrijk. Zeker als Moederdag eraan komt, is het slim om los te gaan op social media om je salon in de kijker te spelen. Dat doe je niet alleen door enkel leuke kortingsacties te delen, maar vooral door veel interactie te creëren met je volgers. Dit bereik je door je volgers te stimuleren om te reageren op vragen, uitspraken of humoristische posts. Denk ook aan ludieke win-acties die in het teken staan van Moederdag. Zorg dat je posts en acties zoveel mogelijk gedeeld worden en spoor je volgers aan om een speciale hashtag te gebruiken.

3. Zet cadeaupakketten klaar

Welke heerlijke producten bied je aan in jouw salon? Cadeaupakketten doen het nog steeds goed voor moederdag in je salon. Zorg voor pakketten in verschillende prijsklassen, zodat je meteen voor elk budget een topcadeau klaar hebt staan. Plaats de pakketten op een opvallende plek in je salon, zodat je klanten er niet omheen kunnen. Hiermee trigger je meteen de aandacht: ‘O, ja ik moet ook nog een leuk cadeautje voor mijn moeder hebben!’ Grote kans dat je met weinig moeite de verkopen in je salon een boost kunt geven!

4. Tiplijst Moederdag cadeaus!

Moederdag is ook een goede gelegenheid om eventuele nieuwe behandelingen in je salon in de spotlights te zetten. Bij nieuwe behandelingen kunnen klanten soms erg nieuwsgierig, maar tegelijkertijd ook wat terughoudend zijn. ‘Zal ik het wel of niet proberen? Is het mijn geld waard?’ Als ze dan een dergelijke behandeling aangeboden krijgen als Moederdag cadeau van hun partner of kinderen, dan is het een ander verhaal. Stel een tiplijst met Moederdag cadeaus op die je meegeeft aan je klanten, zodat ze die thuis onder de aandacht kunnen brengen. Deel je tiplijst via social media, zodat moeders het kunnen delen en mensen kunnen taggen. Denk aan een lijst met vernieuwende behandelingen, zoals:

Niemand hoeft meer zonder leuke en originele ideeën voor een Moederdag cadeau te zitten!

5. Moederdag in je salon!

Niet alle acties die je rondom Moederdag op touw zet, hoeven direct winst met een grote ‘W’ op te leveren. Snelle, korte promoties leveren misschien één keer meer inkomsten op, maar klantenbindingsacties waarmee je oprecht interesse toont in je klanten leveren je een trouwe klantenkring op. Op de lange termijn zul je daarvan veel meer voordeel hebben. Zet je klanten in de dagen rondom Moederdag in het zonnetje door ze na de behandeling een roos mee te geven of een miniatuurtje te schenken. Je kunt ook denken aan een extra service, zoals een korte ontspannende hoofd-, nek- en schoudermassage. Bekijk hier onze Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage als extra dienst in je salon.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie