Hoe word je een celebrity hairstylist?

16 januari 2019 | Haartooi Alle blogposts

Ben je gek op uitbundige en creatieve kapsels, zoals je die op de catwalks, op de rode lopers en in de magazines ziet? Deze kapsels zijn vaak ware kunstwerken! Zou je zelf graag dit soort kapsels willen creëren en een ware celebrity hairstylist willen worden? Dan ben je hier op de juiste plek om inspiratie op te doen en voor tips voor hoe je een succesvolle hairstylist kunt worden binnen de professionele beauty en fashion wereld!

Kennis van basistechnieken en trends

Je wordt niet zomaar een succesvolle hairstylist, daar gaat heel wat aan vooraf. Alles begint met een goede opleiding waarin je alle basistechnieken van hairstyling perfect meester wordt, bijvoorbeeld via onze Cursus Hairstyling Basis. Vervolgens leer je om met deze technieken klassieke kapsels te creëren. Daarna ga je hier je eigen touch aan geven en steeds verder je eigen creativiteit ontwikkelen. Een vervolgopleiding waarin je gevorderden technieken hairstyling leert en onder begeleiding jezelf nog verder gaat ontwikkelen is onmisbaar als je straks aan de top wilt meedraaien. Daarom hebben we ook een Cursus Hairstyling Gevorderden voor je klaarstaan. Daarnaast is het essentieel dat je steeds de nieuwste trends en ontwikkelingen bijhoudt. Welke trends en stijlen spreken je aan? Door hier kritisch naar te kijken, zul je gemakkelijker een eigen stijl ontwikkelen.

Praktijkervaring opdoen!

Eenmaal je diploma op zak, dan is de volgende stap; oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je zult flink wat praktijkervaring op moeten doen om aan het werk te kunnen in bijvoorbeeld de showbizz of bij bekende modehuizen.

Kies zorgvuldig je leerplekken

Bied je diensten aan bij diverse salons of ga stages lopen. Let er wel op dat je je werk- of stageplekken zorgvuldig uitkiest. Wil je een echte avant-garde hairstylist worden en veel experimenteren met kapsels, dan is het geen goed idee om lang in een klassieke salon aan de slag te gaan, waar alleen traditionele kapsels verzorgd worden en geen ruimte is voor creativiteit. Hiermee vertraag je je carrière.

Meelopen met je favoriete hairstylist

Welke bekende hairstylisten spreken je aan? Zijn er hairstylisten in jouw omgeving die op dezelfde manier werken? Kun je misschien een keer een dagje meelopen met een van je favoriete hairstylisten? Durf te vragen en initiatief te nemen! 

Aan de slag als vrijwilliger

Denk ook aan ervaring opdoen als vrijwilliger bij festivals, events en theatergezelschappen.

Verbreed je horizon

Hairstyling is je grote passie, maar vergeet niet om ook verder te kijken. Een creatief kapsel is slechts één onderdeel van een complete beauty look. Zorg dat je ook inzicht ontwikkelt in overige aspecten van de branche door samen te werken met make-up artists, modestylisten, kleurconsulenten en ook professionele fotografen. Je kunt niet alleen veel van elkaar leren en elkaar inspireren, het is eveneens belangrijk om een groot netwerk op te bouwen. Op die manier zal het gemakkelijker worden om straks aan leuke projecten deel te kunnen nemen en belangrijke opdrachten te krijgen die in jouw straatje passen.

Zet jezelf in de kijker!

Je kunt nog zo’n fantastische hairstylist zijn, als je jezelf niet in kijker zet, is het lastig om de opdrachten te krijgen die je zo graag zou willen. Je zult dus naast vakexpert, ook een specialist op het gebied van marketing moeten worden. Zorg dat je een mooi en overtuigend portfolio opbouwt met je mooiste creaties, presenteer je werk op je website, volg een workshops over hoe je social media efficiënt kunt inzetten om jouw werk te promoten en bezoek de belangrijke evenementen binnen de branche. Een andere goede manier om jezelf in de kijker te spelen is door deel te nemen aan competities binnen de beauty branche. Ga op zoek naar hairstyling awards waar je aan deel kunt nemen. Daarnaast kun je ook je diensten als hairstylist aanbieden aan visagisten die deelnemen aan visagisie-wedstrijden.

Denk ook aan relevante bijscholingen

Je droom waarmaken kan een lange weg zijn, maar de aanhouder wint. Bij de pakken neerzitten en afwachten wat er op je pad komt? Daar kom je er niet mee. Blijf jezelf steeds ontwikkelen, door relevante bijscholingen te volgen. Er zijn veel deeldisciplines binnen de haartooi en beauty branche, die een interessante aanvulling kunnen zijn op jouw werkzaamheden als hairstylist en waarmee je vele deuren kunt openen. Denk bijvoorbeeld aan een bijscholing als de Opleiding Hair Coloring, een Cursus Hairextensions of een Cursus Wimperextensions!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Hairextensions

  Leer professioneel hairextensions plaatsen om kapsels te verlengen, volume te geven of om te experimenteren met nieuwe kapsels of kleuren. Meer info

  • Hasselt
 • Populair!

  Hairstyling (basis)

  Hairstyling is een onmisbaar en creatief onderdeel van een beautylook. Ga in de weer met brushings, stijltangen, de chignon en opsteekkapsels. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • Hairstyling voor gevorderden

  Word specialist in hairstyling: verfijn je technieken met vlechttechnieken, bruids- en communiekapsels, catwalk kapsels en extreme opsteekkapsels. Meer info

  • Hasselt