Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe wordt lipstick gemaakt? (video)

2 augustus 2016 | Visagie
Hoe wordt lipstick gemaakt? (video)

Al die make-up producten die in de winkel liggen zien er prachtig uit, maar hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Hoe wordt bijvoorbeeld een lipstick gemaakt? Is het een en al machinewerk of komt er ook nog steeds veel handwerk aan te pas? De styliste Rachel Zoe wilde daar weleens wat meer van weten en maakte een korte reportage voor haar reeks ‘The Zoe Report’ over hoe de lipstick wordt gemaakt van het cosmeticamerk Bite Beauty in hun fabriek in Toronto in Canada.

Bite Beauty make-up producten

Bite Beauty is hier nog niet zo bekend, maar is ondertussen in Canada en de VS uitgegroeid tot een populair make-up merk. Bite Beauty is gespecialiseerd in lipproducten. Het merk staat vooral bekend om de natuurlijke ingrediënten die ze gebruiken voor het vervaardigen van hun make-up. Daarnaast worden de producten ook bestempeld met de term ‘food grade’, oftewel ze zijn technisch gezien veilig genoeg om op te eten. Dat is goed nieuws, als je weet dat ongeveer 30% van de lippenstift die je aanbrengt in je maag terechtkomt! Daarnaast worden de lipsticks van Bite Beauty geprezen om hun felle, opvallende kleuren die lang blijven zitten.

Amuse Bouche Collection in 34 kleuren

In de onderstaande video wordt getoond hoe de lipstick van de Amuse Bouche collection van Bite Beauty wordt gemaakt. Deze collectie bestaat uit 34 kleuren. Het productieproces bestaat uit vijf stappen. De eerste stap bestaat uit het mengen van een plantaardige basis met pigment om de pasta die later wordt getransformeerd tot lipstick een kleurtje te geven. De tweede stap is dat diverse kleuren met elkaar gemengd worden om nieuwe kleuren te creëren. De derde stap is dat de formule in een mal wordt gegoten. Stap vier: de mal wordt gedurende 15 minuten in de vriezer geplaatst. En als vijfde stap wordt de lipstick uit de mal gehaald en in de lipstickhouder geplaatst. Zie hieronder hoe dit proces eruitziet:

https://youtu.be/e76WexrESS4

Kenmerkend voor de productie van de lipproducten van Bite Beauty is dat ze voor een groot deel met de hand worden gemaakt. Nieuwsgierig geworden naar deze producten? Ze zijn te verkrijgen op de website van Sephora.

Is make-up jouw passie?

Heb je voortdurend honger naar nieuwe weetjes over make-up en naar nieuwe make-up producten en technieken? Dan is het vak van visagiste vast iets voor jou. We laten je hier graag kennismaken met ons aanbod aan Visagie Opleidingen en Cursussen op diverse campussen in België en Nederland!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie