Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Huidverzorgingstips voor wintersporters

28 november 2016 | Visagie
Huidverzorgingstips voor wintersporters

Het wintersportseizoen staat voor de deur! Wat heb je nodig om in stijl op de piste te verschijnen? Een hippe skibril, kleurrijke wollen muts, retro skipak, die nieuwste camera-gadgets en… de juiste huidverzorgingsproducten! Want terwijl je jezelf overdag prima kunt verstoppen achter die skibril, komt er toch een moment dat je een après-skibar binnenstapt. En dat wil je natuurlijk liever niet doen met roodverbrande wangen en uitgedroogde lippen. Hierbij een aantal make-up en huidverzorgingstips voor de wintersport.

1. Voorkom de panda-look

Reflecterende sneeuw, felle zon, hoge bergen; enkel een dagcrème met SPF-filter biedt onvoldoende bescherming tegen alle UV-straling die je tijdens het skiën meepakt. Daarbij geldt bovendien dat hoe hoger je in de bergen komt, hoe sterker de UV-straling is. Tel daar een gure wind bij op, en je hebt de perfecte omstandigheden voor de ultieme skibril-afdruk in je voorhoofd. Oftewel, de panda-look! Sla je die dit jaar liever over? Smeer dan consistent en zorgvuldig met een waterresistente zonnebrandcrème of sun-block met zowel UVA- als UVB-bescherming.

Besef bovendien dat de wind een verraderlijke factor is; een koude wind vermindert de perceptie van warmte en het gevoel van een verbrande huid. Hierdoor ben je eerder geneigd om te lang onbeschermd in de zon te blijven. Grotere make-up merken als Garnier Ambre Solaire hebben een speciale zonnebrand ontwikkeld met ‘cold climate protection’. Terwijl de hoge SPF beschermt tegen de zon, zorgen jojoba-olie en vitamine E in deze zonnebrandcrème voor extra hydratatie.

2. Hydrateer de huid

Behalve de sterke UV-straling, is ook een droge lucht kenmerkend voor de lucht in de bergen. Voor je huid betekent dit dat het extra hard moet werken om gehydrateerd te blijven. Het is dan ook geen slecht idee om je normale dagcrème in te ruilen voor een extra vette variant met aanvullende herstellende bestanddelen, zoals vitamine E, aloë vera of bisabolol. Dit laatste is een etherische olie uit kamillebloesem die een verzachtende werking heeft. Ook je lippen hebben extra verzorging nodig in het koude, droge winterweer. Gebruik hiervoor een lippenbalsem met UV-filter en hydrateer de lippen bovendien regelmatig met vaseline of kokosnootolie.

3. Reinig de huid

Wanneer je vette huidproducten gebruikt, is het extra belangrijk om de huid goed te reinigen, zodat er geen make-up resten achterblijven. Reinig je huid tijdens de wintersport zowel ’s ochtends als ’s avonds en gebruik daarbij een milde, alcoholvrije zeep of cleanser en lauw water. Eventueel kun je de huid daarnaast wekelijks scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Doe dit alleen als de conditie van je huid goed is. Merk je dat je huid tijdens het skiën toch geïrriteerd en uitgedroogd raakt door de wisselende temperatuuromstandigheden en de vele droge buitenlucht, voed het dan alleen met een crème en laat het volledig tot rust komen voordat je een scrub inzet.

4. Après-ski proof make-up trends

Een goed gehydrateerde en beschermde huid staat voor een gezonde en stralende huid. En laat dat nou precies passen bij een van de grootste make-up trends van dit seizoen! Eerder bespraken wij al de natural look, maar je kunt hierbij ook denken aan de hippe ‘apres-ski cheeks’ die je in allerlei vormen en gradaties voorbij ziet komen op Pinterest. In combinatie met kerskleurige lippen en natural oogmake-up, bijvoorbeeld. Een andere winterse make-up trend die absoluut après-ski proof is, is de zwart-aangezette oogmake-up, die ook wel de ‘black out’ make-up trend wordt genoemd. De rest van de make-up blijft hierbij neutraal. Het belangrijkste make-up product dat je hiervoor nodig hebt, is een waterproof eyeliner en een beetje lef om er naar eigen inzicht flink mee aan te zetten! Er zijn allerlei varianten mogelijk!

Schrijf je in voor onze Visagiste Opleiding en leer alles over het toepassen van make-up trends.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie