Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: cursus kindermassage

21 maart 2017 | Massage & Therapieën
In de kijker: cursus kindermassage

Een van de bijzondere massagecursussen die door Wellness Academie wordt aangeboden is de cursus kindermassage. In deze cursus leer je de kanuka kindermassage geven. Maar dat niet alleen; je leert ook veel over de ontwikkeling van het kind, je leert om kinderen beter te begrijpen en je leert wat de vele voordelen van massage voor kinderen zijn. Tevens zul je ook leren om bewuster te worden van jezelf en van wat jij uitstraalt naar anderen toe. We vertellen je hier alvast wat meer over enkele achtergronden en basisprincipes van kindermassage.

Gevoel van veiligheid als fundament

In de kindertijd worden de fundamenten gelegd voor de rest van het leven. Positieve ervaringen in de kindertijd zorgen ervoor dat een kind uitgroeit tot een evenwichtig persoon. Een van de belangrijkste basisgevoelens voor het voortbestaan van de mens is veiligheid. Kindermassage is een goede manier om kinderen dat gevoel te geven. Aanraken is een primaire levensbehoefte, even belangrijk als bijvoorbeeld goede voeding. Onderzoeken toonden aan dat baby’s die alleen maar voedsel en basisverzorging kregen, zonder liefdevolle aanraking zich minder goed ontwikkelen. Onvoldoende huidcontact kan angst, onrust, verdriet, een verzwakt immuunsysteem en leerproblemen tot gevolg hebben. Je kunt bij ons naast de kanuka kindermassage ook een Cursus Shantala Babymassage volgen. 

Zo sterk en vriendelijk als een kanuka boom!

De kanuka is een grote, sterke boom die bekendstaat om zijn bestendigheid tegen invasies van insecten en infecties. De Maori’s, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, gebruiken al eeuwenlang de essentiële olie van deze boom als geneesmiddel. In de taal van de Maori’s betekent ‘kanuka’ ‘zacht’ of ‘vriendelijk’. De kanuka kindermassage is dan ook een zachte, vriendelijke massage met oprechte aandacht en respect voor het kind. De massage vermindert stress, versterkt het immuunsysteem, bevordert het gevoel van verbondenheid en helpt het kind om zijn grenzen te leren kennen. Het doel van de massage is dat het kind gestimuleerd wordt om zich te ontwikkelen zoals een kanuka boom en uitgroeit tot een gezond, sterk, zelfbewust en vriendelijk persoon!

Bewuster in het leven leren staan

Een cursus kanuka kindermassage volgen zorgt er niet alleen voor dat je kinderen kunt helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je zult zien dat het twee kanten uitwerkt. De kanuka kindermassage is bij uitstek een massagesoort die je uitnodigt om bewuster te worden van jezelf. Voor het geven van deze massage is het steeds nodig om even stil te staan bij: Hoe voel ik me? Welke emoties gaan er door mij heen? Hoe zit ik in mijn vel? Dit is voor het geven van kindermassage extra belangrijk, omdat kinderen extra gevoelig zijn. Ze pikken heel snel de emoties van de ander op. Zorg dat je zelfverzekerd overkomt, een geduldige en positieve houding hebt, oprechte aandacht kunt bieden en de gevoelens en grenzen van het kind respecteert.

Leer beter omgaan met kinderen

In de cursus kindermassage zal er veel aandacht zijn voor het leren hoe je met kinderen omgaat. Kinderen zijn niet altijd goed in staat om in woorden uit te drukken wat ze willen. Daarom wordt er binnen de cursus gefocust op het leren interpreteren van andere signalen, zoals gezichtsuitdrukking, lichaamstaal, manier van bewegen en ademhaling. Ook krijg je een introductie in de ontwikkelingspsychologie waarin de verschillende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van een kind aan bod komen en waarin de ontwikkeling per leeftijdsfase wordt besproken.

Praktische cursus

Voor het geven van elke soort massage is theoretische kennis onmisbaar voor veilige en verantwoorde behandelingen. De nadruk van de cursus ligt echter op het praktijkgedeelte waarin je leert om de massagetechnieken van de kanuka kindermassage correct uit te voeren. Je zult ook veel praktische tips meekrijgen voor het werken met kinderen in je massagepraktijk. Het doel is dat je na afloop in staat bent om zelfstandig een volledige kanuka kindermassage te geven. Schrijf je hier in voor de Cursus Kanuka Kindermassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie