Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Inspiratie voor kerstkapsels 2017

15 december 2017 | Haarverzorging
Inspiratie voor kerstkapsels 2017

Ben jij al druk met de voorbereidingen voor kerst? En weet je al wat jouw kerst beauty look van dit jaar gaat worden? We helpen je in dit artikel op weg met inspiratie voor mooie kerstkapsels. Ontdek hier welke stijlen, haaraccessoires en haarkleuren helemaal in de mode zijn voor de kerst van 2017!

Leef je uit met haaraccessoires!

Een van de beste manieren om erachter te komen wat erop het moment helemaal 'hot' is als het om beauty looks en kapsels gaat, is rondstruinen op Pinterest. Pinterest houdt ook zelf bij wat op het moment populair is. Er wordt dit jaar vlak voor kerst blijkbaar 400% meer gezocht op haaraccessoires. We namen ook alvast een kijkje en ontdekten vele kapsels die opgefleurd worden met mooi versierde spelden, glitterspelden, tiara’s en kroontjes met veel glamour. Ook de alom bekende elastiekjes met veel stof eromheen, die ook wel 'scrunches' worden genoemd, zijn weer populair.

Met al deze accessoires kun je eindeloos afwisselen en experimenteren. Met een mooie accessoire geef je je kapsel meteen wat extra’s, zodat je je kapsel niet onnodig ingewikkeld hoeft te maken. Lijkt het je leuk om hier meer van te weten? Volg dan onze Cursus Hairstyling waarin je o.a. leert om de mooiste kapsels te creëren en te werken met allerlei haaraccessoires!

[gallery size="medium" ids="11511,11512,11513"]

Glitter en glamour is altijd goed!

Als er iets helemaal past bij het kerstseizoen, dan is het wel glitter en glamour. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook wel zo blijven. Maar je kunt natuurlijk wel variëren en experimenteren met dit thema, ook voor wat betreft je kapsel. Je kunt de glitter en glamour terug laten komen in de haaraccessoires, zoals in opvallende tiara’s, diademen en haarclips, maar je kunt ook glitters in het kapsel zelf verwerken. Je kunt er uitbundige looks mee creëren voor een groot feest, maar je kunt het ook subtieler aanpakken voor een meer ingetogen look, zoals je kunt zien in de voorbeelden hierboven! Laat je creativiteit op de vrije loop gaan en vind een look die perfect bij jou past.

De trendkleur van het moment ‘glühwein haarkleur’

Een van de voor de hand liggende associaties met kerst zijn de traditionele kerstmarkten. Als er één ding niet mag ontbreken tijdens een kerstmarkt, dan is het wel glühwein. Dat is dan ook de inspiratie geweest voor deze nieuwe haarkleur, de ‘mulled wine’ of ‘glühwein haar’ trend. Het gaat om een donkere bessenrode kleur met kaneelkleurige en dieporanje ondertonen. Je kunt je je haar volledig in deze kleur laten verven of kiezen voor en een balayage kleuring of highlights. Hoewel het aan de ene kant een opvallende kleur is, kun je er ook heel subtiel mee werken. Op welke manier je deze kleur ook toepast, het is een prachtige kleur die perfect binnen het seizoen past. Wil je meer weten over haarkleuren? Dan kun je bij ons binnenkort ook een Cursus Haarkleuren volgen! 

Gluhwein haarkleur

Pushed back volume kapsel

Op zoek naar een mooi kerstkapsel? Dan zijn er vele mogelijkheden. Denk aan de klassieke chignon en de vele variaties die je daarop kunt maken of denk aan klassieke opsteekkapsels en kapsels met vlechten. Wil je zelf handiger worden in hairstyling, dan kun je ook onze volledige Opleiding Hairstyliste volgen of een korte cursus als de Cursus Vlechttechnieken. We zullen je alvast wat aanwijzingen geven voor het realiseren van een mooi en feestelijk kapsel voor lange haren waar veel beroemdheden op het moment bij zweren, namelijk het ‘pushed back volume kapsel’, een echt ‘vamp kapsel’. Ga als volgt te werk:

 • Was je haren en föhn je haar droog.
 • Kam je haar weg uit je gezicht naar achteren toe.
 • Begin in het midden van de haarlijn op je voorhoofd en verdeel je haar hier in 3 lokken.
 • Met een fijne kam toupeer je subtiel een van de lokken vanaf het midden van de lok naar beneden toe. Doe dit ook bij de overige 2 lokken.
 • Vervolgens herhaal je dit met lokken haar achter deze sectie haar, totdat je midden op je hoofd bent aangekomen.
 • Kam vervolgens voorzichtig je haar naar achter. Door het touperen van het haar lijkt het alsof je bovenop je hoofd meer volume hebt. Spray er wat haarspray overheen, zodat het kapsel goed blijft zitten.
 • Zet het haar eventueel vast met een haarband die je vanaf de haarlijn van je voorhoofd ongeveer 2,5 cm naar achter schuift.[gallery size="medium" ids="11517,11516"]

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie