Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is neon make-up de nieuwe trend?

6 maart 2017 | Visagie
Is neon make-up de nieuwe trend?

Carnaval is voorbij, maar er bestaan nog veel meer leuke gelegenheden om flink uit te pakken met make-up. Dat kan bijvoorbeeld met uitbundige glittermake-up, maar als we de bloggende en vloggende make-up artists moeten geloven is neon make-up de nieuwe trend. Er bestaat speciale UV-make-up die oplicht in discolicht, maar er zijn ook visagisten die dat helemaal niet nodig hebben om toch het neon-effect te creëren met make-up. Ontdek hier de nieuwste neon make-up technieken. 

Neonlicht effect zonder UV make-up

De meeste make-up artists zijn wel bekend met UV make-up. Deze producten zijn in bijna elke make-up zaak te krijgen. Met deze producten is het geen kunst om een neon make-up look te creëren. Maar er zijn ook make-up artists die hiervoor geen UV make-up nodig hebben, maar zich kunnen berusten op hun eigen artistieke skills om toch een neon look voor de dag te toveren. Een van die make-up artists is de Australische Genevieve Jauquet. Ze lijkt met haar neon looks een echte trend te zetten op Instagram. Al vele Instagrammers hebben zich door haar creaties laten inspireren.

Neon make-up technieken

Neonlicht en neonkleuren, zoals we die vooral kennen uit de jaren ’80, zijn steeds weer een inspiratiebron voor kledingontwerpers, stylisten en make-up artists. Het is een bekend verschijnsel binnen de beauty branche dat ‘oude’ trends terugkomen in een nieuw jasje. Genevieve Jauquet doet dat ook met haar neon lipmake-up. Wat is haar truc? Je begint met een basis van zwarte liquid lipstick, die je over je hele lippen aanbrengt. Daarna meng je een witte liquid lipstick met een neon pink gekleurde liquid lipstick, die je op je lippen aanbrengt voor een ‘glowing’ effect rondom de mond. Vervolgens maak je de look af door de lippen te omranden met de witte lipstick, die als het ware de ‘neonbuizen’ imiteert.

Genevieve Jauquet

Deze techniek kun je niet alleen toepassen voor lipmake-up, maar ook als oogmake-up, zoals Marion Cameleon heeft gedaan. Geen alledaagse make-up looks, maar wel inspiratiebronnen voor een speciale gelegenheid, een extravagant feest of een bijzondere fotoshoot.

Zelf experimenteren met make-up

Probeer zelf deze looks eens na te maken. Het leuke aan de visagie branche is dat er geen grenzen bestaan. Wil je ook leren om de mooiste make-up creaties te maken? Ontdek dan de Visagie Opleidingen van Wellness Academie in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Gent en Antwerpen. Een van onze speciale cursussen voor creatievelingen is de Cursus Special Effects Make-up!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie