Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapper geeft daklozen een gratis knipbeurt! (video)

4 augustus 2016 | Haarverzorging
Kapper geeft daklozen een gratis knipbeurt! (video)

Als kapper kan je misschien meer betekenen voor mensen dan je in eerste instantie denkt. Natuurlijk is het allereerst de bedoeling dat je mensen mooier maakt. Je gaat in de weer met het kapsel van je klanten en zorgt ervoor dat ze tevreden en stralend je kapsalon verlaten. De kapper Josh Coombes geeft een extra dimensie aan zijn diensten als kapper. Hij geeft dakloze mensen in Londen een gratis knipbeurt en maakt daarmee de wereld een stukje mooier én beter!

Doe eens iets voor niets!

Josh Coombes trekt buiten de grenzen van zijn kapsalon en gaat de straat op in Londen met een rugzak met zijn belangrijkste kappersmaterialen en producten. Op straat biedt hij dakloze mensen een gratis knipbeurt aan. Deze service vormt een onderdeel van de campagne #DoSomethingforNothing van Josh en zijn vrienden Matt Spracklen en Dave Burt. Hiermee willen ze mensen aansporen om eens wat vaker andere mensen te helpen. In een korte video van de BBC kun je zien hoe zoiets ‘simpels’ als een knipbeurt mensen op een bijzondere wijze kan helpen. Het laat ook treffend zien dat een bezoek aan de kapper vaak meer is dan een schoonheidsbehandeling! 

Kapper is echt mensenwerk

Het vak van kapper is echt mensenwerk. Niet alleen omdat je het lichaam van mensen verfraaid, maar ook omdat je een sociale interactie met je klanten aangaat. Bij daklozen gaat dit dubbelop; ze hebben meestal al lange tijd nauwelijks zorg besteed aan hun lichaam of uiterlijk en daardoor missen ze vaak ook sociale contacten en staan ze aan de rand van de samenleving. Josh merkt dan ook dat zijn kappersdiensten voor daklozen veel verder gaan dan simpelweg een oppervlakkige schoonheidsbehandeling waardoor de daklozen zich wat frisser en scherper voelen. Het is ook het menselijke aspect dat ze goed doet; het feit dat iemand bereid is om voor niets iets voor hen te doen en met hen te praten!

Een duwtje in de rug

Een eenvoudige knipbeurt kan uiteindelijk een groot verschil maken. Dit kun je ook zien op het Instagram-account van de campagne Do something for nothing’. Hier kun je enkele treffende foto’s bekijken die Josh heeft gemaakt van de daklozen ‘voor’ en ‘na’ de knipbeurt. Josh benadrukt ook dat het helpt om deze mensen meer zelfvertrouwen te geven. Met hun ‘nieuwe uiterlijk’ hebben ze misschien net wel de moed om naar een baan te solliciteren of om gewoonweg ergens binnen te stappen waar ze voorheen niet naar binnen durfden vanwege hun onverzorgd uiterlijk.

Kapper met een missie

Wil je ook een kapper of kapster met een missie worden? Ook binnen de kapsalon kun je veel voor mensen betekenen. Iedereen kan zo nu en dan wel wat oprechte aandacht en een metamorfose gebruiken. Het zorgt ervoor dat mensen een positiever beeld van zichzelf krijgen en met meer zelfvertrouwen door het leven gaan. Wil je gauw aan de slag met dit inspirerend beroep? Maak dan hier kennis met onze Kappersopleiding in Hasselt!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie