Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapper maakt portretten in kapsels

6 november 2015
Kapper maakt portretten in kapsels

We kennen allemaal wel de kapsels waarin figuren zijn geknipt of geschoren, zoals streepjes, sterretjes of andere patronen. De kapper en barbier Rob Ferrel gaat hierin nog veel verder. Hij maakt met zijn schaar en scheerapparaten de mooiste portretten in kapsels. Kapper en barbier zijn eigenlijk niet de juiste benamingen. We mogen Rob Ferrel met recht een echte hair artist noemen. Lees hier meer over zijn uitzonderlijke werk!

Rob Ferrel maakt portretten in kapsels

Voordat Rob Ferrel begon met het maken van portretten in kapsels, knipte hij vaak het haar van kinderen in de buurt. Hij begon hun kapsels op te fleuren met zigzag lijntjes en sterretjes. Dat was altijd een groot succes. Hij kreeg toen de vraag van mensen of hij geen complete tekeningen in kapsels kon maken. Hij was altijd al goed in tekenen en daarom ging hij deze uitdaging aan. Het vergde wat oefening, maar hij ontwikkelde zijn eigen technieken om ook met schaar en scheerapparaat de mooiste tekeningen te maken. Zo werd zijn hair art geboren!

Van kapper tot wereldberoemde hair artist

Het is nu ongeveer 10 jaar geleden dat Rob Ferrel begon met het maken van portretten in kapsels. Steeds meer mensen wisten hem te vinden en ondertussen reist hij de wereld over om mensen te voorzien van zijn hair art. Hij maakt portretten in kapsels van o.a. bekende basketbalsterren, popsterren, stripfiguren en politici. Rob Ferrel wordt ondertussen overal Rob The Orginal genoemd. Behalve dat Rob The Original tekeningen in het haar maakt, is hij ook een ster in het maken van portretten met afgeknipt haar. Eigenlijk ziet hij overal wel kunst in. Want hij maakt ook kunstwerken met zout of op een pizza. Is er een stoffige auto in de buurt, dan tovert hij er een portret van Kim Kardashian of Tupac op!

Benodigdheden en werkwijze

Rob werkt bij het creëren van portretten in kapsels op de eerste plaats met standaard scheermesjes en scheerapparaten. Maar daarnaast gebruikt hij ook gekleurde eyeliners voor het aanbrengen van de finishing touch. Hij zegt hierover op zijn eigen website: “Ik creëer elke vorm en kleur van het portret, net als een puzzel. Je kunt heel veel met het haar doen, maar met de eyeliner perfectioneer ik het plaatje en zorg ik ervoor dat het realistisch wordt.” In onderstaand filmpje krijg je een indruk van het werk van Rob The Orginal als hair artist:

Wil je ook een kunstige kapper worden?

Wil je graag kapper worden, begin je carrière dan goed met de Kappersopleiding van de Wellness Academie. Hier leer je alle kappersvaardigheden die je nodig hebt om als professionele kapper aan de slag te gaan. Schrijf je hier in!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie