Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapsel beter in model met cola-kuur?

7 oktober 2015
Kapsel beter in model met cola-kuur?

Is het je als beauty liefhebber ook al opgevallen, dat er in de digitale schoonheidswereld steeds meer berichten boven komen drijven dat je je haar zou moeten wassen met coca cola? Eerder dit jaar vertelde het Britse model Suki Waterhouse al dat ze haar haar weleens wast met coca cola. Ze beweert dat haar haar er na een cola-kuur mooi warrig en wild uitziet.

Kan de shampoo terug in de kast?

Dit ‘beautygeheim’ van Suki Waterhouse inspireerde diverse beauty bloggers om de proef op de som te nemen. Kan de shampoo terug in de kast en ren je straks niet meteen naar de schappen met shampoo, maar naar de afdeling frisdrank als je je haar een oppepper wilt geven? Coca cola in je haar? Dat riep uiteraard nogal wat twijfels op. Wordt je haar daar niet plakkerig van? Raakt het niet snel in de klit? En gaat het niet heel droog aanvoelen door de cola?

Jess doet de test: Cola-kuur

In de rubriek ‘Jess doet de test’ van Viva.nl test Jessica wat coca cola met haar haar doet. Ze had er geen grote verwachtingen van: “Als je het mij vraagt niet de meest voor de hand liggende keuze (why the hell zou je dit bedenken?)”… Omdat Suki Waterhouse geen instructies heeft gegeven is het niet duidelijk op welke manier ze haar haren wast met coca cola. Jess giet de cola daarom in een afwasbak en dompelt haar haren een paar keer goed onder in de cola. Daarna spoelt ze het uit onder de douche. Het resultaat: het haar klit niet, het is niet extreem droog geworden en het ziet er inderdaad wilder uit. Jess schrijft dat het lijkt alsof ze van het strand komt. Ze gaat deze cola-kuur misschien toch wel vaker doen!

Ellko doet de Cola-kuur

Ook Ellko, een beauty en lifestyle vlogger uit New York wilde dit beauty-experiment weleens uitproberen. Net als haar Nederlandse collega weet ze niet goed wat ze ervan moet verwachten. Ze spoelde haar haren met twee flessen cola en waste het uit met water: "Er is potentieel, mijn kapsel ziet er golvender uit dan normaal.” Daarna gebruikt ze de haardroger en nu is ze nog enthousiaster: “Het ziet er heel anders uit dan wanneer ik normale shampoo gebruik. Het voelt droog aan, alsof ik een zoutspray gebruikt heb.” Ook Ellko is overtuigd en zegt dat ze dit trucje wel vaker zal gaan toepassen. Op deze manier hoeft ze haar krultang niet meer te gebruiken. Bovendien is cola goedkoop. Dus waarom niet? Bekijk hieronder het filmpje:

Opleiding Kapper/Kapster

Je haar wassen met cola is een leuke truc, maar zou je ook graag alle professionele haarbehandelingen en technieken willen leren? Volg dan onze Opleiding Kapper/Kapster. Je leert alles over de anatomie van het haar, de juiste haarverzorging, dames- en herensnit, brushing en watergolf, permanent, opsteken, kleurenleer, haarkleuringen en nog veel meer. Je wordt opgeleid tot een professionele kapper/kapster en kunt daarna direct in de praktijk aan de slag! 

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie