* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je deze al? Toiletpapier lipmake-up!

19 juni 2017 | Visagie
Ken je deze al? Toiletpapier lipmake-up!

Kan het nog gekker? We spotten een opvallende beauty look met lipmake-up die vervaardigd is met toiletpapier! Het gaat om een creatie van de Italiaanse make-up artist Greta Agazzi. In plaats van toiletpapier lippen wordt de look ook wel ‘textile lips’ genoemd. Dat klink in ieder geval al wat beter, maar ze worden wel degelijk gemaakt met wc-papier. Bekijk het hier zelf om je eigen oordeel te vellen over deze opmerkelijke look! 

Lip art met textuur

Het doel van Greta Agazzi met deze make-up look was om lippen te creëren met textuur. Ze wilde hierbij een soort van cadeaupapier effect bereiken met regenboogkleuren. Toiletpapier leek haar het juiste materiaal om deze look te verwezenlijken. Dat toiletpapier voor meer gebruikt kan worden, dan voor het wegvegen van make-up, zagen we al in de special effects make-up. In deze discipline binnen de visagie gebruiken ze al langer toiletpapier om textuur te creëren onder de basis van de make-up. Hier haalde Agazzi dan ook haar idee vandaan. Wil je ook leren om special effects make-up aan te brengen? Dan kun je bij ons een Cursus Special Effects FX make-up volgen.

Hoe creëerde ze deze look?

Op de eerste plaats maakte Agazzi het toiletpapier op maat, zodat het goed op de lippen paste. Daarna bracht ze wimperlijm aan over het toiletpapier om het goed vast te plakken op de lippen. Toen het papier eenmaal goed vastgeplakt was, gebruikte ze een tandenstoker om het toiletpapier in de juiste vorm te shapen en om het een rimpelig effect te geven. Daarna verfde ze de lippen met haar meest glinsterende lipstick. Er is voor het creëren van deze look een vaste hand, veel geduld en vakmanschap nodig.

Greta Agazzi

Make-up Artist Greta Agazzi

Heb je interesse in make-up? Ben je altijd op zoek naar nieuwe, creatieve ideeën? Dan kan het werk van de make-up artist Greta Agazzi een inspiratiebron voor je zijn. Ze verlegt steeds weer de grenzen van wat er allemaal mogelijk is met make-up. Ze staat bekend om de abstracte looks die ze creëert en de vreemdste materialen en producten die ze hiervoor gebruikt. Als beginnende visagist kan je veel leren door het werk te bestuderen van uiteenlopende professionele make-up artiesten. Het kan je helpen om je eigen stijl te vinden en om gemakkelijker jouw pad binnen de professionele visagiewereld te vinden. Bekijk hier onze Opleiding Make-up Artist.

Make-up artist worden iets voor jou?

Dan staat Wellness Academie voor je klaar met uiteenlopende Visagie Opleidingen en Cursussen op diverse campussen verspreid in Nederland en België, namelijk in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Hasselt en Gent. Bezoek de website of kom naar een van de infoavonden of de open dag om kennis te maken met het opleidingsinstituut, de docenten en het lesmateriaal.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie