Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je deze nieuwe beauty tools al?

13 april 2016
Ken je deze nieuwe beauty tools al?

Ook de schoonheidsbranche staat niet stil als het gaat om nieuwe uitvindingen. Er worden steeds weer nieuwe handige beauty tools uitgevonden. Niets is meer te gek: een wasmachine voor je make-up borstels, een eigen slimme persoonlijke huidcoach, shampoo op maat of gemakkelijk thuis je eigen nail art printen. Het is vandaag allemaal mogelijk. Ken jij de volgende nieuwe beauty tools al?

Wasmachine voor make-up penselen

Zeg eens eerlijk; was jij thuis je make-up penselen echt elke week zoals het hoort? Als make-up liefhebber weet je vast wel dat het belangrijk is om je penselen regelmatig te reinigen. Dode huidcellen en bacteriën hopen zich gemakkelijk op in de haartjes van de penselen. Dit kan tot huidproblemen, zoals irritaties en ontstekingen leiden. Maar wat een gedoe dat schoonmaken van die penselen! Daar is een oplossing voor. Er zijn nu handige automatische wasmachines die binnen enkele minuten je make-up borstels en penselen reinigen. Een goed voorbeeld van een dergelijk apparaatje is de Lilumia. Fan van make-up? Bekijk dan hier ook onze Visagie Opleiding.

Digitale persoonlijke huidcoach

Hoe kun je je huid het beste verzorgen? Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van factoren als talgproductie, mate van hydratatie, gevoeligheid van de huid, eventuele fijne lijntjes en rimpels. Het slimme apparaatje OKU geeft je dagelijks advies. Het gaat om een kubusvormig apparaatje dat je op je gezichtshuid plaatst om verschillende metingen (talg, vocht, textuur, rimpels) te meten. Dit apparaatje communiceert met een app op je iPhone via Bluetooth en een Wifi netwerk. Je krijgt dan vervolgens een Skinscore te zien met persoonlijk advies en ook de vooruitgang van je huid wordt bijgehouden. Daarbij linkt de app je aan mensen met hetzelfde huidtype, die je bepaalde producten kunnen aanraden. Hier vind je meer informatie over OKU als jouw persoonlijke huidcoach. Wil je zelf een echte expert in huidverzorging worden? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Shampoo op maat

In de schappen in de winkels staan talloze soorten shampoos. Welke kies je? Op de flessen staan dan wel kreten als: ‘voor droog haar’, ‘voor geverfd haar’, ‘voor gekruld haar’, etc. Maar een shampoo met ingrediënten die echt helemaal op jouw haar zijn afgestemd, dat bestond nog niet. Nu is er een nieuwe online ‘shampoo service’ waarbij je tot in de puntjes kunt aangeven wat je zoekt in een shampoo: meer volume, mate van hydratatie, kleurbescherming, meer glans, geur, etc. Er zijn talloze combinaties mogelijk. Zo kun je steeds bij elke nieuwe fles shampoo die je bestelt precies die ingrediënten vragen die je op dat moment nodig hebt. Deze online shampoo service heet Function of Beauty. Na het volgen van onze Kappersopleiding weet je nog beter hoe je je eigen shampoos kunt samenstellen!

Je smartphone als nagelsalon

Ook op het gebied van manicure en nail art wordt flink geïnnoveerd. Zo bestaat er inmiddels al de Nailbot, een handige nagellak printer. Via een app kun je allerlei plaatjes kiezen uit de app of uit je eigen social media afbeeldingen. Voordat je de Nailbot aan het werk zet, breng je eerst een basislaagje nagellak op je nagel aan, daarna houd je je vinger in het apparaat en wordt het plaatje dat je hebt gekozen op je nagel geprint. Tot slot breng je zelf een toplaag nagellak aan en klaar! Op de website van Preemadonna vind je meer informatie. Een handig apparaatje, maar er gaat natuurlijk niets boven de kennis en verfijnde technieken van een professionele nagelstyliste. Ontdek hier onze Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie