Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken jij de wire nail trend al?

15 februari 2017 | Nagelstyling & Pedicure
Ken jij de wire nail trend al?

Wat heeft 2017 ons allemaal te bieden wat betreft nagelstyling? De laatste jaren zien we dat nagelstyling steeds creatiever en innovatiever wordt. Wil je opvallen, dan kom je er met simpelweg je nagels lakken niet meer mee! Er is een nieuwe nagelstyling trend in opkomst, waarmee je zeker zult opvallen, namelijk de wire nail trend. Ontdek hier wat dit concept inhoudt en of het misschien iets voor jou is om uit te proberen!

Nagelstyling met een gouden draadje

Nee, geen nagelstyling met een gouden randje, maar met een gouden draadje voor een bijzonder 3D effect. De wire nail trend is in het leven geroepen door de Koreaanse nagelstyliste Eun Kyung Park van Unistella Salon. Eun Kyung Park is zeker geen onbekende in nagelstylingland. Zij staat bekend om haar creatieve nagelstyling concepten. Het is dan ook een goed idee om als nagelstyliste haar werk goed in de gaten te houden. We zien binnen de nagelstyling branche steeds vaker bijzondere 3D concepten. Hiermee kun je als nagelstyling liefhebber eindeloos uitpakken en variëren. Ook in onze Opleiding Nagelstyliste leer je om mooie 3D gelnagels te creëren.

Wire nail trend in het kort

Park gebruikt voor dit concept zo dun mogelijke gouden draadjes, waar ze met behulp van een pincet allerlei figuren mee maakt. Daarna brengt ze de draadjes aan op de nagels. Vervolgens brengt ze over haar kunstwerkjes met gouden draadjes een transparante gelnagellak aan. Om de nagels helemaal mooi af te werken komt daar overheen nog een topcoat voor een langdurig mooi resultaat. Et voilà; zo creëert ze haar bijzondere 3D nagels. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en je kunt er zelf talloze variaties op maken.

Hoe kwam Park op het idee?

In een interview met de Amerikaanse Marie-Claire vertelt Park dat ze op dit idee kwam door neonverlichting. Ze vertelde dat als je neon borden wilt maken, je de draden moet buigen om er bepaalde letters mee te vormen. Je hebt één lange draad nodig om de letters te creëren en om ze met elkaar te verbinden. Dat vond ze een boeiend idee om om te zetten in een nagelstyling concept, daar nagels ook steeds meer als een accessoire worden gezien. Nagelstyling is volgens Park tegenwoordig te vergelijken met het dragen van juwelen, zoals ringen. Met de gouden draad kun je de nagels extra expressie geven. Laat je door onderstaande voorbeelden van Unistella Salon inspireren:

[gallery size="medium" ids="9618,9619,9625"]

Zelf creatief aan de slag als nagelstyliste?

Wil je zelf creatief aan de slag als nagelstyliste en het vak leren van echte professionals? Start dan met een Cursus Nagelstyling van Wellness Academie. Je leert alle basisbeginselen van nagelstyling. Eenmaal de smaak te pakken en wil je meer? Dan kun je ook de Cursus Nagelstyling voor Gevorderden volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie