• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lentekriebels: welke massagecursussen passen hierbij?

26 februari 2024 | Massage & Therapieën
Lentekriebels: welke massagecursussen passen hierbij?

We laten bijna de donkere wintermaanden achter ons en de lente staat voor de deur. Dit betekent dat het tijd is voor nieuwe energie en verfrissing. Als massagetherapeut is het belangrijk om je salon voor te bereiden op dit nieuwe seizoen. Welke massagecursussen passen het beste bij de lentekriebels? Wellness Academie licht hier enkele soorten massages uit, waarmee je klanten optimaal de lente kunnen verwelkomen! Naar welke massagecursus ben jij benieuwd?

Tip 1: massagecursussen voor een fris lentegevoel!

Misschien is de lente voor jou wel de ideale tijd om een nieuwe carrière te beginnen!? Maak dan via onze cursus ontspanningsmassage kennis met de wondere wereld van wellness. Je leert binnen korte tijd ontspannende massagetechnieken en om een volledige lichaamsmassage uit te voeren als een pro. Het is een verademing om binnen deze relaxte branche werkzaam te zijn.

Heb je al enige ervaring en wil je je klanten een nog completere ervaring bieden? Leer dan om te werken met verfrissende essentiële olie. Denk aan citroen, pepermunt of eucalyptus. Deze geven je klanten een gevoel van vitaliteit en vernieuwing. De frisse aroma’s helpen om het gemoed op te fleuren en de zintuigen te prikkelen. Hierdoor komt je massage nog beter tot zijn recht. Ontdek hier onze cursus aromatherapie!

Tip 2: weer helemaal in balans met lomi lomi massage

Lomi Lomi massage, afkomstig uit Hawaï, staat bekend om zijn vloeiende, ritmische bewegingen die het lichaam strelen als golven van de oceaan. Deze massage is niet alleen gericht op het fysieke aspect, maar ook op het herstellen van harmonie en balans voor het algehele welzijn. De lente is een tijd van vernieuwing en groei; de Lomi Lomi massage kan mensen helpen om oude spanning los te laten en ruimte te maken voor nieuwe energie. Deze massage bestaat onder meer uit lange strijkingen over het hele lichaam, die bijna als een soort van dans worden uitgevoerd door de massagetherapeut. Daarom is deze massage ook minder belastend voor de masseur. Kortom, een bijzondere techniek om te leren! Lees er meer over op de pagina van onze cursus lomi lomi samudra massage!

Tip 3: leren loslaten met holistic pulsing

Er zijn nog veel meer massagecursussen, die ideaal zijn als de lente voor de deur staat. Een van die voorbeelden is holistic pulsing. Dit is een zachte, ritmische behandeling die het lichaam wiegt en strekt. Deze massage is gericht op het loslaten van spanning en het bevorderen van een diepe ontspanning. In de lente, wanneer de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, is het belangrijk om verbinding te maken met de energie om ons heen. Holistic pulsing helpt mensen om zich te gronden en in harmonie te komen met de natuurlijke ritmes van het seizoen. Iets voor jou? Ontdek hier onze cursus holistic pulsing.

Tip 4: massagecursussen als frisse start voor het lichaam

De lente is vaak een periode waarin mensen zich willen ontdoen van extra kilo's, die ze tijdens de winter hebben opgedaan. Een van de massagecursussen, waarmee je je klanten kunt helpen is onze cursus sveltessa afslankmassage. Met de behandelingen die je leert, stimuleer je de bloedsomloop, maak je de huid strakker en verminder je cellulite. Daarbij is deze behandeling gericht op het optimaal afvoeren van gifstoffen en het stimuleren van de stofwisseling.

Een andere natuurlijke therapie die binnen dit rijtje past, is madero therapie. In onze cursus madero therapie leer je om gebruik te maken van houten massage tools. Deze therapie helpt bij het verminderen van spanning, het verbeteren van de bloedsomloop, het verjongen van de huid en het verminderen van cellulite. De natuurlijke elementen van madero therapie passen perfect bij de lentekriebels en kunnen je klanten helpen om zich fris en vernieuwd te voelen.

Bereid je salon voor op de lente!

Behalve het vernieuwen van je aanbod aan massageopleidingen, die de lentekriebels stimuleren, zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je salon voor te bereiden op de lente. We geven je hier enkele tips om je salon op te laten bloeien:

 • Seizoensgebonden aanbiedingen
  Bied speciale lentekortingen en -aanbiedingen aan om mensen aan te moedigen om zichzelf te trakteren op een verfrissende massagebehandeling.
 • Lente-thema decoraties
  Versier je salon met bloemen, planten en lichte kleuren om een frisse en uitnodigende sfeer te creëren.
 • Promotie van lente massages
  Heb je nieuwe massagecursussen gevolgd? Laat het iedereen weten en benadruk hoe deze behandelingen hen extra voorbereiden op het nieuwe seizoen! Denk aan voordelen, zoals het loslaten van winterse spanning en het bevorderen van vernieuwing en vitaliteit. Promoot deze behandelingen uitgebreid op sociale media, met stories en reels. Een leuke “Giveaway actie” voor een van je nieuwe behandelingen kan ook helpen om je salon onder de aandacht te brengen!

Door je salon aan te passen aan het seizoen, kun je jouw cliënten helpen om zichzelf te verbinden met de vernieuwende energie van de lente. Dus laat die lentekriebels maar komen en verwelkom het nieuwe seizoen met open armen en een ontspannen sfeer!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie