• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Likes genereren: een spoedcursus

6 januari 2017 | Overige
Likes genereren: een spoedcursus

We weten het inmiddels allemaal: een reclame in de lokale krant zetten betaalt zich niet meer terug. Aan de ene kant is dit goed nieuws. Want met facebook en instagram heeft het bereik van je reclameboodschap zich opeens vertienvoudigd. En waar je vroeger moest wikken en wegen om de juiste tekstlengte in de advertentie te proppen, kun je nu zoveel foto’s, video’s en slogan plaatsen als je maar wilt! Er is alleen één probleem: hoe zorg je ervoor dat jouw advertentie of post geliked wordt? Wij zetten een paar tips voor je op een rij in een spoedcursus likes genereren.

Bescheidenheid loont niet

In de wereld van facebook en instagram geldt; groot, groter grootst! Oftewel: TE uitbundig bestaat niet. Een droge aankondiging dat je zojuist je duizendste bezoeker hebt verwelkomd, zal geen duizenden likes genereren. Een foto met een blije klant, de plaatselijke fanfare en glazen champagne, zal ongetwijfeld beter aanslaan! Volgens marktonderzoeker KissMetrics genereert een foto maar liefst 53% meer likes dan een gewone tekst. Bovendien blijken mensen veel meer geneigd om een comment achter te laten bij een foto of op een bijgevoegde link te klikken. Volgens de marktonderzoeker genereert een post met foto maar liefst 84% meer click-throughs dan een tekst.

Magische grens: tachtig tekens

Heb je toch een tekst nodig om jouw facebook publiek te informeren? Dan is het cruciaal om het zo kort mogelijk te houden. Volgens KissMetrics ligt de magische grens bij tachtig karakters. Uit hun onderzoek blijkt dat ondernemers die hun posts binnen de 80 karakters houden, maar liefst 66% meer reacties en likes genereerden dan mensen die deze grens overschreden. Het blijkt bovendien belangrijk om ruimte in te bouwen voor een vraagteken: posts met een vraagteken kregen 100% meer reacties dan niet-vragende posts!

All publicity is good publicity?

Door binnen je team of je salon duidelijke afspraken te maken over jullie social media plan, kun je zelfs een negatieve review ombuigen tot positieve reclame. Maak duidelijk afspraken over wie online reviews bijhoudt en reageer zo snel mogelijk op alle reviews. Ja, ook op de negatieve! Schrijft iemand een klacht, ga dan na in hoeverre deze gegrond is en bied een passende oplossing. Op deze manier krijg je niet alleen de kans om de ervaring van de betreffende klant bij te stellen, maar laat je ook aan de rest van je publiek zien dat je de mening van je klanten serieus neemt en dat je open staat voor kritiek. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk een balans te vinden: je wilt natuurlijk geen stortvloed aan klachten krijgen omdat er zo’n leuk goodie-pakket tegenover staat! Tegelijkertijd wil je niet in een publieke discussie verzanden over het verloop van een bepaalde behandeling. Dreigt het ingewikkeld te worden? Benader de klant dan en vraag hem of haar je direct te contacteren om een oplossing te vinden.

Don’t: vals spelen

Ze kunnen soms verleidelijk zijn; al die aanbiedingen in je mailbox van bedrijven aan de andere kant van de wereld. Voor een klein bedrag beloven ze dat ze massa's likes voor je zullen genereren. Behalve dat het jouw aantal volgers misschien doet stijgen, zijn dit ‘ghost’ volgers die weinig goeds zullen brengen. Ze zullen jouw pagina bijvoorbeeld geen breder bereik geven door jouw posts binnen hun netwerk te delen. Om de simpele reden dat ze geen netwerk hebben! Oftewel: gekochte likes zijn nutteloze likes die noch je online aanwezigheid noch je salon ten goede zullen komen!

Ben jij een beauty professional en ga je een eigen beauty salon starten? Schrijf je in voor de cursus maak je salon succesvol en ga volledig voorbereid aan de slag!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie