• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Lip make-up tips voor deze winter

9 november 2015
Lip make-up tips voor deze winter

Elk seizoen zien we dat er één make-up onderdeel de nadruk krijgt. De laatste tijd waren dat vaak de ogen, maar deze winter zijn het de lippen die op mogen vallen. Op de catwalk verschenen opmerkelijke lip make-up trends die vele visagisten zullen inspireren in hun dagelijkse werk. We bespreken hier de meest opvallende lip make-up trends. Welke trend spreekt jou het meeste aan?

Slordige perzikkleurige lip make-up

Perzikkleur is een hele praktische kleur voor een lipstick, want het past bij bijna elke huidtint. Het geeft de natuurlijke kleur van de lippen een subtiel accent om de lippen net iets beter naar voren te laten komen. Een ander voordeel is dat je deze winter niet strak binnen de lijntjes hoeft te kleuren; de lipstick mag juist een beetje slordig aangebracht worden, voor een sportievere en tegelijkertijd sexy uitstraling. Als finishing touch breng je een semi-transparante en iets glanzende lippenbalsem aan. Om deze lip make-up goed tot zijn recht te laten komen mag de perzikkleur van de lipstick niet lichter zijn dan de natuurlijke kleur van de lippen. Deze lip look zagen we onder meer terug bij Hervé Léger.

Wil je alle basismake-up technieken leren? Volg dan de Cursus Visagie (basis)!

Inked lips! Durf jij het aan?

Dan gaan we van een subtiele lip make-up look, naar een zeer opvallende lip make-up look, namelijk ‘inked lips’, oftewel lippen met zeer donkere bordeaux lipstick of zelfs met zwarte lippenstift. Dit is een lipmake-up die niet iedereen durft te dragen, maar daar hebben beroemdheden als Rihanna en Gigi Hadid geen last van. Zij werden al gespot met deze opvallende lipmake-up. Belangrijk voor deze look is dat je de lippen eerst inkleurt met een lippotlood in dezelfde kleur om ervoor te zorgen dat de donkere lipstick lang mooi blijft zitten. Daarnaast helpt het je om de contouren mooi strak te krijgen. Werk de lippen af door ze even te deppen met een tissue, licht te bepoederen en een laatste laagje lipstick aan te brengen.

Heb je de basis make-up technieken al in de vingers ? Verfijn dan je vaardigheden met een Cursus Visagie voor gevorderden! 

Lip make-up met ombre effect

De ombre haartrend verscheen al eerder op het beauty toneel. Nu is de ombre trend ook overgenomen binnen de visagiewereld. Met ‘ombre’ wordt een kleurverloop bedoeld. Armani liet zien dat het ombre effect ook mooi tot zijn recht komt op de lippen en zeker met een kersrode kleur lipstick. Hoe ga je te werk? Teken de lipcontouren met een nude lippotlood om ervoor te zorgen dat de lipgloss die je later gaat aanbrengen niet snel uitloopt. Breng daarna een verzorgende lippenbalsem aan en daarna een dunne laag cherry lipstick. Als volgt breng je een opvallende cherry lipgloss aan, maar alleen in het midden van de lippen.

Een opleiding visagiste volgen?

Volg je alle make-up trends? Wil je leren om professioneel aan de slag te gaan met make-up? Dan kun je bij de Wellness Academie ook een volledige Opleiding Visagiste volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie