Maak kennis met de kracht van voetreflexologie

6 december 2021 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Veel goede redenen om een cursus voetreflexologie te volgen.

Bij Wellness Academie ben je aan het juist adres om kennis te maken met voetreflexologie. Via onze basiscursus voetreflexologie ontdek je de kracht van deze bijzondere behandelmethode. Vervolgens bieden we je de mogelijkheid om je hier nog veel verder in te verdiepen via onze cursus voetreflexologie voor gevorderden of onze complete opleiding voetreflexoloog. Wil je hier meer van weten? Lees dan gauw verder. We geven je alvast een indruk van de liefdevolle en helende kracht van voetreflexologie.

De kracht van voetreflexologie: talloze mogelijkheden

Wat op de eerste plaats de voetreflexologie zo bijzonder maakt, is dat je ontdekt dat het hele lichaam wordt gereflecteerd op de voeten. In onze cursus leer je dat elk orgaan verbonden is met een speciale eigen zone op de voeten. Je leert massagetechnieken, waarmee je kunt inwerken op deze aparte zones en daarmee op de bijbehorende organen. Via de voeten kun je dus op andere plekken in het lichaam de bloedcirculatie en de lymfedoorstroom beïnvloeden, zodat de organen optimaler werken. Doordat je alleen door de voeten te masseren, heel het lichaam kunt behandelen, biedt voetreflexologie talloze behandelmogelijkheden.

Ontdek via de voeten hoe het met iemand gaat

Een cursus voetreflexologie is een ware verkenningstocht. Het is bijzonder om te ervaren hoe de voeten, zo veel over iemand vertellen. De temperatuur, kleur en structuur van een bepaalde zone, geeft je veel informatie. Een warme plek kan duiden op een blokkade in de levensenergie. Een koude zone kan wijzen op leegte en weinig energie. Zo kun je veel informatie krijgen over hoe het met iemand gaat en je kunt ook lokaliseren, waar precies de problemen zitten. In onze Cursus Voetreflexologie Basis leer je onder meer alle zones op de voeten kennen en de specifieke organen of klieren die ermee verbonden zijn. Ook leer je alle basistechnieken om een complete ontspannende of revitaliserende behandeling te geven. In onze Cursus Voetreflexologie voor Gevorderden leer je specifieke klachten te behandelen.

Opmerkelijke verschillen tussen de linker- en rechtervoet

Je leert tijdens de cursussen voetreflexologie onder meer dat de zones op de linker- en rechtervoet niet exact hetzelfde zijn. Ze lopen in elkaar over en hebben zones die afwijken van elkaar. Wat eveneens belangrijk is om te weten, is dat de linkervoet geassocieerd wordt met het ‘vrouwelijke’. Het gaat hier om de constitutie, emoties, het onderbewuste en relationele zaken. De rechtervoet daarentegen symboliseert het ‘mannelijke’. Begrippen die hieraan gekoppeld kunnen worden, zijn: het rationele, het bewuste en de praktische aspecten. Je leert hier tijdens het uitvoeren van je behandelingen rekening mee te houden.

Spreek de zelfhelende kracht aan van het lichaam

De kracht van voetreflexologie is dat het niet een behandelwijze is die gezondheidsproblemen ‘geneest’, maar dat het een methode is om de zelfhelende kracht van de mens aan te spreken. Het doel van voetreflexologie behandelingen is om mensen te helpen ontspannen en hun lichaam uit te dagen om problemen doeltreffend aan te pakken. Veel mensen ervaren een behandeling als heel ontspannend. Het kan echter ook voorkomen dat klanten emotioneel reageren of juist gaan lachen. Andere mensen voelen zich na een behandeling meteen vol energie, alsof ze ‘herboren’ zijn. In onze opleiding voetreflexologie leer je om je klanten hierbij steeds perfect te begeleiden.

Voetreflexologie binnen de wellness branche

De voetreflexzonetherapie is een op zichzelf staande behandelwijze. We zien echter dat steeds meer wellness therapeuten op een effectieve manier meerdere therapievormen met elkaar combineren. Zo is het interessant om voetreflexologie te combineren met andere behandelingen, zoals ontspanningsmassage, acupunctuur of chakratherapie. Elke behandelwijze brengt zijn eigen inzichten en uitwerkingen met zich mee, waardoor je je klanten nog beter van dienst kunt zijn. Uniek aan onze complete Opleiding Voetreflexoloog is bijvoorbeeld dat je ook kennis maakt met de Verticale Reflextherapie (VRT). Kortom, er is altijd weer iets nieuws te leren en te ontdekken binnen de wellness wereld!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Populair!

  Chakratherapie (basis)

  Ontdek de zeven hoofdchakra’s en hun kenmerken. Leer blokkades in de chakra’s op te lossen om klachten te verhelpen. Meer info

  • Hasselt
 • Populair!

  Ontspanningsmassage

  Leer klassieke ontspannende massages te geven tijdens de cursus ontspanningsmassage. Dit is de basis voor vele massagevormen. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
  • Den Haag
 • Verticale reflextherapie (VRT)

  Verticale reflexologie is geïnspireerd op de conventionele voetreflexologie met het verschil dat de reflexzones op de voetrug worden behandeld. Meer info

  • Hasselt