• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-trend: focus op één detail?

29 juni 2016
Make-trend: focus op één detail?

Terwijl de meeste make-up artiesten alles uit de kast halen om complete make-up looks te creëren met oogmake-up, gestijlde wenkbrauwen, contouring technieken, lipmake-up en wat al niet meer, kun je nu blijkbaar het meeste van deze onderdelen weglaten. Tenminste als we de bekende visagist Terry Barber van MAC Cosmetics mogen geloven. Volgens hem hoef je in de zomer van 2016 alleen maar de aandacht te vestigen op één detail in je make-up look!

Van gekleurde eyeliner naar subtiele cyperpunk

We zagen het vorig jaar al af en toe voorzichtig opkomen: gekleurde eyeliner. Kon je toen echter nog prima experimenteren met strepen in alle kleuren van de regenboog, dit jaar lijkt juist één opvallende basiskleur de norm te worden. In plaats van verschillende kleuren te combineren, is de sleutel tot deze trend het vinden van één perfecte kleur. Hoe je dit doet? Door eerst het gezicht van je cliënt goed te analyseren. De kleur van de eyeliner bepaal je vervolgens op basis van de huidskleur en de kleur van de ogen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook: Tips voor het werken met gekleurde eyeliner.

Een natuurlijke, gezonde egale huid

Met zo’n nauwkeurig uitgekozen felle eyeliner wil je de rest van het gezicht het liefste zo neutraal mogelijk houden. Dit betekent een natuurlijke tint voor de lippen en een zo egaal mogelijke huid. Niet voor niets combineert Terry Barber zijn trend met een natuurlijke, glanzende huid. Hier kun je als visagiste veel voor je klant betekenen.

Behalve dat je de klant van adviezen kunt voorzien over het van binnenuit verzorgen van de huid (van vitaminebommen als broccoli, avocado en boerenkool tot antioxidantendrankjes als groene thee!), kun je de huid ook van buitenaf goed ondersteunen met make-up. Dit doe je door een foundation te kiezen die niet alleen aansluit op het huidtype, maar die ook een zorgvuldig geselecteerde pigmentatie heeft. Heeft je klant bijvoorbeeld een wat vette huid? Kies dan voor een olievrije of matterende foundation. Zo weet je zeker dat het make-up detail niet wegvalt tegen een glimmend voorhoofd!

Bekijk hieronder een interview met Terry Barber waarin hij deze nieuwe make-up trend uitlegt:

Perfecte remedie voor vermoeide ogen

Voor het geval je denkt dat deze nieuwste make-up trend enkel geschikt is voor een feestje; juist vermoeide of hangende ogen kunnen dat kleuraccent extra goed gebruiken. Juist door zo’n accent in te zetten en de rest van je gezicht puur natuur te laten lijken, is deze trend ook prima geschikt voor de zondagse brunch ná dat kleurrijke feestje! Volgens Terry Barder is deze nieuwe make-up trend geschikt voor ieder moment van de dag en gemakkelijk toe te passen op elk type huid.

Visagist worden iets voor jou?

Experimenteer jij graag met de nieuwste make-up trends en make-up kleuren? Houd je ervan om anderen te adviseren over make-up? Dan is een carrière als visagist wellicht iets voor jou! Schrijf je hier in voor onze praktijkgerichte Opleiding Visagist in onder andere Amsterdam en Hasselt en leer alle vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om aan de slag te gaan als professionele visagist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie