Make-up artist transformeert zich tot griezels

16 februari 2016 | Visagie Alle blogposts

We gebruiken make-up normaal gesproken om ons uiterlijk te verfraaien; imperfecties als roodheden en kringen onder de ogen worden gemakkelijk weggewerkt. Met technieken als contouren kun je zelfs de vorm van het gezicht beïnvloeden. Maar je kunt nog veel verder gaan met je make-up technieken en iemands uiterlijk compleet transformeren met behulp van special effects make-up. Bekijk hier de fascinerende beelden van hoe een make-up artist zichzelf verandert in de meest akelige monsters en personages!

Special effects make-up van Andrea De La Ossa

Steeds vaker ontdekken we opmerkelijke beauty bloggers met een bijzonder talent. Dit keer hebben we het over make-up artist Andrea De La Ossa, die uitblinkt in het creëren van de meest creepy make-up en bodypaint concepten met special effects make-up. Ze weet zichzelf op briljante wijze te transformeren tot de meest akelige personages die ooit bedacht zijn. Ze heeft Meer dan 27.000 volgers op Instagram, maar dat aantal zal binnen korte snel oplopen, want de afgelopen dagen ontdekken steeds meer mensen haar monsterlijk goede creaties op haar Instagram account en YouTube kanaal. Ze presenteert haar make-up art als ‘Malevolent Makeup Art by Radicandrea’ oftewel ‘Kwaadwillende Make-up Art door Radicandrea’.

Engerds uit films en stripverhalen en enge illusies

Gapende wonden, holle ogen, missende ogen, lugubere hechtingen en littekens, zombie gezichten en wat al niet meer. Het kan niet creepy genoeg zijn voor Andrea. Ze haalt haar inspiratie voor haar special effects make-up onder andere uit horrorfilms en stripboeken. Op haar Instagram account zie je voorbeelden van hoe ze zichzelf perfect omtovert tot allerlei griezelige personages als Deadpool, Freddy Krueger, Pinhead, The Corinthian, Kylo Ren, Guy Fawkes en Ballerina Dentata. Ook wekt ze op bizarre wijze met make-up de illusie dat ze opgeslokt wordt door een haai, dat haar gezicht een open boek is waar je doorheen kunt bladeren of dat ze van onder tot boven opengesneden is. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van de bizarre creaties van Andrea De La Ossa:

Cursus special effects make-up

Nieuw bij Wellness Academie is de Cursus Special Effects Make-up. Wil je ook leren om mensen te transformeren met make-up tot griezelige personages met wonden en littekens? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Voor het volgen van deze visagie cursus dien je over basiskennis visagie te beschikken door eerst de Cursus Visagie te volgen. Met de Cursus Special Effects Make-up kun je vervolgens je werk als make-up artist een hele nieuwe dimensie geven. Onder de begeleiding van een topdocente leer je om je grenzen als make-up artist te verleggen. Je zult nog versteld staan van wat voor unieke make-up concepten je straks zelf weet te creëren! Zorg dat je erbij bent en schrijf je hier alvast in!