* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: de floating crease eyeliner

17 augustus 2018 | Visagie
Make-up tutorial: de floating crease eyeliner

Als er één make-up product is waarmee je je ogen extra kunt laten spreken, dan is het wel eyeliner. Iedereen kent wel de prachtige expressieve winged eyeliner, dit is een echte klassieker binnen de make-up wereld en is niet meer weg te denken. Eyeliner wordt meestal tegen de wimperlijn aangezet, maar wat als je eyeliner aanbrengt net boven de crease? Het is een trend onder beroemdheden en op Instagram en Pinterest. Is deze zogeheten floating crease eyeliner iets voor jou? We leren je in deze tutorial om een floating crease eyeliner te zetten.

Stop met blenden! Ga voor de floating crease eyeliner!

Voordat we stap voor stap gaan uitleggen hoe je een floating crease eyeliner look creëert, zullen we kort ingaan op wat de floating crease eyeliner inhoudt. Het betekent dat je een opvallende eyeliner gaat aanbrengen net boven je crease (het bewegende deel van je ooglid en het wenkbrauwbot). Volgens de traditionele make-up richtlijnen hoor je de oogmake-up netjes te blenden, zodat er geen ‘afbakeningslijnen’ zichtbaar zijn. De verschillende lagen make-up moeten in elkaar overlopen. De floating crease eyeliner past meer binnen een grafische of minimalistische make-up stijl, die wel ietwat gewaagd is, maar die ook eenvoud uitstraalt. We zagen de floating crease eyeliner ondertussen al bij beroemdheden als Kylie Jenner en Ariana Grande.

[gallery size="medium" ids="12959,12960,12961"]

Stap voor stap een floating crease eyeliner look

Stap 1: Primer

Breng op de eerste plaats primer aan op je oogleden. De primer biedt een mooie basis voor je oogmake-up, het zorgt ervoor dat je dadelijk de eyeliner gemakkelijker gelijkmatig kunt aanbrengen en dat de make-up gedurende de dag beter blijft zitten. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis).

Stap 2: Oogschaduw

Om ervoor te zorgen dat de floating crease eyeliner goed opvalt, breng je een lichte kleur oogschaduw gelijkmatig aan vanaf je wimperlijn tot iets voorbij de crease. Kies bijvoorbeeld voor een lichte beige kleur oogschaduw. Je kunt ook andere kleuren gebruiken, maar let op dat de kleur niet overheerst, omdat je de nadruk op de eyeliner wilt gaan leggen.

Stap 3: De juiste positie is cruciaal!

Sluit je oog om te bepalen waar je de floating crease eyeliner exact gaat aanbrengen. De juiste positie van de floating crease is cruciaal voor deze look. Teken de boog net boven je natuurlijke crease voor het ‘floating’ of ‘zwevende’ effect. Teken je de boog te hoog, dan lijkt het alsof je verbaasd kijkt. Teken je de boog echter te laag, dan zal je hem nauwelijks zien. Kies een opvallende kleur die bij de rest van je look past. Denk aan kleuren als: felroze, kobaltblauw, oranje, etc. Teken eerst voorzichtig een dun lijntje. Als je zeker weet dat de positie goed is, kun je de lijn dikker aanzetten.

Stap 4: Make-up onderste ooglid

Het is een goede tip om vervolgens dezelfde eyeliner aan te brengen op je onderste wimperlijn. Je kunt de look eventueel iets zachter maken, door de eyeliner op je onderste ooglid met een penseeltje een klein beetje te vervagen.

Stap 5: Breng mascara aan

Breng tot slot mascara aan op je wimpers. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard zwarte mascara. Wil je je look echter wat opvallender maken? Kies dan voor een mascara in dezelfde kleur als de floating crease eyeliner.

Stap 6: Overige make-up

Wanneer je echt de nadruk wilt leggen op de floating crease eyeliner is het essentieel om de rest van je make-up neutraal te houden. Werk imperfecties weg met behulp van een concealer en breng een foundation met een lichte textuur aan of eventueel een BB-crème. Heb je van nature een mooie en egale huid, breng de foundation dan alleen aan op de plekken waar nodig. Breng eventueel wat highlighter aan op je jukbeenderen voor een natuurlijke glans en werk de make-up look af met een eenvoudige lichte kleur lipgloss.

Volg een Opleiding Make-up Artist!

Uiteraard zijn er allerlei varianten mogelijk op deze make-up trend! Is het helemaal jouw ding om met make-up te experimenteren, nieuwe looks uit te proberen of zelf nieuwe looks te bedenken? Volg dan onze complete Opleiding Make-up Artist. Hierin leer je naast de basis en gevorderden make-up technieken ook meer over hairstyling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie