Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Massage draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling

13 maart 2016
Massage draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling

Bij massage denken de meeste mensen meestal op de eerste plaats aan ontspanning of aan het verhelpen van stijve of pijnlijke spieren. Massage kan echter nog veel meer positieve uitwerkingen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat regelmatig een massage ondergaan mensen kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling? We gaan hier in op 5 manieren waarop massage mensen kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

1. Vastgeroeste denkpatronen doorbreken

Mensen die te veel van zichzelf vragen en van zichzelf vinden dat ze nooit goed genoeg zijn, kunnen veel baat hebben bij een regelmatige massage. Eindeloos piekeren, negatieve gedachten, altijd maar de beste willen zijn, etc. Het kan ertoe leiden dat je het gevoel krijgt vast te zitten in je leven en een negatief beeld krijgt van jezelf en je leven. Massages kunnen je helpen om deze gedachten stop te zetten en als het ware even los te komen van alle cognitieve processen in je hoofd.

2. Meer zelfinzicht verkrijgen door te voelen

We lopen vaak in steeds dezelfde cirkels rond, waarin we voortdurend bezig zijn om onszelf te bewijzen en onszelf en anderen te beoordelen, vaak met het oog op zelfbescherming. Onze zwakke kanten en kwetsbaarheden laten we zo min mogelijk zien. Doordat massage je helpt om ‘uit je hoofd’ te komen, wordt er ineens ruimte geschept om ‘te voelen’ in plaats van alleen maar ‘te denken’. Het zijn juist deze gevoelens die je kunnen helpen om meer zelfinzicht te krijgen.

3. Jezelf toestaan om te ontspannen

Sta jezelf toe om af en toe een massage te ondergaan, niet alleen zomaar als verwennerij, maar vooral ook omdat het essentieel is voor een goede gezondheid! We weten allemaal dat de boog niet altijd gespannen kan staan, maar echte perfectionisten willen dat nog weleens negeren. Sommige mensen weten niet van ophouden, ze denken dat ze door telkens maar door te gaan verder komen. Het probleem is dat er ongemerkt blokkades ontstaan in lichaam en geest, die hun groei belemmeren. Het is ontzettend belangrijk dat lichaam en geest in goede balans blijven. Wil je zelf leren om massages te geven? Bekijk dan hier ons uitgebreide aanbod aan Massagecursussen.

4. Focus leggen op positieve gedachten

Doorgaan, doorgaan, doorgaan! Binnen deze hectische levensstijl ligt de focus voortdurend op beter en meer. We nemen nauwelijks de tijd om dankbaar te zijn voor alle mooie dingen in ons leven en om stil te staan bij wat we al hebben bereikt. Dit soort momenten van reflectie zijn echter heel belangrijk. Ze helpen je om negatieve gedachten los te laten en om je focus te verleggen van naar wat je nog niet hebt bereikt en je imperfecties naar wat je allemaal al wel hebt bereikt en waar je goed in bent.

5. Betere relatie met andere mensen

Zoals bovenstaande punten laten zien, kun je met massages leren om meer tevreden met jezelf te zijn. Massage laat je inzien dat het mogelijk is om ondanks al je imperfecties van jezelf te houden. Wie beter in zijn vel zit, zal logischerwijs ook beter met andere mensen om kunnen gaan zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Wie zichzelf waardeert, zal beter om kunnen gaan met kritiek en zal zich flexibeler op kunnen stellen.

Meer weten over massages? Bekijk dan hier onze Opleiding Massagetherapeut in Hasselt, Antwerpen en Gent. Of volg de opleiding in Nederland op onze campus in Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie