Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Met welke ingrediënten verhelp je een schrale huid?

20 januari 2020 | Schoonheidszorg
Met welke ingrediënten verhelp je een schrale huid?

Onze huid wordt niet blij van de winter en al helemaal niet als er een koude wind staat. Al gauw begint je huid pijnlijk en trekkerig aan te voelen. Een schrale huid is een feit! Dit uit zich in een schilferige huid met droogtelijntjes, rode plekjes en irritaties. Je huid vraagt nu om extra zachtheid en aandacht voor de juiste verzorgingsproducten. We geven je hier tips voor ingrediënten, die een schrale huid in de winter verhelpen en waarmee je in de toekomst bovendien ook dit probleem kunt voorkomen!

1. Glycolzuur voor het mild verwijderen van schilfers

Een schilferige huid nodigt uit tot scrubben, maar doe dat maar beter niet. Je droge winterhuid is al extra gevoelig. Door te scrubben met een product met een korrelige structuur kun je de huid beschadigen. In dat geval ben je nog verder van huis! Wat je wel kunt doen is een fruitzuur gebruiken als exfoliant. Een gevoelige huid is het meest gebaat bij glycolzuur. Hiermee worden op een milde wijze de schilfers losgeweekt en verwijderd. Laat dit echter wel uitvoeren door een deskundige schoonheidsspecialiste. Een bijkomende mooie eigenschap van glycolzuur is, dat het de huid helpt om vocht vast te houden. Dat is nu precies wat je huid in de winter extra hard nodig heeft. Bekijk hier ook onze Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings.

2. Havermoutextract om de schrale huid te kalmeren

Door de huid eerst te helpen om zich te vernieuwen via een peeling met fruitzuur, zal de huid vervolgens ook beter andere verzorgende ingrediënten opnemen. Eén van de ingrediënten die wonderen doet voor de schrale huid is havermoutextract. In havermout zitten koolhydraten en eiwitten die een beschermend laagje over de huid leggen, waardoor de huid vocht vasthoudt en de pH-waarde in balans blijft. Ook de vetten en de vezels (beta-glucan) in havermout helpen de huid om het vochtgehalte op peil te houden. De vitaminen en flavonoïden hebben een kalmerende werking op de huid. Daarnaast zit er in havermout een klein percentage aan een sterk antioxidant, die avenathramide heet. Heb je last van een schrale huid, ben dan alert op huidherstellende crèmes met havermoutextract.

3. Hyaluronzuur tegen droogtelijntjes bij een schrale huid

Een schrale en droge huid zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels ineens veel meer opvallen. Een uitstekend ingrediënt, waarmee je dit probleem kunt verminderen is hyaluronzuur. Dit is een echte vochtinbrengende krachtpatser onder de ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Het trekt vocht aan vanuit de onderhuid en ook vanuit de lucht. Het hydrateert de huid en zorgt voor meer volume, waardoor lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn. Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam, maar met het ouder worden neemt de productie hiervan af. Huidverzorgingsproducten met dit ingrediënt kunnen dit tijdelijk compenseren. Wil je een professional worden in huidverzorging en alles leren over beautybehandelingen en ingrediënten? Aarzel dan niet om onze Opleiding Schoonheidsspecialiste te volgen.

4. Jojoba-olie werkt ontstekingsremmend

Het gevaar van een schrale huid is dat er wondjes ontstaan, waardoor ontstekingen al snel op de loer liggen. Jojoba-olie heeft een verzorgende en ontstekingsremmende werking. Daarbij stimuleert jojoba-olie de collageenproductie, waardoor wondjes sneller herstellen. Dat is natuurlijk ideaal bij een schrale en beschadigde huid. Verder is jojoba-olie rijk aan vetzuren, waardoor het een sterke hydraterende werking heeft op de huid. Doordat jojoba-olie voor wat betreft textuur veel overeenkomt met ons natuurlijke huidvet (talg), maakt het de huid zijdezacht. Het legt bovendien een beschermende filter over de huid, waardoor de vochtbalans beter op peil gehouden kan worden.

5. Niacinamide versterkt de barrièrefunctie van de huid

Een schrale huid betekent dat de barrièrefunctie van de huid verzwakt is. Door uitdroging, schilfertjes en irritaties wordt de huid toegankelijker voor schadelijke invloeden. Met huidproducten met niacinamide kun je de barrièrefunctie van de huid herstellen. Niacinamide stimuleert namelijk de productie van ceramiden en vrije verzuren. Deze zorgen ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt en beschermd is tegen externe invloeden. Daarbij heeft niacinamide ook een mild exfoliërend effect, zodat de vorming van schilfertjes wordt voorkomen. De huid krijgt hierdoor een frisser en gladder uiterlijk. Rimpeltjes zullen zo minder opvallen. Bijkomende prettige eigenschappen van dit ingrediënt zijn dat het ontstekingsremmend werkt en pigmentvlekken vermindert.

Aanrader: onze Opleiding Skin Expert!

Heb je een voorliefde voor alles wat met huidverzorging te maken heeft? Dan kun je je bij Wellness Academie bijscholen tot een ware skin expert. Deze opleiding staat in het teken van o.a. huidverzorging, huidproblemen, huidveroudering, nutricosmeticals en productleer. Je wordt ook op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen binnen de huidverzorging. Met het diploma van deze opleiding kun je je binnen de beauty branche nog beter profileren als een huidspecialist. Schrijf je hier meteen online in voor de Opleiding Skin Expert.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie