• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Milan Fashion Week 2015: make-up looks

28 februari 2015
Milan Fashion Week 2015: make-up looks

Tijdens de Milan Fashion Week 2015 (MFW) toonden de grote modehuizen hun nieuwe collecties voor de herfst en winter van 2015/2016. De Milan Fashion Week is een begrip binnen de beautywereld en behoort samen met de London Fashion Week, New York Fashion Week en Paris Fashion Week tot de ‘Big Four Fashion Weeks’. Ze zijn zeer bepalend voor de nieuwe trends zowel op het gebied van mode als op het gebied van visagie en hairstyling.

Make-up inspiratie MFW 2015

We laten hier het licht schijnen op enkele mooie en bijzondere make-up trends van Emilio Pucci, Costume National, Fendi en Prada, die veel aandacht trokken tijdens de Milan Fashion Week 2015. Het mooie aan de MFW van dit jaar was dat we er zowel uitbundige en extreme make-up looks als minimal en natural make-up looks voorbij zagen komen. De extreme looks kunnen een goede inspiratiebron zijn voor visagisten en hairstylisten voor speciale gelegenheden, terwijl de minimal en natural looks mooi zijn toe te passen in de meer alledaagse make-up looks. Zou je graag professioneel met visagie en hairstyling aan de slag willen? Volg dan de Opleiding Make-up Artist!

Natural make-up looks op de MFW 2015

Een van modehuizen die koos voor een natural make-up look was Emilio Pucci. De modellen werden opgemaakt met nude-tinten make-up, roze en lichtpaarse lipstick en subtiele oogschaduw in lichte tinten. Ook tijdens de show van Costume National overheerst de naturel make-up met heldere en ‘draagbare’ kleuren. De make-up artiesten hadden de modellen voorzien van zachte lippen met roze en neutrale tinten en de ogen werden opgemaakt met lichtpaarse oogschaduw. Ben je echter op zoek naar originelere inspiratiebronnen, dan moet je bij de opvallende oogmake-up van Fendi zijn!

Rommelige oogmake-up van Fendi

Fendi introduceerde tijdens deze MFW 2015 een hele nieuwe make-up trend; de rommelige make-up look met rommelige en korrelige ‘grunge’ oogmake-up. Dit was het werk van de make-up artist Peter Philips. De make-up look die hij voor Fendi creëerde is zijn eigen interpretatie van de babydoll look van Fendi. Hij bracht wel vijf lagen mascara aan op de wimpers en de eyeliner werd dik en gevlekt aangebracht. Andere typische kenmerken van deze look zijn lange wimpers en een porseleinen huid. De hairstylist Sam McKnight maakte deze look af met een haarband en rommelig gestyled haar met losse plukjes. Bekijk hieronder de catwalk show van Fendi.

https://www.youtube.com/watch?v=UJFeU2jUXt0

Jaren ’60 make-up look van Prada

Tijdens de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie leer je onder meer allerlei periodieke make-up stijlen. Dat is niet voor niets, want binnen de professionele visagiewereld zien we vaak dat make-up artiesten teruggrijpen naar het verleden voor het vervolmaken van moderne beautylooks. Tijdens de show van Prada op de Milan Fashion Week 2015 zagen we dat de make-up artiesten zich hadden laten inspireren door een typische jaren ’60 make-up. De modellen droegen tijdens deze retro-futuristische modeshow naturel make-up met een zachte koraalkleurige lippenstift of nude lippen, subtiele mascara en een lichte blush op de wangen. De haren werden gedragen in hoge paardenstaarten, die boven het oor werden vastgezet met een opvallende speld. Bekijk hier de hele show van de herfst-/wintercollectie 2015/2016 van Prada:

 

https://www.youtube.com/watch?v=AQxqNGzYWrY

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie