Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Mondmasker en make-up? Lees hier onze tips!

1 juni 2020 | Visagie
Mondmasker en make-up? Lees hier onze tips!

Ineens zijn mondkapjes een belangrijk onderdeel geworden van ons straatbeeld. Veel mensen kiezen ervoor om in het openbaar een mondkapje te dragen om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus en het verspreiden hiervan. In het openbaar vervoer is het zelfs vanaf 1 juni 2020 verplicht om een mondkapje te dragen voor reizigers vanaf 13 jaar. Hoe zorg je ervoor dat je ook met mondkapje op erop je best uitziet? Lees hier onze tips voor een mondmasker en make-up!

Voorkom irritatie door extra aandacht voor huidverzorging

Draag je elke dag een mondmasker, dan is het belangrijk om huidirritatie te voorkomen. Door het masker raakt je huid snel vochtig door zweet en het veroorzaakt wrijving. Problemen als roodheid en acne liggen op de loer. Om dit te voorkomen kun je in plaats van je gebruikelijke dagcrème een extra voedende crème gebruiken. Het is ook geen overbodige luxe om een huidherstellende crème klaar te hebben liggen, om meteen korte metten te kunnen maken met beginnende huidirritatie. Deze crèmes versterker je huidbarrière en helpen de huid gemakkelijker herstellen. Leer alles over het verzorgen van de gezichtshuid in onze Online Cursus Gelaatsverzorging.

Geen make-up onder je mondmasker

We raden je aan om geen make-up onder je mondmasker aan te brengen. Waarom zou je ook, niemand die het ziet. Doordat het mondmasker strak op de huid moet aansluiten zou foundation alleen maar voor vieze vlekken zorgen. Zowel je huid als je mondmasker kunnen vlekkerig worden. Vooral make-up producten op oliebasis moet je zeker vermijden onder je mondmasker. Wat je eventueel wel zou kunnen doen, is een getinte dagcrème aanbrengen. Deze kun je over je hele gezicht aanbrengen om je huid te egaliseren als je last hebt van roodheid en oneffenheden. Om je blik wat op te frissen kun je donkere plekken onder je ogen verbergen met concealer. Overige camouflerende make-up kun je voorlopig beter achterwege laten.

Mondmaker en make-up? Laat je ogen spreken!

Nu het onderste gedeelte van je gezicht bedekt is, is het vanzelfsprekend dat je de nadruk dient te leggen op je ogen. Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Vergeet bijvoorbeeld niet dat het mondmasker tot over de neus moet reiken en vlak onder je ogen eindigt. De warmte die vanonder het mondkapje naar boven komt, kan ertoe bijdragen dat je oogmake-up sneller uitloopt. Het is daarom een aanrader om waterproof mascara, eyeliner en oogschaduw te gebruiken. Let ook op met mascara op de wimperhaartjes onder je ogen en lijntjes onder je ogen. Dit kun je beter vermijden. De make-up kan uitlopen en afgeven op je mondmasker.

Accentueer je wenkbrauwen

Als er een onderdeel van je gezicht is waar je nu volop de aandacht op kunt vestigen, dan zijn dat wel je wenkbrauwen. Dat is een veilige zone als het gaat om het dragen van een mondmasker en make-up. Bovendien zijn perfect vormgegeven en opgemaakte wenkbrauwen al een tijdje dé trend als het gaat om make-up. Vind je het lastig om je wenkbrauwen mooi vorm te geven, dan ben je bij onze Cursus Brow Mapping & Styling aan het juiste adres om hier alles over te leren. Met de juiste kennis, vaardigheden en instructies, heb je het zo in de vingers. Of wil je leren om je wenkbrauwen wat sterker aan te zetten? Dat kun je ook gewoon thuis leren via onze Online Cursus Henna Brows!

Tips voor een stralende ooglook

Een mondmasker en make-up? De echte make-up liefhebbers geven zich niet snel gewonnen. We geven je hier graag tips waar je meteen thuis mee aan de slag kan voor een stralende ooglook:

Wenkbrauwen

Borstel je wenkbrauwen omhoog met een schoon mascaraborsteltje. Met een wenkbrauwpotloodje kun je de wenkbrauwen bijtekenen op de plekken waar ze minder vol zijn. Je kunt wenkbrauwgel gebruiken om de haartjes de hele dag mooi in model te houden.

Kleur oogschaduw

Bij het dragen van een mondmasker en make-up is het extra belangrijk om veel aandacht te besteden aan de kleur oogschaduw. Kies een kleur oogschaduw die je oogkleur extra mooi naar voren laat komen. Dat doe je door een contrasterende kleur oogschaduw te gebruiken. Vb.: groene ogen lijken nog groener met paarse of oranje oogschaduw. Een glittertje of glans in de oogschaduw laat je ogen extra stralen.

Winged eyeliner

Heb je een vaste hand en al wat ervaring met make-up en eyeliner? Dan zorgt een mooie winged eyeliner ervoor dat je ogen extra de aandacht trekken. Vind je dit nog lastig? Plak dan een plakbandje langs de buitenrand van je oog en trek daarlangs het lijntje.

Highlighter

Highligter kun je op de rest van je gelaat beter achterwege laten, evenals blush en bronzer. Je kunt met dit make-up product wel je ogen meer laten stralen, door wat highlighter aan te brengen net onder je wenkbrauwen op je wenkbrauwbot.

Mascara

Met een waterproof mascara maak je je stralende ooglook helemaal af. Kies je voor een opvallende ooglook met expressieve kleuren, dan is zwarte waterproof mascara een goede keus. Streef je een lichtere look na met pasteltinten of natuurtinten, denk dan ook eens aan een bruine mascara.

Altijd goed voorbereid? Volg onze Opleiding Visagiste

Wil je altijd perfect kunnen inspringen op elke situatie om er mooi uit te zien met make-up? Of haal je er veel voldoening uit om iedereen te laten stralen met make-up voor uiteenlopende gelegenheden? Bekijk dan hier onze volwaardige Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie