Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

MUA awards: Top 3 van jurylid Boy Pijls

15 december 2016 | Visagie

Welke genomineerde voor de MUA awards 2016 krijgt de jurypunten van fotograaf Boy Pijls? Als tweede lid van de vakjury kunnen zijn puntenverdeling wel eens de doorslag gaan geven! Boy Pijls heeft, net als de andere twee juryleden, namelijk maar liefst zeshonderd punten te verdelen. Dit is zijn top drie!

Less is more

Na de bekendmaking van de MUA top drie van topvisagiste Annechien Braams, delen we deze week de top 3 van fotograaf Boy Pijls met jullie. Hoewel hij een veelgevraagde portretfotograaf is, werkt hij niet met photoshop of ingewikkelde camera-opstellingen. Voor Boy Pijls staat puurheid en gevoel centraal. Modellen weten bij hem dan ook precies wat ze krijgen: eerlijke, pure foto's! Zijn blik op de eindwerken van onze visagie studenten is dan ook verfrissend: welke look weet bij hem een gevoelige snaar te raken?

Derde plaats: Vannana Shahab (100 punten)

De visagie studente van onze Amsterdamse campus Vannana Shahab, krijgt van Boy de derde plek. "Vooral omwille van de perfecte uitvoering van een technisch moeilijke tekening", legt Boy uit. "Een gevoel versterken met weinig make-up is één talent. Een visueel sterk plaatje neerzetten, met veel creativiteit is een ander talent". Volgens Boy toont Vannana met haar eindwerk dat ze dit laatste absoluut beheerst.

Tweede plaats: Nurcihan Özdemir (200 punten)

De zwarte handen maakten eerder al indruk op vakjuryleden Annechien en Zoë. Ook Boy geeft Nurcihan een plek in zijn top drie. Hij vertelt ons dat hij vooral heeft gelet op de ogen. Want, zo zegt hij "de ogen stralen voor mij negentig procent van de emotie en het gevoel uit". Ook is hij te spreken over de keuze om met slechts één kleur te werken. Een duidelijk geval van "veel zeggen met weinig" zo stelt Boy. Ook naar de vakkundige uitvoering heeft Boy gekeken: de plaatsing en de precisie van de handen zijn ook goed uitgevoerd".

Eerste plaats: Katrien van Hauwe (300 punten)

Boy kan zich helemaal vinden in de werkwijze van Katrien. Met haar werk lijkt ze de kracht van zijn eigen 'less is more' motto namelijk volledig te onderschrijven. "Velen proberen aandacht te trekken door een mix van veel kleuren te gebruiken. In deze is het omgekeerde waar" legt Boy uit. "Door slechts één kleur te gebruiken is het voor mij veel krachtiger". Hiermee past het volgens hem perfect bij de emotie van het model. En, voegt hij toe "ook de finesse van de strepen en puntjes is goed uitgevoerd".

 

 

Kan ook jij niet wachten op de uitslag van de MUA Awards? Houd onze website en facebook pagina in de gaten voor tussenstanden en andere informatie. En: vergeet ook zelf niet te stemmen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie