Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

MUA Tom Pecheux: minimalistische glitter look en lipstick ogen

16 januari 2014
MUA Tom Pecheux: minimalistische glitter look en lipstick ogen

Het is voor beginnende visagisten een goed idee om zich zo nu en dan eens te verdiepen in het werk van gevestigde make-up professionals. Hieronder valt ook zeker Tom Pecheux. Hij begon zijn loopbaan als assistent van de befaamde make-up artiest Linda Cantello. Hij won pas echt aan bekendheid dankzij zijn creatieve samenwerking met de fotograaf Mario Testino en de hoofdredactrice van de Franse Vogue Carine Roitfeld. Tom Pecheux wordt inmiddels de make-up goeroe van de catwalks genoemd. Dat is niet voor niets, want hij heeft gewerkt voor grote namen als Prada, Karl Lagerfeld, Alberta Ferretti, Yves Saint Laurent, Gucci en Missoni. Verder is Tom Pecheux ook de creative make-up director van Estée Lauder.

Minimalistisch en glitter?

Tijdens de New York Fashion Week verzorgde Tom Pecheux de make-up voor de show van Joseph Altuzarra. De collectie van Altuzarra was volgens Pecheux luxueus en minimalistisch. Welke make-up past daarbij? Pecheux koos voor onder meer een minimalistische glitter look. Omdat glitter meestal wordt geassocieerd met uitbundigheid lijkt het creëren van een minimalistische look met glitter in eerste instantie een onmogelijke taak. Tom Pecheux bewees het tegendeel. De gezichtshuid van de modellen kreeg een lichte satijnen finish en de lippen werden opgemaakt met een nude lipstick. Het gebruik van blush, mascara en een wenkbrauwpotlood liet hij achterwege. Dit alles om de nadruk op de ogen te leggen. Wil je ook graag make-up artist worden, bekijk dan hier onze Opleiding Make-up Artist!

Mode en make-up moeten plezier uitstralen

Wat Tom Pecheux aanspreekt aan de mode van Altuzarra is dat hij de dames er niet alleen mooi uit laat zien, maar hij laat ze er ook uitzien alsof ze plezier hebben. Pecheux wilde deze speelsheid in de make-up terug laten komen. Daarom bracht hij op de ogen limoengroene glitter make-up aan. De make-up werd vlak boven de wimpers wat dikker aangebracht en naar boven toe wat lichter. Bij andere modellen bracht hij een fluoriserende roze lippenstift aan op de oogleden in een banaanvorm. Volgens de make-up artist om de zaken eens lekker door elkaar te halen. Bij mode gaat het om plezier en om bizarheid. Ook maakte Pecheux zich niet druk om een perfecte afwerking. Kwam er wat glitter op de wangen terecht, dan bleef dit gewoon zitten. Hij zei hierover: “Ik haat het wanneer het te perfect is. Wanneer het te perfect is lijkt het alsof er geen leven in zit.”

Gemakkelijk te realiseren

Deze frisse, casual look is gemakkelijk te realiseren. Misschien een nieuw fris idee om eens uit te proberen als visagie student, make-up liefhebber of binnen je make-up studio. Zo kun je op een snelle manier je klanten voorzien van een look van deze tijd die rechtstreeks afkomstig is van de catwalks van New York! Zie hier het volledige aanbod aan Visagie Cursussen van de Wellness Academie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie