Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Chemische producten in de nagelsalon (videoclip)

15 januari 2016
Chemische producten in de nagelsalon (videoclip)

Een videoclip geïnspireerd op een nagelsalon? Dat zien we niet zo vaak. Regisseur Maegan Houang kreeg het idee om voor het nummer ‘I can’t be your Superman’ van Skylar Spence een videoclip te maken met een verhaal dat zich afspeelt in een nagelsalon. Het is een surrealistische clip waarin bepaalde details met een korreltje zout genomen moeten worden en waarin de gevaren van chemische producten in de nagelsalon worden uitvergroot.

Nagelsalon als setting voor videoclip

Het kernidee achter de videoclip is volgens de regisseur het idee dat je soms niet in staat bent om iemand waar je om geeft te kunnen helpen. Dat hoeft niet per se een geliefde of een familielid te zijn, maar in dit geval is het een collega. De regisseur wilde dit verhaal wel op zo’n manier in beeld brengen dat het boeiend zou zijn om naar te kijken. Ze koos voor een nagelsalon als decor. De tekst van het nummer heeft verder echter niets te maken met een nagelsalon.

Chemische producten in de nagelsalon

In de videoclip zien we hoe een Vietnamese salonhouder wordt overvallen door een bende. De bendeleden eisen beschermgeld, maar als de salonhouder niet voldoende geld in de kas heeft, slaan ze hem in elkaar. Een nagelstyliste die aanwezig is in de salon weet zich terug te trekken achter in de nagelsalon. Hier maakt ze een mix van allerlei chemische producten om daarmee de eigenaar van de salon te kunnen redden. Ze rent terug de salon in met het mengsel en gooit het over de bendeleden heen. Dan volgt er een surrealistische droomscène met dansende nagelstylistes en de bendeleden, die in enorme vingernagels zijn veranderd.

Werkomstandigheden nagelstylistes

Een van de redenen van de regisseur om voor de nagelsalon als decor te kiezen was, omdat ze geïnteresseerd is in de werkomstandigheden in nagelsalons op sommige plekken en in hoe de medewerkers blootgesteld worden aan de chemische producten in de nagelsalon. In de clip zien we hoe aceton de huid verbrandt. In werkelijkheid zal aceton zeker niet op deze manier de huid aantasten. Het kan wel irritatie veroorzaken.

Hoewel er flink wordt overdreven in de videoclip, is het wel belangrijk dat er aandacht is voor veiligheid en het gebruik van chemische producten in de nagelsalon. Het verkeerd gebruik van deze producten, overmatige blootstelling aan bepaalde producten en het te veel inademen van nagelstof kan gezondheidsklachten veroorzaken. Veilige werkomstandigheden in de nagelsalon vormt daarom ook een onderdeel van onze Opleiding Nagelstyliste. We hopen dat onderstaande video je niet afschrikt om dit mooie beroep uit te gaan oefenen!

Bekijk hier de video:

https://youtu.be/hWwGCv4kxLU

Lees ook:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie