Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe KWF UV-radar geeft persoonlijk zonadvies

3 augustus 2018 | Schoonheidszorg
Nieuwe KWF UV-radar geeft persoonlijk zonadvies

Huidkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Als beauty professional kun je een belangrijke rol spelen in het opmerken van verdachte plekjes op de huid. Stel nooit zelf een diagnose, maar verwijs je klant door naar een arts. Daarnaast kun je je klanten steeds adviezen en tips geven voor een goede zonbescherming voor elk huidtype. Er bestaat nu ook een nieuwe app die je kunt aanbevelen, die mensen op elk moment persoonlijk zonadvies kan geven. Lees hier meer over de nieuwe KWF UV-radar app.

Huidkanker; zorgelijke cijfers

Afgelopen zomer verbrandde 30% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar minimaal 1 keer. Daarbij kregen in 2017 55.000 mensen in Nederland de diagnose huidkanker. KWF Kankerbestrijding maakt zich zorgen over deze vele te hoge percentages en cijfers. Verbranding door de zon speelt een zeer grote rol bij het ontwikkelen van huidkanker. Hoe vaker je je verbrandt gedurende je leven, hoe groter de kans op huidkanker. Door je huid steeds optimaal te beschermen kun je de kans op huidkanker aanzienlijk beperken.

Voorkom verbranding door de zon!

Er zijn allerlei manieren waarop je verbranding door de zon kunt voorkomen. Dat kan uiteraard heel eenvoudig door bij felle zon altijd je huid te beschermen. Smeer je een half uur voor het zonnen dik in met een zonnebrandcrème met een gepaste beschermingsfactor (SPF). Vergeet niet om je steeds om de 2 uur opnieuw in te smeren evenals na het zwemmen, afdrogen of flink transpireren. Ook beschermende kleding dragen en op tijd de schaduw opzoeken zijn heel belangrijk. Vermijd op warme dagen ook de zon tussen 11:00 en 15:00.

KWF UV-radar app

Vanwege de verontrustende cijfers met betrekking tot huidkanker ontwikkelde RTL weerman Dennis Wilt samen met KWF Kankerbestrijding een app die mensen altijd en overal persoonlijk zonadvies geeft met als doel huidkanker te voorkomen. Deze nieuwe UV-radar app achterhaalt de zonkracht van de locatie waar je je bevindt en vraagt je om een vragenlijst in te vullen om achter jouw huidtype te komen. Op basis van je locatie en je huidtype krijg je vervolgens persoonlijk zonadvies. In de app wordt ook het volgende advies gegeven: ‘Prikt je huid, voel je je niet prettig in de zon of heb je het gewoon te warm, zoek dan de schaduw op!’ Kortom, luister naar je eigen lichaam!

De KWF UV-rader uitgetest

Een van onze redactieleden, die zich op het moment in het bloedhete Portugal bevindt, testte de app uit. De locatie werd meteen perfect achterhaalt en de temperatuur van 42ºC en een zonkracht 9 werd direct vastgesteld. Voor het vaststellen van het huidtype werden diverse meerkeuzevragen gesteld over: de huidskleur, de kleur van je huid voordat je in de zon bent geweest, oogkleur, aanwezigheid van sproeten, hoe je huid doorgaans reageert bij langdurig zonnen met weinig of zonder bescherming, hoe snel je bruin wordt ten opzichte van anderen en hoe snel je verbrandt. We mogen concluderen dat aan de hand van deze vragen het huidtype behoorlijk nauwkeurig vastgesteld kan worden. Voor ons redactielid was dit huidtype 2. Hierop volgde het volgende persoonlijk zonadvies:

Zonbescherming is vandaag nodig tussen 10.00 en 17.00 uur

Zonkracht 9. Doe als de Spanjaarden en houd een siësta. Bedek je huid met kleding en draag een hoed en een zonnebril. En smeer je iedere 2 uur in!

 

 

[gallery size="medium" ids="13091,13089,13090"]

 

We bevonden de KWF UV-radar zeer nauwkeurig en het advies zeer correct. Je kunt de app vinden op de website: uvradar.kwf.nl. Binnenkort zal de app ook beschikbaar zijn in de Appstore.

Word een expert in huidverzorging!

Het vak van schoonheidsspecialiste is veel meer dan mensen mooi maken. Het bevorderen van de gezondheid en waakzaam zijn op huidproblemen behoren ook tot jouw werkzaamheden. Je bent niet bevoegd om een diagnose te stellen, maar je kunt wel een belangrijke rol spelen in het tijdig doorverwijzen van mensen naar een arts of dermatoloog! Ontdek hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Hasselt, Antwerpen en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie