Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe beauty & wellness opleidingen in 2019!

15 december 2018
Nieuwe beauty & wellness opleidingen in 2019!

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wat wil jij in het nieuwe jaar leren? Ben je misschien op zoek naar een interessante bijscholing of een compleet nieuwe uitdaging? Wellness Academie heeft ook in 2019 een uitgebreid opleidingsaanbod klaarstaan, met weer vele interessante nieuwe cursussen en opleidingen, die je niet mag missen. We geven je hier een voorproefje van onze nieuwe beauty & wellness opleidingen in 2019!

1. Cursus Handreflexologie

De cursus handreflexologie is een van die beauty & wellness opleidingen die voor iedereen toegankelijk is. Het is bovendien een ideale bijscholing, voor wie al bekend is met voetreflexologie. Handreflexologie is gebaseerd op dezelfde filosofie. Men gaat ervan uit dat de hand alle zones van het lichaam weerspiegelt. Door met massage invloed uit te oefenen op bepaalde zones op de hand, kan men dieper inwerken op het lichaam. Met deze behandeling kun je mensen laten ontspannen en hun zelfgenezend vermogen stimuleren. Heb je als voetreflexoloog te maken met mensen met gevoelige voeten of kun je om andere redenen geen reflexologie op de voeten uitvoeren? Dan is handreflexologie een goed alternatief. Daarnaast is het een mooie aanvulling op vele andere massagebehandelingen. Hier vind je meer informatie over de Cursus Handreflexologie.

2. Cursus Bindweefselmassage

Er bestaan diverse soorten bindweefselmassage. In deze cursus focussen we op de neuro-reflectoire invloed van massage. Dit houdt in dat bepaalde zones op het lichaam in contact staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsdelen. De massage geeft de zenuwen in de huid een prikkel, die doorgestuurd wordt naar andere delen van het lichaam. Wanneer een orgaan niet optimaal functioneert, is dit voelbaar in de corresponderende zone op de huid. Je leert in deze cursus om via bindweefselmassage een interactie te bewerkstelligen tussen bindweefsel, zenuwstelsel en organen. Een unieke methode waarmee je de doorbloeding en stofwisseling stimuleert, verklevingen oplost en waarmee je specifieke gezondheidsklachten kunt aanpakken. Interesse? Lees hier meer over onze nieuwe Cursus Bindweefselmassage!

3. Cursus Face Mapping

Een van de bijzondere nieuwe beauty & wellness opleidingen is de cursus face mapping. Taoïsten zeggen: ‘Markeringen in het gelaat zijn de sporen van de ziel.’ Dit geeft meteen al veel bloot van wat face mapping inhoudt. Het is een vorm van gelaatsdiagnostiek, die afkomstig is uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de oosterse cultuur, maar nu wordt ook het nut ontdekt van face mapping in de hedendaagse westerse maatschappij. Het is vooral een handig instrument voor wellness- en massagetherapeuten, om zelf meer inzicht in mensen te krijgen en om hun cliënten te helpen om beter inzicht in zichzelf te krijgen. Het doel van face mapping is om mensen te stimuleren zichzelf beter te leren kennen om hun eigen ‘gouden pad’ te vinden, oftewel om hun levensdoel met succes te vervullen. Bekijk hier de Cursus Face Mapping en schrijf je tijdig in!

4. Opleiding Brow Expert

Het zal je als beauty liefhebber niet ontgaan zijn hoe belangrijk mooie wenkbrauwen vandaag de dag zijn binnen de schoonheidsbranche. Er zijn de afgelopen tijd tal van nieuwe technieken en behandelingen ontwikkeld op het gebied van wenkbrauwstyling en -verzorging. Bij Wellness Academie hebben we deze behandelingen gebundeld binnen onze modulaire Opleiding Brow Expert. Je leert binnen deze opleiding de volgende behandelingen: threading, 3D wenkbrauwextensions, henna brows, microblading en ombre brows. Met al deze technieken in de vingers, verwerf je beslist een sterke positie binnen de beauty branche en zul je veel klanten gelukkig kunnen maken met buitengewoon mooie ‘brows’.

5. Opleiding Lash Expert

Na het volgen van deze nieuwe modulaire Opleiding Lash Expert is geen enkele wimperwens jou te veel. In deze opleiding leer je verschillende technieken, zodat je aan elke klant de juiste wimperbehandeling kunt aanbieden. Een natuurlijke oogopslag met volle wimpers, een extravagante oogopslag en alles wat daartussenin nog mogelijk is? Niets is jou te veel gevraagd. Na het volgen van de complete opleiding beheers je zowel de one-by-one wimperextensions techniek als de 3D wimperextensions techniek en kun je ook nog Russian volume wimpers plaatsen als een pro. Wil je klant liever geen wimperextensions? Ook dat is geen probleem, want je leert ook om natuurlijke wimpers te liften met siliconen pads in de module Lash Lifting! Deze modulaire opleiding bestaat uit de volgende modules: de cursus wimperextensions, 3D wimperextensions/ Russian volume en de cursus wimperlifting.

6. Cursus Dermaplaning

Wil je je als schoonheidsspecialiste kunnen profileren als een echte expert in huidverbetering? Dan mag je het komend jaar de Cursus Dermaplaning niet missen. Schoonheidssalons krijgen steeds vaker de vraag of ze deze behandeling aanbieden. Social media en beauty websites staan vol positieve reacties over dermaplaning en dat is niet voor niets. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal chirurgisch mesje, met als doel om dode huidcellen en donshaartjes van de huid te schrapen. De behandeling is veilig en pijnloos en het resultaat is een glanzende, zachte huid. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken vervagen, dat crèmes beter worden opgenomen en make-up beter tot zijn recht komt. Wil je deze behandeling aanbieden, dan is een goede opleiding onmisbaar.

7. Cursus Microneedling

Een van de nieuwe beauty behandelingen, die sinds kort vaste voet aan de grond heeft gekregen in Nederlandse en Belgische schoonheidssalons, is microneedling. Met deze techniek kun je meer dan 57 huidsymptomen effectief behandelen. Bedenk eens hoeveel klanten je daarmee van dienst kunt zijn?! Wil je je onderscheiden als expert in huidverbetering, dan is de nieuwe Cursus Microneedling voor jou een ‘must’. Je leert om met een microneedling pen met kleine naaldjes kanaaltjes te maken in de huid. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor de huid zich sneller en beter vernieuwt. De huid wordt soepeler en steviger en krijgt een frissere uitstraling. Een voordeel van onze cursus is dat je niet meteen apparatuur hoeft aan te schaffen. Je mag tijdens de lessen kosteloos gebruikmaken van onze microneedling pennen.

8. Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings

Ontdek in de cursus fruitzuren/ chemische peelings wat je nog meer voor je klanten kunt betekenen als het gaat om een mooie, frisse en gezonde huid. Je leert in deze cursus om professionele peeling behandelingen te geven met fruitzuren. Het is belangrijk dat je goed aanleert om de fruitzuurpeelings goed af te stemmen op de huid van de individuele klant en in de juiste percentages. De fruitzuren helpen je om elke huid effectief te kunnen opfrissen en om de huid met problemen als acne, couperose, huidveroudering en pigmentvlekken te verbeteren. Een voordeel van deze cursus is dat de cursisten op elkaar oefenen, zodat je meteen zelf de positieve effecten kunt ervaren. Zo kun je deze behandeling straks nog beter aanprijzen onder je klanten. Lees hier meer over de Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

9. Cursus Ombre/ Powder Brows

‘Zou het niet heerlijk zijn als je elke dag op zou kunnen staan met wenkbrauwen die eruitzien alsof ze perfect zijn opgemaakt?’ Stel deze vraag maar eens aan je trouwe klanten, grote kans dat zij dit graag willen. Met een ombre brow behandeling kun je dit werkelijkheid maken! Beschik je over een certificaat microblading of manuele permanente make-up, dan kun je in 2019 onze nieuwe Masterclass Ombre Brows volgen. Je leert hoe je handmatig pigment in de huid kunt aanbrengen middels een schaduwtechniek. Het verschil met microblading is dat je in plaats van met krassende bewegingen aan de slag gaat met prikkende bewegingen om het pigment aan te brengen, waardoor je een ‘poedereffect’ bereikt. Het resultaat is dat de wenkbrauwen er altijd uitzien alsof ze perfect zijn opgemaakt. Voor meer informatie, zie hier de Cursus Ombre/ Powder Brows.

10. Opleiding Permanente Make-up Manueel

Tot voor kort waren mensen over het algemeen terughoudend tegenover permanente make-up. Het tij is gekeerd, dankzij nieuwe geavanceerde technieken, die tot verbluffende resultaten leiden. De manuele PMU van nu geeft een zacht en subtiel effect. Blijf niet achter in deze nieuwe ontwikkeling, maar lift gauw mee door onze Basisopleiding Permanente Make-up Manueel te volgen. Je leert uiteenlopende PMU technieken voor het verfraaien van lippen, ogen en wenkbrauwen. Uiteraard is er ook uitgebreid aandacht voor het voorbereiden van de huid, veiligheid, hygiëne en nazorg. De opleiding geeft je carrière binnen de beauty branche een boost. Er is voor het volgen van deze opleiding geen voorkennis of ervaring vereist en je hoeft geen dure apparatuur aan te schaffen. Na afloop ben je in staat om zelfstandig manuele permanente make-up behandelingen in de praktijk uit te voeren.

11. Cursus Wenkbrauwen Vormgeven en Verven

Binnen onze 1-daagse cursus wenkbrauwen vormgeven en verven leer je alle basisbehandelingen en technieken, waarmee je vlot als professionele wenkbrauwstyliste in de praktijk aan de slag kunt. Je leert om wenkbrauwen te epileren met hars en een automatisch pincet, om wenkbrauwen te shapen en om wenkbrauwen te verven. Je leert om te kijken naar gelaatsvormen en correcties uit voeren om het gelaat en de wenkbrauwen het beste tot hun recht te laten komen. Gezien er binnen de schoonheidsverzorging momenteel veel nadruk ligt op mooie wenkbrauwen, zul je met deze cursus vast meteen veel succes hebben. Meer weten? Dan vind je hier meer informatie over de Cursus Wenkbrauwen Vormgeven en Verven.

Welke nieuwe beauty & wellness opleidingen spreken jou aan?

Met zoveel interessante nieuwe beauty & wellness opleidingen wordt het nog lastig kiezen! Heb je nog vragen over onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook kennismaken met ons opleidingsinstituut door een van onze info-avonden te bezoeken. Onze medewerkers staan graag voor je klaar en beantwoorden met veel plezier al je vragen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie