Ontdek de nieuwste opleidingen voor 2019!

15 december 2018 | Algemeen Alle blogposts

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wat wil jij in het nieuwe jaar leren? Ben je misschien op zoek naar een interessante bijscholing of een compleet nieuwe uitdaging? Wellness Academie heeft ook in 2019 een uitgebreid opleidingsaanbod klaarstaan, met weer vele interessante nieuwe cursussen en opleidingen, die je niet mag missen. We geven je hier een voorproefje van onze nieuwe beauty & wellness opleidingen in 2019!

1. Cursus Handreflexologie

De cursus handreflexologie is voor iedereen toegankelijk. Het is bovendien een ideale bijscholing, voor wie al bekend is met voetreflexologie. Handreflexologie is gebaseerd op dezelfde filosofie. Men gaat ervan uit dat de hand alle zones van het lichaam weerspiegelt. Door met massage invloed uit te oefenen op bepaalde zones op de hand, kan men dieper inwerken op het lichaam. Met deze behandeling kun je mensen laten ontspannen en hun zelfgenezend vermogen stimuleren. Heb je als voetreflexoloog te maken met mensen met gevoelige voeten of kun je om andere redenen geen reflexologie op de voeten uitvoeren? Dan is handreflexologie een goed alternatief. Daarnaast is het een mooie aanvulling op vele andere massagebehandelingen. Hier vind je meer informatie over de Cursus Handreflexologie.

2. Cursus Bindweefselmassage

Er bestaan diverse soorten bindweefselmassage. In deze cursus focussen we op de neuro-reflectoire invloed van massage. Dit houdt in dat bepaalde zones op het lichaam in contact staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsdelen. De massage geeft de zenuwen in de huid een prikkel, die doorgestuurd wordt naar andere delen van het lichaam. Wanneer een orgaan niet optimaal functioneert, is dit voelbaar in de corresponderende zone op de huid. Je leert in deze cursus om via bindweefselmassage een interactie te bewerkstelligen tussen bindweefsel, zenuwstelsel en organen. Een unieke methode waarmee je de doorbloeding en stofwisseling stimuleert, verklevingen oplost en waarmee je specifieke gezondheidsklachten kunt aanpakken. Interesse? Lees hier meer over onze nieuwe Cursus Bindweefselmassage!

3. Cursus Face Mapping

Taoïsten zeggen: ‘Markeringen in het gelaat zijn de sporen van de ziel.’ Dit geeft meteen al veel bloot van wat face mapping inhoudt. Het is een vorm van gelaatsdiagnostiek, die afkomstig is uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de oosterse cultuur, maar nu wordt ook het nut ontdekt van face mapping in de hedendaagse westerse maatschappij. Het is vooral een handig instrument voor wellness- en massagetherapeuten, om zelf meer inzicht in mensen te krijgen en om hun cliënten te helpen om beter inzicht in zichzelf te krijgen. Het doel van face mapping is om mensen te stimuleren zichzelf beter te leren kennen om hun eigen ‘gouden pad’ te vinden, oftewel om hun levensdoel met succes te vervullen. Bekijk hier de Cursus Face Mapping en schrijf je tijdig in!

4. Cursus Heup- en Nekcorrecties (Shiatsu Shin Tai)

Wil je echt iets kunnen betekenen voor mensen met klachten als stijfheid en pijn in onder meer de heup en de nek? Ontdek dan de positieve effecten van heup- en nekcorrecties uit de shiatsu shin tai. Deze manuele correcties vinden hun oorsprong in de traditionele Japanse shiatsu, die grotendeels gebaseerd is op drukpuntmassages en corrigerende oefeningen. Deze behandelwijzen kenmerken zich doordat ze naast aandacht voor de lichamelijke klachten, eveneens oog hebben voor blokkades op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De heup- en nekcorrecties die je in deze cursus leert zijn gericht op het verlossen van het lichaam van stressklachten en ongewenste gedachtenpatronen uit het verleden, die leiden tot heup- en nekklachten. Het doel is om mensen te helpen om in het nu te leven. Voor meer informatie, zie de Cursus Heup- en Nekcorrecties.

5. Opleiding Brow Expert

Het zal je als beauty liefhebber niet ontgaan zijn hoe belangrijk mooie wenkbrauwen vandaag de dag zijn binnen de schoonheidsbranche. Er zijn de afgelopen tijd tal van nieuwe technieken en behandelingen ontwikkeld op het gebied van wenkbrauwstyling en -verzorging. Bij Wellness Academie hebben we deze behandelingen gebundeld binnen onze modulaire Opleiding Brow Expert. Je leert binnen deze opleiding de volgende behandelingen: threading, 3D wenkbrauwextensions, henna brows, microblading en ombre brows. Met al deze technieken in de vingers, verwerf je beslist een sterke positie binnen de beauty branche en zul je veel klanten gelukkig kunnen maken met buitengewoon mooie ‘brows’.

6. Opleiding Lash Expert

Na het volgen van deze nieuwe modulaire Opleiding Lash Expert is geen enkele wimperwens jou te veel. In deze opleiding leer je verschillende technieken, zodat je aan elke klant de juiste wimperbehandeling kunt aanbieden. Een natuurlijke oogopslag met volle wimpers, een extravagante oogopslag en alles wat daartussenin nog mogelijk is? Niets is jou te veel gevraagd. Na het volgen van de complete opleiding beheers je zowel de one-by-one wimperextensions techniek als de 3D wimperextensions techniek en kun je ook nog Russian volume wimpers plaatsen als een pro. Wil je klant liever geen wimperextensions? Ook dat is geen probleem, want je leert ook om natuurlijke wimpers te liften met siliconen pads in de module Lash Lifting!

7. Cursus Dermaplaning

Wil je je als schoonheidsspecialiste kunnen profileren als een echte expert in huidverbetering? Dan mag je het komend jaar de Cursus Dermaplaning niet missen. Schoonheidssalons krijgen steeds vaker de vraag of ze deze behandeling aanbieden. Social media en beauty websites staan vol positieve reacties over dermaplaning en dat is niet voor niets. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal chirurgisch mesje, met als doel om dode huidcellen en donshaartjes van de huid te schrapen. De behandeling is veilig en pijnloos en het resultaat is een glanzende, zachte huid. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken vervagen, dat crèmes beter worden opgenomen en make-up beter tot zijn recht komt. Wil je deze behandeling aanbieden, dan is een goede opleiding onmisbaar.

8. Cursus Microneedling

Een van de nieuwe beauty behandelingen, die sinds kort vaste voet aan de grond heeft gekregen in Nederlandse en Belgische schoonheidssalons, is microneedling. Met deze techniek kun je meer dan 57 huidsymptomen effectief behandelen. Bedenk eens hoeveel klanten je daarmee van dienst kunt zijn?! Wil je je onderscheiden als expert in huidverbetering, dan is de nieuwe Cursus Microneedling voor jou een ‘must’. Je leert om met een microneedling pen met kleine naaldjes kanaaltjes te maken in de huid. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor de huid zich sneller en beter vernieuwt. De huid wordt soepeler en steviger en krijgt een frissere uitstraling. Een voordeel van onze cursus is dat je niet meteen apparatuur hoeft aan te schaffen. Je mag tijdens de lessen kosteloos gebruikmaken van onze microneedling pennen.

9. Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings

Ontdek in de cursus fruitzuren/ chemische peelings wat je nog meer voor je klanten kunt betekenen als het gaat om een mooie, frisse en gezonde huid. Je leert in deze cursus om professionele peeling behandelingen te geven met fruitzuren. Het is belangrijk dat je goed aanleert om de fruitzuurpeelings goed af te stemmen op de huid van de individuele klant en in de juiste percentages. De fruitzuren helpen je om elke huid effectief te kunnen opfrissen en om de huid met problemen als acne, couperose, huidveroudering en pigmentvlekken te verbeteren. Een voordeel van deze cursus is dat de cursisten op elkaar oefenen, zodat je meteen zelf de positieve effecten kunt ervaren. Zo kun je deze behandeling straks nog beter aanprijzen onder je klanten. Lees hier meer over de Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

10. Cursus Ombre/ Powder Brows

‘Zou het niet heerlijk zijn als je elke dag op zou kunnen staan met wenkbrauwen die eruitzien alsof ze perfect zijn opgemaakt?’ Stel deze vraag maar eens aan je trouwe klanten, grote kans dat zij dit graag willen. Met een ombre brow behandeling kun je dit werkelijkheid maken! Beschik je over een certificaat microblading of manuele permanente make-up, dan kun je in 2019 onze nieuwe Masterclass Ombre Brows volgen. Je leert hoe je handmatig pigment in de huid kunt aanbrengen middels een schaduwtechniek. Het verschil met microblading is dat je in plaats van met krassende bewegingen aan de slag gaat met prikkende bewegingen om het pigment aan te brengen, waardoor je een ‘poedereffect’ bereikt. Het resultaat is dat de wenkbrauwen er altijd uitzien alsof ze perfect zijn opgemaakt. Voor meer informatie, zie hier de Cursus Ombre/ Powder Brows.

11. Opleiding Permanente Make-up Manueel 

Tot voor kort waren mensen over het algemeen terughoudend tegenover permanente make-up. Het tij is gekeerd, dankzij nieuwe geavanceerde technieken, die tot verbluffende resultaten leiden. De manuele PMU van nu geeft een zacht en subtiel effect. Blijf niet achter in deze nieuwe ontwikkeling, maar lift gauw mee door onze Basisopleiding Permanente Make-up Manueel te volgen. Je leert uiteenlopende PMU technieken voor het verfraaien van lippen, ogen en wenkbrauwen. Uiteraard is er ook uitgebreid aandacht voor het voorbereiden van de huid, veiligheid, hygiëne en nazorg. De opleiding geeft je carrière binnen de beauty branche een boost. Er is voor het volgen van deze opleiding geen voorkennis of ervaring vereist en je hoeft geen dure apparatuur aan te schaffen. Na afloop ben je in staat om zelfstandig manuele permanente make-up behandelingen in de praktijk uit te voeren.

12. Cursus Wenkbrauwen Vormgeven en Verven

Binnen onze 1-daagse cursus wenkbrauwen vormgeven en verven leer je alle basisbehandelingen en technieken, waarmee je vlot als professionele wenkbrauwstyliste in de praktijk aan de slag kunt. Je leert om wenkbrauwen te epileren met hars en een automatisch pincet, om wenkbrauwen te shapen en om wenkbrauwen te verven. Je leert om te kijken naar gelaatsvormen en correcties uit voeren om het gelaat en de wenkbrauwen het beste tot hun recht te laten komen. Gezien er binnen de schoonheidsverzorging momenteel veel nadruk ligt op mooie wenkbrauwen, zul je met deze cursus vast meteen veel succes hebben. Meer weten? Dan vind je hier meer informatie over de Cursus Wenkbrauwen Vormgeven en Verven.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Bindweefselmassage

  Bindweefselmassage is een neuro-reflectoire massage waarmee je diep inwerkt op de huid en het lichaam; theorie, toepassingen en veel praktijk! Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • Dermaplaning

  Dermaplaning is een unieke manier om met een speciaal mesje donshaartjes en dode huidcellen te verwijderen voor een stralende huid. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Eindhoven
 • Face mapping

  Leer om met face mapping mensen een beter inzicht in zichzelf te verschaffen. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam