Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voordelen van de vernieuwde KMO-portefeuille

3 maart 2016
Voordelen van de vernieuwde KMO-portefeuille

Ben je een trotse saloneigenaar of run je je eigen massagepraktijk? Dan is het handig om te weten dat dit jaar de KMO-portefeuille nog toegankelijker wordt. Bij Wellness Academie kun je als zelfstandige met de KMO-portefeuille korting krijgen op je opleiding. Ontdek hier waarom het per 1 april 2016 nog aantrekkelijker wordt om een beroep te doen op de KMO-portefeuille en met korting een opleiding te volgen bij Wellness Academie!

KMO-portefeuille in het kort

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid. Via een interactieve webapplicatie kun je de subsidie aanvragen. Er zijn subsidies mogelijk voor de pijlers: opleiding, advies, technologieverkenning, advies voor internationaal ondernemen, strategisch advies en coaching. De KMO-portefeuille is bedoeld voor beoefenaars van vrije beroepen, kleine en middelgrote ondernemingen met hun exploitatiezetel in het Vlaams Gewest. Dus ook voor jou als saloneigenaar of als eigenaar van een massagepraktijk! Doe er je voordeel mee!

Pijlers worden vereenvoudigd

Een belangrijke verandering is dat de pijlers vereenvoudigd worden. Er wordt alleen nog onderscheid gemaakt tussen opleiding en advies. De pijlers advies, technologieverkenning en advies voor internationaal ondernemen vallen voortaan onder dezelfde noemer. Je bepaalt zelf waarvoor je de subsidie inzet. Hiermee wordt professionaliseren voor KMO’s toegankelijker. Wil jij je ook verder professionaliseren? Doe dan een beroep op de KMO-portefeuille voor het volgen van een opleiding bij Wellness Academie. Bekijk hier bijvoorbeeld onze Schoonheidszorg Opleidingen en Massage Opleidingen.

Subsidiebedrag wordt verhoogd

Een andere positieve verandering is dat het subsidiebedrag wordt verhoogd. Nu bestaat het maximale bedrag uit € 2500 voor opleiding en € 2500 voor advies. Met de invoering van de nieuwe regels wordt het totaalbedrag voor kleine ondernemingen verhoogd tot € 10.000 en voor grote ondernemingen tot € 15.000 voor advies en opleiding samen.

Onderscheid in grootte van de onderneming

De vereenvoudiging van de KMO-portefeuille houdt ook in dat er een onderscheid gemaakt gaat worden tussen kleine en middelgrote ondernemingen. Wanneer je een KMO-portefeuille aanvraagt voor opleiding of advies krijg je afhankelijk van de grootte van je onderneming 30% of 40% gesubsidieerd:

 • Kleine ondernemingen krijgen 40% korting op een maximumbedrag van € 10.000
 • Middelgrote ondernemingen krijgen 30% korting op een maximumbedrag van € 15.000.

KMO-portefeuille aanvragen wordt gemakkelijker

Er is geen reden meer om geen gebruik te maken van de KMO-portefeuille, want het wordt een stuk gemakkelijker om de subsidie aan te vragen. De website is vernieuwd en is daarmee een stuk intuïtiever geworden. Alles wijst zich als vanzelf. Dus ook als je geen held bent online, vind je gemakkelijk je weg. Met enkele eenvoudige stappen verstuur je zo je aanvraag. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van de KMO-portefeuille.

Volg een opleiding met korting

Het is belangrijk om als ondernemer bij de tijd te blijven, om te blijven groeien en je staande te houden tussen je concurrenten. Dat geldt ook zeker voor salonhouders en mensen met een eigen massagepraktijk. De wellness- en beautybranche is een snel groeiende branche waarin nieuwe trends en ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen. Zorg er daarom voor dat je je regelmatig bijschoolt. Waar wil jij de KMO-portefeuille voor gaan gebruiken? Laat deze kans niet liggen! Laat je hier inspireren door het uitgebreide Opleidingsaanbod van Wellness Academie met vestigingen in Hasselt, Antwerpen en Gent.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie