• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pas voor deze slechte huidverzorgingstips

30 oktober 2017 | Schoonheidszorg
Pas voor deze slechte huidverzorgingstips

We horen regelmatig huidverzorgingstips van niet-kenners die goed bedoeld zijn, maar waar als beauty professionals onze tenen toch van krommen. Wil je zeker weten dat je je huid goed verzorgt, vraag dan advies van een professionele schoonheidsspecialiste of volg zelf een Schoonheidszorg Opleiding! We gaan hier in op veelgehoorde slechte huidverzorgingstips en op enkele adviezen waarvoor het belangrijk is om er een kritische of genuanceerdere kanttekening bij te zetten!

1. Dagelijks scrubben geeft een glanzende huid

Scrubben kan je huid een mooie gezonde glans geven. Dat is waar! Wat niet waar is, is dat scrubben een onderdeel moet uitmaken van je dagelijks huidverzorgingsritueel. In dat geval zal het je huid meer kwaad dan goed doen. Scrubben betekent dat je de dode huidcellen van je huid verwijdert met een scrubmiddel, vaak een korrelig product. Nieuwe huid komt aan de oppervlakte en dit zorgt voor een gezonde glanzende uitstraling. Een dag later zal zich niet meteen een nieuwe doffe laag van dode huidcellen gevormd hebben, dat duurt even. Ga je opnieuw scrubben, dan beschadig je de nieuwe dunne huidlaag die aan de oppervlakte is gekomen, met wondjes en infecties tot gevolg. Eén keer per week is voldoende en bij de gevoelige huid is één keer in de twee weken scrubben meer dan genoeg!

2. Acne bij tieners en volwassenen behandel je hetzelfde

Heb je als volwassene last van acne, ga dan niet in op het advies om acneproducten voor tieners te gebruiken. De huid van een volwassene is namelijk veel dunner en droger dan de huid van tieners. De producten die gericht zijn op tieners zijn veel te agressief voor de volwassen huid. Gebruik je deze producten toch, dan kan je huid extra uitdrogen. Hierdoor wordt je huid vatbaarder voor ontstekingen en dus voor een nieuwe of nog heftigere uitbraak van acne. Je hebt vele mildere producten nodig. Wil je alles leren over het op de juiste manier verzorgen van de acne huid en het verminderen van acneklachten, volg dan deze Opleiding Acne Specialisatie.

3. Natuurlijke ingrediënten kunnen nooit kwaad

Als er maar ‘natuurlijk’ op de verpakking staat, dan zit het wel goed! Het is een hardnekkige misvatting dat 100% natuurlijke producten in huidverzorging nooit kwaad kunnen of niet voor allergische reacties kunnen zorgen. Er bestaan ook natuurlijke ingrediënten die de huid flink kunnen irriteren, denk aan citrus-derivaten, hamamelis, lavendel, pepermunt, arnica, roos, geranium en nog veel meer. Belangrijk om te weten is overigens dat producten met enkel natuurlijke ingrediënten sneller besmet raken met microben of gevoeliger zijn voor invloeden als licht en zuurstof. ‘Synthetisch’ wordt vaak geassocieerd met ‘slecht’, ook dat is niet altijd waar. Specifieke synthetische ingrediënten kunnen net als bepaalde natuurlijke ingrediënten de huid goed doen!

4. Een vette huid moet je vaker wassen met zeep

Het lijkt zo logisch; vet kun je wegwassen met zeep. Voor vetresten op de vaat is dat een prima oplossing, maar voor je huid is dat een ander verhaal. Hoe zit dat? Je huid heeft een natuurlijk vetlaagje nodig om je huid en je lichaam te beschermen. Het houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat ziekteverwekkers niet het lichaam kunnen binnendringen. Wanneer je steeds met een agressieve reiniger zowel het overtollige vet (talg) als het natuurlijke beschermlaagje wegwast, zal je lichaam hierop reageren door nog meer talg te produceren om dit te compenseren. Je zult dus juist nog meer last krijgen van een vette huid.

5. Binnenshuis heb je geen zonnebrandcrème nodig

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat je huid alleen schade oploopt door blootstelling aan de zon buitenshuis. Maar ook als je binnen zit, vlak bij een raam of bijvoorbeeld in de auto, kan de zon veel schade aan je huid aanrichten. Glas houdt wel UV-B stralen tegen, maar de UV-A stralen trekken zich niets van een raampje aan. Zij gaan gewoon door het glas heen en kunnen diep inwerken op je huid en voor vroegtijdige huidveroudering zorgen en het risico op huidkanker verhogen.

Wil jij leren om wel goede huidverzorgingstips te geven en om mensen te helpen met het zichtbaar mooier en gezonder maken van hun huid? Volg dan bij ons een Opleiding Schoonheidsspecialiste! Dat kan op onze campussen in Hasselt, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie