• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Profileer jezelf als massage expert!

20 februari 2016
Profileer jezelf als massage expert!

Hoe komt het dat de ene massagetherapeut succesvoller is dan de ander? Vaak hebben ze een gelijksoortige Opleiding Massagetherapeut gevolgd. Ze zijn allebei vakbekwaam. Wat is dan het verschil? De manier waarop je je profileert als professional is van grote invloed op het succes van je massagepraktijk. We vertellen je er hier meer over en geven tips voor hoe je jezelf als massage expert kunt profileren!

Doe jezelf en je klanten niet tekort!

Beginnende massagetherapeuten zijn vaak wat terughoudend met zichzelf profileren als een echte expert. ´Ik heb nog maar weinig ervaring´ en ´Ben ik wel goed genoeg?’. Zet deze excuses en twijfels van je af. Je hebt niet voor niets je diploma massagetherapeut bepaald. Dit betekent dat je een volwaardige massagetherapeut bent. Mensen zijn op zoek naar massagetherapeuten zoals jij, die hen kunnen helpen met het verzachten van klachten als stress, spanningen, vermoeidheid, slapeloosheid, stijve spieren, rugklachten, pijnlijke gewrichten, etc. Je doet jezelf en je potentiële klanten tekort als je je niet als massage expert profileert!

Voorbeeld uit de praktijk van de massage expert

We halen hier een praktijksituatie aan om je te laten zien hoe belangrijk het is om je te profileren als professionele massagetherapeut.

Een vrouw van 40 met een drukke baan maakt veel overuren. Ze krijgt steeds vaker last van spanningshoofdpijnen. Ze ziet in dat ze maatregelen moet nemen, omdat de hoofdpijn haar dagelijkse bezigheden begint te belemmeren. Ze besluit om een massage te boeken. Stel ze heeft de volgende opties, welke zou ze kiezen?

 • Op zoek gaan naar kortingsacties en een willekeurige massagetherapeut kiezen?
 • Een lokale massagetherapeut bezoeken, ongeacht de prijs, die door een vriend of vriendin wordt aanbevolen. Om vervolgens bij deze therapeut een massagekaart met meerdere massagebehandelingen te kopen?

Voor mensen die serieus geïnteresseerd zijn in massages is hun gezondheid belangrijker dan de prijs. Dit zijn precies de klanten die je graag wilt hebben, want bij tevredenheid is de kans groot dat het trouwe klanten worden.

Massage expert met een missie

Massagetherapeut worden doe je niet zomaar, dat doe je om een reden. Je kiest niet voor dit beroep, omdat je simpelweg een vak wilt leren om geld mee te verdienen. Hoewel dat ook belangrijk is, zul je op de eerste plaats voor dit vak kiezen omdat het je passie is. Je wilt mensen helpen en steeds meer kennis en vaardigheden opdoen om anderen nog beter van dienst te zijn. Door je goed te profileren win je een vooraanstaande positie in de branche. Dit is nodig om naamsbekendheid als massagetherapeut op te bouwen, zodat klanten je steeds beter vinden.

Tips om jezelf als expert te profileren

We geven je hier tips die als basis dienen voor het opbouwen van een goede reputatie als massagetherapeut:

 • Professionele website
  Geen enkel bedrijf kan zonder website, dat geldt dus ook voor jouw massagepraktijk. Pak het professioneel aan, want je website is je visitekaartje. Vaak is dit het eerste wat potentiële klanten zien. Zorg dat de uitstraling en inhoud van de website passen bij waar jij voor staat!
 • Deel je kennis
  Om jezelf als expert te profileren is het belangrijk dat je je kennis deelt. Niet alleen tijdens je behandelingen, maar vooral ook online. Een goede manier om dit te doen is door een blog bij te houden op je website en dit te delen via de social media. Hiermee wek je vertrouwen bij je klanten. Laat in deze berichten ook zeker jouw mening en visie doorklinken om je zo beter te onderscheiden van anderen.
 • Kies een specialisatie
  Wat vind je het mooiste aan je beroep? Wat voor soort mensen help je het liefste? Op welke klachten wil je je richten? Welke massagevorm spreekt je het meeste aan? Maak hiervan je specialisatie. Dit helpt je om de juiste doelgroep aan te spreken en een vaste klantenkring op te bouwen. Bekijk hier al onze Massage Opleidingen en school je bij in de specialisatie die je het meeste aanspreekt.

Voordelen van jezelf profileren als massage expert

Je zult ontdekken dat het veel voordelen biedt om jezelf als een massage expert te profileren. Je klanten komen niet alleen sneller bij je terug, maar zullen jouw massages ook aanbevelen aan anderen. Daarnaast kun je gemakkelijker een hogere prijs vragen voor je massages, want je klanten vinden dat je het waard bent. Hoewel je aan je reputatie van ‘massage expert’ moet werken, zul je op den duur merken dat je zelf kunt bepalen hoe en met wie je wilt werken. Dit zorgt ervoor dat je een succesvolle carrière opbouwt, die je lang zult volhouden. Wie doet wat hij leuk vindt, hoeft nooit te werken! Om een echte massage expert te worden? Kun je nu ook onze uitgebreide Opleiding Massage Expert volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie