Rimpels krijg je niet alleen door ouder worden!

5 augustus 2016 | Schoonheidszorg Alle blogposts

Het is onvermijdelijk, we worden allemaal ouder en dat gaat gepaard met zichtbare signalen, zoals kraaienpootjes, fijne lijntjes en rimpels. Maar het ontstaan van rimpels mogen we niet alleen toeschrijven aan het ouder worden. In veel gevallen zijn er andere factoren in het spel, die vaak een grotere rol spelen dan alleen maar het verstrijken van de jaren! Wat zijn deze factoren?

Je krijgt rimpels omdat je in de stad woont

Woon je in een drukke stad met veel verkeer en is schone buitenlucht ver te zoeken? Dan kan dat een grote boosdoener zijn om vroegtijdig rimpels te ‘kweken’. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen, die meer blootstaan aan uitlaatgassen en andere milieuverontreinigende stoffen, sneller ouderdomsvlekken en rimpels krijgen. Dan maar verhuizen ver weg de natuur in? Dat is niet voor iedereen een optie. Wat nu? Bescherm jezelf tegen deze verontreiniging met voeding die rijk is aan antioxidanten, die de vrije radicalen die huidveroudering bevorderen tegengaan. Ondersteun je huid daarnaast met huidverzorgingsproducten met antioxidanten. Laat je adviseren door een schoonheidsspecialiste over welke huidserums je het beste kunt gebruiken. 

Je krijgt rimpels omdat je de verkeerde dagcrème gebruikt

Beschikt jouw dagcrème over een zonbeschermingsfactor? Is het antwoord ‘nee’ of ‘soms’, dan is het heel goed mogelijk dat je sneller rimpels krijgt, omdat je je huid niet goed beschermt tegen de zon. Volgens Mona Gohara van de Yale School of Medicine wordt 90% van de zichtbare signalen van veroudering veroorzaakt door onbeschermde blootstelling aan ultraviolet licht. We kunnen het niet genoeg benadrukken; het is niet alleen in de zomer nodig om zonnebrandcrème te gebruiken, maar ook in de rest van het jaar. Hoewel je misschien op zonnige voorjaars-, herfst- of winterdagen je huid niet rood verbrandt, kan de zon toch ongemerkt je huid beschadigen waardoor je vroeger rimpels krijgt. Lees ook: Wat doet zonlicht met de huid?

Je krijgt rimpels door te veel suiker eten

Onze voeding heeft een grote impact op onze gezondheid en dus ook op onze huid. Hoe kan suiker je huid verpesten? Mona Gohara zegt dat suiker voor geen enkel orgaan in ons lichaam gezond is. En dus al helemaal niet voor ons grootste orgaan, de huid. Suiker zorgt ervoor dat je huid sneller gaat ontsteken en het creëert cellen die zich binden aan het collageen en elastine in de huid, die de huid verslappen. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat suiker niet alleen in frisdranken, snoep en chocolade zit, maar ook in veel bewerkte producten, wit brood en pasta! Tijd om te ontgiften? Je leert er alles over in onze Cursus Sappen- en Ontgiftingskuren!

Je krijgt rimpels omdat je niet genoeg slaapt

Er bestaan veel verleidingen, die je gemakkelijk uit je slaap houden. Nog even je Facebook checken voor het slapen gaan? Voor je het weet word je meegesleurd in de digitale wereld en surf je uit nieuwsgierigheid van de ene site naar de andere. Je lievelingsserie, die eigenlijk veel te laat wordt uitgezonden, mag je natuurlijk ook niet missen. Eén keertje is niet erg, maar wie structureel te weinig slaap krijgt, zal dit aan zijn of haar huid merken. Door te weinig slaap neemt het gehalte aan cortisol in je lijf toe. Te veel van dit stresshormoon kan ontstekingen veroorzaken en kan leiden tot het sneller krijgen van rimpels. Daarnaast herstelt de huid zich het beste tijdens de nachtrust. Slaap je te weinig, dan heeft je huid te weinig tijd om in goede conditie te blijven.

Meer weten over het gezond houden van je huid? We leren je er graag alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Gent, Antwerpen of Hasselt.

Bron: www.prevention.com

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Schoonheidsspecialist(e)

  Ga aan de slag als volwaardig Schoonheidsspecialist(e) na het volgen van deze opleiding! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
  • Den Haag