Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Schoonheidssalons in het “nieuwe normaal”. Wat zou dit betekenen?

8 april 2020 | Schoonheidszorg
Schoonheidssalons in het “nieuwe normaal”. Wat zou dit betekenen?

Mark Rutte waarschuwde dinsdagavond de maatschappij. Na de lockdown moeten we trachten te leven met het “nieuwe normaal” en we moeten ons hierop voorbereiden, aldus Mark Rutte. En dit nieuwe normaal is er één van 1,5 meter afstand. Ik zie je al in de haren krabben “hoe gaan we dat doen?!”.

Maar Mark Rutte gaf ook te kennen dat er bepaalde activiteiten binnen de 1,5 meter mogelijk wel zouden kunnen. Maar het spreekt voor zich dat dit onder strenge voorwaarden zal gebeuren.

Goed nieuws kwam er ook van het ministerie van VWS. Zij hadden OMT gevraagd om advies over het versoepelen van maatregelen m.b.t. de contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten. “Het opheffen van het verbod om contactberoepen uit te oefenen is een van de maatregelen die naar verwachting als eerste versoepeld zou kunnen worden. Het is nu nog te vroeg om aan te geven wanneer dat exact kan.”, aldus OMT.

Kortom, er is een reële kans dat schoonheidssalon binnen enkele weken of maanden kunnen heropstarten. Tegelijk zal het één van de weinige toegelaten activiteiten zijn binnen de 1,5 meter afstand, waarvoor de overheid een uitzondering op lijkt te gaan maken. Maar aan welke voorwaarden kunnen salons zich dan gaan verwachten?

Dit zijn volgens ons de meest voor de handliggende maatregelen:

 

 1. FFP2 of FFP3 mondmaskers

  Mondmaskers verkrijgen is nog steeds een probleem. Maar nu de productie in China op gang komt, is de verwachting dat de achterstand in komende maanden snel zal worden weggewerkt en dat ook niet-medici vrij vlot aan mondmaskers zullen geraken. Wij verwachten dat men mondmaskers zal verplichten voor schoonheidsspecialisten. De reguliere maskers zoals we deze kennen binnen de salon zullen wellicht niet volstaan. De enige mondmaskers die de drager bescherming kan bieden tegen het coronavirus, zijn de maskers van het type FFP2 en FFP3. Wellicht zal men deze adviseren of verplichten.
 2. Strenge hygiënemaatregelen

  De GGD zal ongetwijfeld een rist met hygiënemaatregelen uitvaardigen. Maak je dus maar klaar om alles (behandelstoel, materialen, oppervlaktes, etc) te reinigen en te ontsmetten na elke klant.
 3. Verluchting

  De ruimte zal wellicht constant verlucht moeten worden. Experts willen vermijden dat er een opbouw van deeltjes binnen 1 ruimte zullen plaats vinden. Daarom is een constante luchtverversing zeer belangrijk. Is de zomer is dit uiteraard makkelijker dan in de winter.
 4. Enkel op afspraak

  De overheid zal wachtruimtes willen vermijden, in elke vorm en bij elke onderneming. Ook om de nodige hygiënische voorbereidingen te kunnen treffen tussen elke klant, lijkt het ons logisch dat de overheid zal verplichten om enkel op afspraak te werken.
 5. App verificatie

  Mogelijk gaat de overheid zelfs een stap verder. Een optie is dat men mensen enkel de 1,5 meter zal laten doorbreken mits men gebruik maakt van een "corona app". Men verwacht deze app al beschikbaar te hebben binnen enkele weken. Zo’n apps worden nu al gebruikt in veel Aziatische landen, alsook in Oosterijk. De app geeft aan of je in aanraking of in nauw contact bent geweest met een corona-patiënt. Indien dat het geval is, zal de klant wellicht niet naar de schoonheidsspecialist mogen.
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie