• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Smokey eyes in de lente en zomer?

19 mei 2016
Smokey eyes in de lente en zomer?

Goed nieuws voor de liefhebbers van smokey eyes; smokey eyes zijn in elk seizoen een goede keuze, ook in de lente en de zomer. Is de smokey eye look niet veel te zwaar en te intens voor het vrolijke en kleurrijke lenteseizoen of de zonnige zomer? Nee, dat hoeft helemaal niet! Je kunt op allerlei manieren experimenteren met smokey eyes, zodat ze eigenlijk voor elke speciale gelegenheid een goede keuze zijn. Het maakt niet uit of het winter, lente, zomer of herfst is! Ontdek hier enkele inspiratiebronnen voor mooie smokey eyes in de lente en de zomer!

Atelier Versace 2016 Pat McGrath

De beste make-up artiesten maken smokey eye looks voor de lente en zomer fashion shows van bekende modehuizen. Zo ging ook de veelgeprezen make-up artist Pat McGrath voor prachtige smokey eyes voor de lenteshow 2016 van Versace. Ze wist een mooi evenwicht te vinden in zwarte en grijze smokey eyes met toch een vrolijke glans, zodat deze look zeker niet misstaat in de lente. Door de rest van de make-up licht te houden en nude-kleuren lipstick te gebruiken krijgen de modellen toch een frisse lente uitstraling. Bekijk hier hoe de smokey eyes van Pat McGrath voor de lenteshow 2016 van Versace eruitzagen.

Summer skin met sexy smokey eyes

Wil je een smokey eye look creëren in de zomer, besteed dan extra veel aandacht aan de huid. Een mooie gezonde en egale huid is voor elke make-up look heel belangrijk, zodat de accenten in de make-up goed naar voren komen, maar bij smokey eyes in de lente of zomer geldt dat nog sterker. De make-up mag niet te zwaar worden. Dat voorkom je door de huid een mooie glans te geven door bijvoorbeeld veel highlighter te gebruiken. Dit is ook precies wat make-up artist Jessica Nedza deed toen ze met het MAC-team de make-up verzorgde voor de fashion show van Ermanno Scervino tijdens de Milan Fashion Week voor de zomer van 2016. Bekijk hieronder haar tips:

Vrolijk gekleurde smokey eyes

Bij smokey eyes denken veel mensen meteen aan donkere en zwart omrande ogen. Dat is inderdaad waarmee de smokey eye look bekend is geworden. Deze look werd in het begin vooral geassocieerd met een herfst- of winterlook. Hierboven hebben we al kunnen zien, dat de look nu ook in de lente en zomer steeds vaker op het toneel verschijnt. Houd je in deze seizoenen toch van wat vrolijkere kleuren, dan is dat ook prima mogelijk. Laat je hieronder inspireren door beauty vlogger Rachel Leary die een prachtige lichte en kleurrijke lente smokey eye look creëert!

Soft smokey eye voor in de lente

Tot slot nog een laatste inspiratiebron voor een mooie lente look met soft smokey eyes van make-up artist en beauty vlogger Sona Gasparian. Deze look is zeer geschikt voor allerlei speciale gelegenheden in het lente- of zomerseizoen; een bruiloft, een tuinfeest, een gala, etc. Deze look zorgt voor een frisse uitstraling mét smokey eyes in een lichte zilveren en bronzen kleur. Doordat de smokey eyes minder zwaar zijn, kun je wel gewoon uitpakken met een opvallende kleur lipstick. Sona kiest voor een intense oranjerode lipstick die perfect past bij het lentegevoel en die de look helemaal compleet maakt. Bekijk hieronder de video:

Smokey eyes ingewikkeld?

De smokey eye looks kunnen er voor onervaren make-up liefhebbers ingewikkeld uitzien, maar ook jij kan het leren! In onze Opleiding Visagiste leer je stap voor stap diverse smokey eye looks te maken! Je kunt deze opleiding volgen op onze campussen in Hasselt, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie