Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Bijscholingen in anti-aging? Hier enkele tips!

30 januari 2018 | Schoonheidszorg
Bijscholingen in anti-aging? Hier enkele tips!

Mooi oud worden, wie wil dat niet! Zeker nu de vergrijzing van de bevolking aanzienlijk toeneemt, ligt er binnen de schoonheidsbranche meer nadruk op anti-aging behandelingen. Veel schoonheidssalons richten zich op een oudere doelgroep. We zien daarbij dat er de laatste jaren ook veel nieuwe behandelwijzen zijn ontwikkeld op het gebied van anti-aging. Wil jij je als schoonheidsspecialiste ook meer gaan richten op deze interessante doelgroep? Dan raden we je de volgende bijscholingen voor anti-aging behandelingen aan.

1. Cursus anti-aging acupunctuur

Huidveroudering kun je niet tegenhouden met een crèmepje. Westerse anti-aging behandelingen richten zich vaak op het tegengaan van huidveroudering via de buitenkant. De Chinese acupunctuur wordt ingezet om dit vanaf de binnenkant tegen te gaan. Anti-aging acupunctuur werd binnen de traditionele Chinese geneeskunde al eeuwen geleden toegepast. Deze behandelwijze is onlangs in het westen ‘herontdekt’. Alles is energie, ook ons lichaam. Door de energiebanen in ons lichaam te beïnvloeden met acupunctuur, kun je de gezondheid en daarmee ook de uitstraling van mensen positief beïnvloeden. Door de energiestroom te bevorderen, kun je de ware oorzaak van veroudering aanpakken en het proces vertragen. Wil je dit ook leren? Volg dan deze Cursus Anti-aging Acupunctuur. Je leert anti-aging behandelingen met tui-na en acupunctuur.

2. Cursus Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage, ook wel Ko Bi Do massage genoemd, kan voor vele doeleinden ingezet worden. Zo wordt deze massage al eeuwenlang uitgevoerd om mensen op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied in evenwicht te brengen. Er wordt ingewerkt op drukpunten en energiebanen in het gezicht, die in verbinding staan met andere delen van het lichaam. Maar daarnaast mag het ook een echte anti-aging massage genoemd worden. Er wordt regelmatig naar deze behandelwijze verwezen als een ‘natuurlijke facelift’. Ideaal voor klanten die bang zijn voor de naalden van een anti-aging acupunctuur behandeling. In deze cursus leer je uiteenlopende verfijnde massagetechnieken, waarmee je kunt inwerken op zowel de oppervlakkige huid als de diepere huid en de spieren. Meer weten? Bekijk hier de Cursus Japanse Gezichtsmassage!

3. Cursus Henna Brows

Wenkbrauwen kleuren met henna is niet direct een anti-aging behandeling. Het is wel een behandeling waarmee je oudere dames kunt helpen om er jonger uit te zien. Daarom willen we deze nieuwe behandeling toch graag in dit lijstje opnemen. Wie de laatste ontwikkelingen volgt, weet dat mooie opvallende wenkbrauwen erg belangrijk zijn, terwijl bij het ouder worden de wenkbrauwen behoorlijk uitdunnen en grijs worden. Er zijn diverse geavanceerde behandelingen waarmee je dit probleem kunt aanpakken, zoals microblading en wenkbrauwextensions. Maar niet iedereen ziet dat zitten. In dat geval bieden henna brows uitkomst. Je verft hierbij niet alleen de haartjes, maar ook de huid. Het is een ideale behandeling voor het verven van grijze wenkbrauwen óf voor het bijwerken van permanente wenkbrauw make-up. Na het volgen van een Cursus Henna Brows zul je veel klanten aangenaam kunnen verrassen met deze nieuwe dienst.

4. Cursus Lichaamspakkingen voor anti-aging

Bij het ouder worden kan, naast de gezichtshuid en de wenkbrauwen, ook de rest van het lichaam extra verzorging gebruiken. De huid wordt overal minder stevig. Een lichaamspakking geven is een goede manier om de huid van het hele lichaam intens te verzorgen en meer stevigheid te geven. Er bestaan verschillende soorten lichaamspakkingen, waaronder speciale pakkingen die zich richten op het steviger maken van de huid, zoals algenpakkingen, modderpakkingen en kleipakkingen. Een verstevigende lichaamspakking kan ook een goed hulpmiddel zijn bij afslanken en bij het verminderen van cellulite. Een pakking zorgt dankzij de warmte ook voor een betere doorbloeding van de huid, actieve werkstoffen worden beter door de huid opgenomen en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. We leren je er alles over in onze Cursus Lichaamspakkingen.

Beschik je nog niet over je diploma schoonheidsspecialist? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Den Haag!

5. Cursus Sveltessa afslankingsmassage

Steeds meer schoonheidsspecialisten ontdekken de kracht van Sveltessa afslankingsmassage. Met het ouder worden is het voor veel dames lastig om strak in hun vel te blijven zitten. Er komen gemakkelijk wat kilootjes bij en ook veel dames krijgen last van een sinaasappelhuid. Wanneer je je binnen je schoonheidssalon wilt richten op een oudere doelgroep en anti-aging behandelingen, dan kan het interessant zijn om je bij te scholen in de Sveltessa afslankingsmassage. Dit is een combinatie van stevige bindweefselmassage en het werken met vacuüm cups. Het doel van de massage is het verstevigen van de huid, verminderen van cellulite en afname van de lichaamsomvang; gewichtsverlies kan een fijne bijkomstigheid zijn. Iets voor jou? Schrijf je dan hier in voor de Cursus Sveltessa Afslankingsmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie