• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Boekingen via Instagram? Zo ga je te werk!

22 maart 2018 | Schoonheidszorg
Boekingen via Instagram? Zo ga je te werk!

Naast Facebook is Instagram voor jou als beauty professional onmisbaar! Je bent dag in dag uit bezig met beauty; dat moet gezien worden! Als er een branche is waar foto’s een belangrijke rol spelen, dan is het wel de schoonheidsbranche. Denk aan ‘voor’ en ‘na’ foto’s, unieke beauty looks, je mooi gedecoreerde salon, een schitterend kapsel, etc. Instagram is een perfect kanaal om je foto’s te delen. Maar wist je ook al dat het een perfect kanaal is om boekingen voor je salon binnen te halen? Lees hier onze tips voor boekingen via Instagram!

Instagram als marketinginstrument

Nog geen Instagram account? Dan is het tijd om daar werk van te maken; beelden zeggen immers meer dan duizend woorden! Instagram is een krachtig instrument om potentiële klanten te overtuigen. Net als voor alle andere social media kanalen is een account gemakkelijk aangemaakt. Maar er zijn wel een aantal cruciale dingen waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je het account aanmaakt op naam van jouw salon. Vervolgens zorg je ervoor dat jouw zakelijke contactgegevens in de omschrijving staan. Daarbij is het van belang dat je jouw Instagram account koppelt aan jouw online boekingspagina. Het is de kunst om het voor potentiële klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om een afspraak te maken.

Maak het je online bezoekers gemakkelijk

Binnen de online marketing zeggen we vaak ‘de internetbezoeker is lui’. Daar bedoelen we mee dat als een bezoeker van jouw website of Instagram account te lang moet zoeken naar hoe hij een afspraak kan maken, hij gemakkelijk afhaakt. Er is immers online zo veel aanbod! Met een paar klikken is men bij de concurrent, waar men wel gemakkelijk en snel online een afspraak maakt. Je wordt snel vergeten en loopt klanten mis. Dit voorkom je door steeds voor een optimale gebruiksvriendelijkheid en kraakheldere informatievoorziening te zorgen op jouw website en social media kanalen.

Maar daarmee ben je er nog niet! Het is ook essentieel je zo snel mogelijk reageert op een telefoontje of online aanvraag van een klant. Als een klant belt voor een afspraak en de voicemail krijgt of een berichtje achterlaat via Facebook waar jij pas uren (of dagen) later op antwoordt, dan is de kans groot dan je klant inmiddels allang bij de concurrent binnen zit.

Tip: Bij onze Opleiding Schoonheidsspecialiste ontvang je een gratis cursus ondernemersvaardigheden met o.a. aandacht voor marketing.

Aandacht voor uitstraling!

Een ander belangrijk aandachtspunt is je online uitstraling! Alleen het openen van een Instagram account en er wat foto’s op plaatsen is niet voldoende. Dat kan iedereen! Nu is het belangrijk om er echt iets moois van te maken. Je foto’s moeten van goede kwaliteit zijn en een zo goed mogelijke impressie van je salon geven. Zorg daarom dat je salon er altijd picobello uitziet. Je kent toch wel het gezegde ‘De klant is koning!’ In een beauty salon is dat extra belangrijk. Je klanten komen naar jou toe om in de watten gelegd te worden en voor verbluffende resultaten. Overtuig ze met jouw foto’s van het feit dat dit precies is wat jij ze te bieden hebt!

Zorg voor positieve reviews!

De meeste online bezoekers hechten veel belang aan positieve reviews. Binnen de marketingwereld weten we dat mond-tot-mondreclame de beste vorm van reclame is. Online reviews zijn hiervan de moderne variant. Er zijn hier ondertussen veel onderzoeken naar gedaan, die beweren dat rond de 95% van de mensen hun beslissing om wel of niet een afspraak te maken baseert op de mening van eerdere klanten. Het is daarom belangrijk om je klanten te stimuleren om een review achter te laten op jouw social media kanalen. Ook hiervoor geldt weer dat het belangrijk is dat je het schrijven van een review voor je klanten zo eenvoudig mogelijk maakt.

Kies de juiste salon software

Klinkt dit allemaal ingewikkeld en alsof er veel tijd in gaat zitten? Voor elke salonhouder is marketing een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is essentieel om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Maar er zijn allerlei manieren om het je gemakkelijker te maken. Werk je bijvoorbeeld al met salon software? Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van goede salon software. Let op de mogelijkheid om gemakkelijk je online boekingssysteem te koppelen aan Instagram of Facebook. Dat maakt je leven als salonhouder een stukje gemakkelijker en het leidt tot meer boekingen voor je salon! Ondernemer worden binnen de schoonheidsbranche? Begin je carrière goed met een van de Beauty Opleidingen van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie