Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een fotostudio in je salon

1 maart 2017 | Overige
Tips voor een fotostudio in je salon

Succesvol zijn als schoonheidssalon begint bij het perfect beheersen van je vak en een vriendelijke omgang met je klanten. Maar dit is niet altijd genoeg. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf op de lange termijn succesvol zal zijn, is een goede marketing essentieel. Denk daarbij aan de manier waarop je jouw salon presenteert, bijvoorbeeld via mooie foto’s op je website en Facebook pagina. Ontdek hier eenvoudige en goedkope tips voor een fotostudio in je salon.

Laat zien wat je te bieden hebt!

Je kunt nog zo’n goede vakspecialist zijn en nog zo’n schitterende salon hebben, maar als je dit niet treffend naar buiten weet te brengen, dan blijft de toeloop naar je salon misschien erg magertjes. Laat daarom zien wat je te bieden hebt en investeer in professionele foto’s. Niet alleen van je salon, maar ook van tevreden klanten na een behandeling. Laat zien hoe mooi je hun wenkbrauwen hebt geëpileerd, het kunstwerk aan gelnagels dat je hebt gecreëerd of die sprookjesachtige make-up look die je hebt bedacht.

Verkoop je ook producten in je salon? Breng ook die op een zo aantrekkelijk mogelijke wijze in beeld. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je een fotostudio maakt én je moet de basisprincipes van fotografie in de vingers hebben. Ben je wel in voor een nieuw avontuur? Verdiep je dan eens in de fotografie. Hiermee kun je straks besparen op de kosten van een professionele fotograaf en zelf de beelden produceren voor je marketingideeën en -campagnes.

Maak een fotostudio in je salon!

Voor wie meteen werk wil maken van deze uitdaging, geven we alvast enkele praktische tips voor een fotostudio in je salon. Bang voor de hoge kosten voor duur studiomateriaal? Dat is helemaal nergens voor nodig. Met een beetje creativiteit en improviseren kun je een heel eind komen! Wat dacht je van eenvoudige benodigdheden als bureaulampen, bakpapier, aluminiumfolie, plastic vuilnisemmer en een rol papier. Met deze ongebruikelijke fotostudio accessoires kun je al heel goed een professionele fotostudio nabootsen, zonder dat je meteen je spaarrekening hoeft te plunderen.

Professionele foto’s met geïmproviseerde accessoires

We lieten ons inspireren door een video tutorial van COOPH, waarin wordt getoond hoe je heel eenvoudig zowel kleine als middelgrote en grote objecten mooi in beeld kunt brengen. Op de eerste plaats is een consistente achtergrond heel belangrijk. Een effen muur in een eenvoudige kleur, zorgt ervoor dat de aandacht niet wordt afgeleid van waar het omgaat; bijvoorbeeld een nieuw make-up product dat je onder de aandacht wilt brengen of die mooie 3D gelnagels die je bij een klant hebt gecreëerd. Studiolampen zijn zeer kostbaar, maar een bureaulamp of andere staande lamp volstaat ook, zoals je in onderstaande video kunt zien. Kleurenfilters, reflectieschermen en flits diffusers? Je hebt mogelijk het benodigde materiaal in je keukenkast liggen. Laat je ook inspireren door onderstaande video en ga aan de slag:

https://youtu.be/JiVVWiqTnQc

Bekijk hier het volledige opleidingsaanbod aan beauty cursussen van Wellness Academie in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie