Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Huidverzorging: tips uit onverwachte hoek

11 januari 2017 | Schoonheidszorg
Huidverzorging: tips uit onverwachte hoek

Als beauty expert kun je de gangbare tips voor een goede huidverzorging ongetwijfeld dromen. Voldoende water drinken, de huid altijd (maar dan ook altijd!) beschermen tegen de zon, regelmatig reinigen, gezond eten ... Maar vertel je jouw klanten ook wel eens de risico's van pashokjes, vieze handdoeken en niet-werkende wasmachines? Wij zetten een aantal onverwachte tips voor een betere huidverzorging op een rij.

1. Vervang je handdoek na drie wasbeurten

Tips voor een goede huidverzorging bestaan vaak uit reinigingstips. Een stralende huid begint immers bij een gezonde huid! Voor een goede huidverzorging is het dan ook cruciaal dat je schimmel en bacteriën geen kans geeft. Door regelmatig en grondig je gezicht te wassen, bijvoorbeeld. De Amerikaanse wetenschapper Kelly Reynolds, verbonden aan de universiteit van Arizona, wijst ons bovendien op een ander reinigingstip: het regelmatig vervangen van je handdoek. Samen met haar collega's pleit ze er in het online magazine Huffington Post voor dat we hier zorgvuldiger mee om gaan. De dode huidcellen die op je handdoek achterblijven na een wasbeurt, vormen namelijk een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Die je, wanneer je de handdoek opnieuw gebruikt, weer doodleuk overbrengt op je huid. Met acné-aanvallen, huidirritaties en verstopte poriën als gevolg.

2. Was nieuwe kleren altijd voor gebruik

Hoe schoon dat mooie nieuwe shirtje er ook uit ziet, schijn bedriegt. Tot het moment dat wij onze kleding in de winkel kopen hebben ze een lange weg afgelegd. Naaiateliers, inpakkers, opslagruimtes, het vrachtwagenruim, pashokjes... Het eindresultaat is niet bepaald schoon. Dermatologen, waaronder de Amerikaanse hoogleraar Donald Belsito, raden dan ook aan om kleding altijd te wassen voordat je ze gebruikt. Volgens hem schuilen er allerlei bacteriën in de kleding. Vooral op plekken waar de kleding langs de huid schuurt kunnen deze huidirritaties veroorzaken. Ook worden er tijdens het maken van de kleding allerlei chemische stoffen (zoals kleurstoffen) gebruikt. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken. Benieuwd hoe dit precies zit? Bekijk deze video van de Wall Street Journal!

3. Besteed extra aandacht aan je beddengoed

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat veel van ons het beddengoed veel minder vaak wassen dan we eigenlijk zouden moeten doen. De Knack beschrijft hoe maar liefst 37% van jongeren tot 24 jaar hun lakens nauwelijks wassen. Wat is het effect hiervan op je huid? Net wanneer je jouw huid grondig hebt gereinigd voor het slapengaan, is het extra kwetsbaar voor de viezigheid in je lakens. Je huid is bovendien niet langer beschermd door een foundation of nachtcrème. Het gevolg is dat bacteriën en oude make-up resten acné en mee-eters kunnen veroorzaken. Wil je niet elke paar dagen je gehele bed verschonen? Zorg dan in ieder geval regelmatig voor een lekker fris kussensloop!

Dat het veel kan opleveren om je kussensloop zorgvuldig te kiezen, beschreven we al eerder in onze blog over satijnen kussenslopen. Dit artikel vind je hier: satijnen kussensloop als ultiem beauty geheim?

Schrijf je in voor onze opleiding tot schoonheidsspecialiste en maak je vertrouwd met alle feitjes rondom de verzorging en reiniging van de huid.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie