* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip voor Halloween make-up: knifeliner (video)

26 oktober 2016 | Visagie
Tip voor Halloween make-up: knifeliner (video)

Het is bijna weer Halloween! Dit uit Amerika overgewaaide griezelfeest neemt elk jaar ook in onze contreien in populariteit toe. Op 31 oktober is het weer zover! Ben jij er al klaar voor? Ondertussen verschijnen op internet al enkele bijzondere inspiratiebronnen. Wat dacht je ervan om je ‘traditionele’ eyeliner om te toveren in een ‘knifeliner’?

Halloween = Experimenteren met make-up!

Halloween is voor make-up artiesten een ideale gelegenheid om eens flink uit te pakken met hun make-up skills. Met professioneel aangebrachte make-up kun je niet alleen oneffenheden en de minder mooie kanten van een persoon camoufleren of juist de mooie kanten benadrukken, zoals je dat in onze Opleiding Make-up Artist leert, maar ook bijzonder effecten creëren. Lukt het je eindelijk om met vaste hand een perfecte winged eyeliner te zetten, dan dagen we je hier uit om je make-up vaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen en je aan een knife-eyeliner te wagen!

Knifeliner: een mes op je oogleden

De knifeliner wordt door steeds meer make-up artists opgepikt op internet. Het idee van deze bijzondere oogmake-up lijkt te komen van de gediplomeerde make-up artist Lauren. Haar werk kun je aanschouwen op haar Instagram account onder de naam Venomtoyaveins. Gezien ze zich heeft gespecialiseerd in horror make-up kun je hier nog veel meer inspiratie vinden voor je eigen Halloween make-up look. De knifeliner houdt in dat je niet één strak gezette winged eyeliner zet. Maar dat je met je eyeliner op de plek waar je die normaal zet een mes-vorm creëert met uiteraard de nodige bloeddruppels of bloedspetters eronder. Wanneer je je ogen dichtdoet zie je duidelijk een mes staan op je oogleden.

Hoe maak je de knifeliner?

Er zijn ondertussen al allerlei mooie versies van de knifeliner op internet te bewonderen. Hier vind je enkele mooie voorbeelden van knifeliners op Instagram. Wil je weten hoe je deze bijzondere Halloween make-up zelf kunt maken, bekijk dan onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=p4dUIPawRuA

Leer de fijne kneepjes van het vak!

Wist je al dat je bij Wellness Academie niet alleen een opleiding visagiste of een opleiding make-up artist kunt volgen, maar dat je je hier ook kunt bekwamen in special effects make-up? Met de make-up technieken die je in deze cursus leert, kun je de akeligste make-up creaties maken; ideaal voor Halloween, themafeesten of in het theater. Hier vind je meer informatie over de Cursus Special effects FX make-up in Hasselt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie