* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor inspiratie voor nail art

Tips voor inspiratie voor nail art

Wil je je passie voor beauty combineren met creativiteit, dan biedt een vak als nagelstyliste alles wat je zoekt. Je kunt eindeloos experimenteren met nieuwe nail art ideeën. Door steeds weer met nieuwe concepten te komen, blijf je je klanten verrassen en komen ze graag bij je terug. Toch is het niet altijd gemakkelijk om steeds weer origineel te zijn. Hoe doe je dat? Er zijn inspiratiebronnen te over. Ontdek hier de tips voor inspiratie voor nail art van onze docenten van de Opleiding Nagelstyliste.

Leer ‘outside the box’ denken!

Creativiteit betekent het vermogen om iets nieuws te scheppen. Dit kun je trainen. Hiervoor moet je inzicht hebben in hoe onze hersenen functioneren. Onze hersenen krijgen de hele dag door informatie binnen die verwerkt wordt. Ze hebben gewoontes aangeleerd om deze informatie goed te verwerken. Ze leren deze gewoontes heel gemakkelijk aan. Door steeds op dezelfde manier informatie te verwerken (een fiets is een vervoermiddel) is er weinig ruimte voor creativiteit. Door jezelf te dwingen om bepaalde zaken eens anders te zien stimuleer je je creativiteit (je kan een fiets ook zien als een barkruk). Binnen nagelstyling kan dit bijvoorbeeld betekenen dat je nieuwe materialen, die nooit eerder zijn gebruikt, gaat integreren in je nagelstyling concepten. Lees bijvoorbeeld ook eens: Ken je de wire nail trend al?

[gallery size="medium" ids="10558,10561,10560"]

Brainstormen: hoe doe je dat?

Een goede manier om ‘anders (creatief) te leren denken’ is door regelmatig te brainstormen. Kies een concreet onderwerp, het liefst één woord of een hele korte zin, en laat je gedachten op de vrije loop gaan. Er is één hele belangrijke regel die je hierbij in acht dient te nemen, oordeel niet meteen over je gedachten. Schrijf alles wat in je opkomt op, hoe gek of vreemd het in eerste instantie ook lijkt. Pas later ga je je ideeën ordenen, selecteren en uitwerken. In het begin zul je misschien vooral op voor de hand liggende gedachten komen. Maar je zult zien, oefening baart kunst. Dat geldt ook voor brainstormen.

Afkijken bij andere branches

Het is belangrijk dat je als nagelstyliste weet wat er allemaal speelt binnen jouw branche en binnen aangrenzende branches, zoals de visagie- en modewereld. Door hierop in te spelen blijf je bij de tijd, kun je je klanten beter van dienst zijn en eventueel samenwerkingen aangaan. Maar…als je zelf echt met nieuwe ideeën wilt komen en een pionier in nagelstyling wilt worden, dan moet je nog verder kijken. Dat vergeten veel nagelstylisten nog weleens. Wat gebeurt er allemaal in hele andere branches, die niets met nagelstyling te maken hebben? Vertaal trends uit andere branches eens naar een origineel nagelstyling concept. Denk aan branches als architectuur, de muziekwereld, kunst, gastronomie, toerisme; er gaat ineens een wereld aan inspiratiebronnen voor je open!

Houd het dicht bij jezelf

Je hebt al tips gekregen voor hoe je anders kunt denken en om ver voorbij je grenzen te kijken. Maar je kunt het ook juist heel dicht bij jezelf houden. Wat inspireert jou als mens? Wat zijn jouw waarden en normen? Waar word jij helemaal enthousiast van? Je kunt ook eens teruggrijpen naar je jeugdherinneringen of naar dromen die je hebt, om daar vervolgens een vertaalslag naar nail art in te ontdekken. Door op een heel persoonlijke manier met je vak bezig te zijn, wordt het gemakkelijker om een eigen stijl te vinden, waarmee je je van je concurrenten kunt onderscheiden. Die eigenheid en authenticiteit wordt door je klanten beslist op prijs gesteld.

Creatieve Nagelstyling Cursussen

Een goede tip is om een vast moment in de week in te plannen, voor het vinden van nieuwe originele ideeën voor jouw nail art salon. Creativiteit komt niet, zoals veel mensen denken altijd maar uit de lucht vallen, je moet eraan werken. Creatieve ideeën uitwerken is dan ook iets wat je kunt leren. In onze Cursussen en Opleidingen Nagelstyling wordt hier veel aandacht aan besteed en krijg je de ruimte om je eigen ideeën uit te werken en in de praktijk te brengen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie