• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor Moederdag acties in je salon!

4 april 2018 | Schoonheidszorg
Tips voor Moederdag acties in je salon!

Salonbeheerders in Nederland opgelet; zondag 13 mei 2018 is het Moederdag. Heb je al nagedacht over speciale Moederdag acties in je salon? Dit is een moment in het jaar waarop je niet alleen snel wat meer kunt verdienen, maar Moederdag is ook een goede gelegenheid om nieuwe trouwe klanten voor je salon te winnen. Dan moet je het natuurlijk wel goed aanpakken. Daarom gaan we hier in op hoe je ervoor kunt zorgen dat klanten, die aan je Moederdag acties in je salon deelnemen, terug blijven komen!

Moederdag acties in je salon als marketingtool

We gaan in dit artikel niet in op hoe je de beste Moederdag arrangementen voor je salon samenstelt! Als professionele beauty expert weet je als geen ander hoe je dat doet! Maar er zijn in de uitvoering van je Moederdag promotie wel een aantal belangrijke dingen waar je op kunt letten, om deze beleving onder je klanten nog waardevoller te maken. Hierdoor maak je de kans nog groter dat het bezoek van de deelneemster aan deze actie niet bij een eenmalig bezoek blijft, maar dat je er een trouwe klant aan overhoudt. Zet je Moederdag actie daarom in als een sterk marketingtool om nieuwe trouwe klanten te werven!

Tip 1: Behandel je klant als een VIP

Even snel een Moederdag actie erdoorheen gooien om geld in de kassa te krijgen? Natuurlijk is het de bedoeling dat je extra inkomsten behaalt, maar je klant voelt haarfijn aan als de intentie erachter niet oprecht is. Je klant wil voelen dat zij welkom is en dat jij passie hebt voor je vak! Dat is wat je wilt uitstralen, ook tijdens een drukke Moederdag campagne; neem voor elke klant de tijd en zorg ervoor dat het een ware beauty beleving wordt voor je klant.

Overweeg om uitgebreide beauty arrangementen samen te stellen van misschien wel anderhalf uur, twee uur of langer met extra’s als een ontvangst of afsluiting met een hapje en een drankje, etc. Door werk te maken van een uitgebreid Moederdag arrangement krijgt de klant de tijd om jou te leren kennen en jij krijgt de tijd om jouw expertise en vaardigheden te tonen. Misschien ontdek je wat de beauty problemen zijn van je klant en kun je hier na afloop adviezen voor geven en behandelingen en/of producten voor aanbevelen. Voor je het weet kun je een vervolgafspraak inplannen! Wil je ook een gepassioneerde beauty expert worden? Bekijk dan hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Tip 2: Doe aan ‘rebranding’!

Wanneer je een speciale actie organiseert, in dit geval voor Moederdag, is het belangrijk dat je je klanten het gevoel geeft dat ze dit arrangement of deze speciale behandeling niet op elk ander moment van het jaar kunnen krijgen. Geef de moeders in je salon dan ook echt het gevoel dat het om een speciale dag in het jaar gaat en dat ze gewaardeerd worden om het feit dat ze moeder zijn. Geef de behandelingen die je binnen dit kader uitvoert daarom andere namen of creëer speciale arrangementen met een naam die refereert aan Moederdag; ‘Moeder Verwendag’, ‘Queen for a Day’, ‘Mum I Love you’, etc.   

Tip 3: Breng sfeer in je salon tijdens je Moederdag acties

Zorg dat in de periode dat je de speciale Moederdag-behandelingen uitvoert, je salon ook helemaal in de sfeer van Moederdag is. Op de eerste plaats zal een mooi gedecoreerde etalage voorbijgangers eraan herinneren dat het binnenkort Moederdag is en dat jij mogelijk het ideale cadeau biedt. Op de tweede plaats dient ook het interieur van je salon hierop afgestemd te zijn om klanten te overtuigen dat hun moeder hier een speciale Moederdag zal beleven. Vervolgens zullen de moeders die de behandeling ondergaan zich hierdoor extra thuis voelen in je salon. Zorg in deze periode bijvoorbeeld voor een extra luxe inrichting of maak gebruik van grappige of lieve afbeeldingen en quotes over moeders.

Tip 4: Aandachtspunten moeder-dochter arrangementen

Veel beauty salons bieden op Moederdag ook moeder-dochter arrangementen aan. Dat kan een goed idee zijn, maar je moet wel met enkele belangrijke zaken rekening houden. Het vraagt namelijk om een extra goede planning; je moet in staat zijn om de behandelingen op hetzelfde moment te kunnen aanbieden. Heb je de materialen en het personeel om dit voor elkaar te krijgen? Houd hier rekening mee bij het inplannen van deze arrangementen, anders kan dit voor teleurstellingen zorgen en dat wil je te alle tijden voorkomen. Daarnaast is het belangrijk bij het samenstellen van het arrangement om goed te bekijken welke soort behandelingen interessant zijn voor zowel moeder als dochter!

Tip 5: Zorg voor transparante voorwaarden

Geen promotie zonder duidelijke voorwaarden! Vergeet nooit om bij het aanbieden van een promotie een duidelijke datum aan te geven; van wanneer tot wanneer is de promotie geldig? Wat als een klant een afspraak heeft gemaakt, maar deze moet afzeggen? Is het mogelijk om nog op een later moment van hetzelfde arrangement tegen dezelfde prijs te genieten? Wat als de klant vooraf heeft betaald? Is het dan nog mogelijk om bij het afzeggen van de afspraak het bedrag te restitueren? Zorg dat alle voorwaarden voor jezelf en je klanten helder zijn. Vermeld de voorwaarden duidelijk op het promotiemateriaal (op vouchers, posters, flyers en op je website) van je Moederdag acties!

Tip 6: Moederdag acties promoten via social media

Een van de beste marketingkanalen voor het promoten van je Moederdag acties is social media, zoals Facebook. Denk aan originele posts die uitnodigen om te reageren en te delen:

 • Organiseer een selfie-wedstrijd voor moeders en dochters.
 • Organiseer een wedstrijd als: Mijn moeder is de beste, omdat…
 • Vraag naar de beauty look van moeders van 20 jaar geleden.
 • Plaats foto’s van jezelf met je moeder door de jaren heen.
 • Plaats foto’s van je medewerkers met hun moeder.
 • Vraag naar de favoriete uitspraak/gezegde van moeders?

Interesse in een job in de inspirerende beauty branche? Altijd al een eigen beauty salon willen runnen? Maak je dromen waar door een Schoonheidszorg Opleiding te volgen bij Wellness Academie. Dat kan op diverse campussen in België en Nederland!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie