* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor de perfecte bruidsnagels

13 augustus 2016 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor de perfecte bruidsnagels

Als er één gelegenheid is waarop je mooi verzorgde nagels dient te hebben, dan is het wel op je bruiloft. Je wilt er als bruid tot in de details mooi uitzien. Je nagels zijn tijdens je bruiloft bovendien een erg belangrijk detail. Zo zal de fotograaf het omdoen van de ringen van dichtbij fotograferen, evenals het tekenen van de bruidsakte of het aansnijden van de bruidstaart. Ook zal iedereen wel even je trouwring willen bewonderen. Daarom hier enkele tips voor de perfecte bruidsnagels! 

Een traditionele French manicure?

Een van de meest gespotte nagelstyling concepten onder de bruiden is de French manicure. De French manicure is ideaal als bruidsnagels, omdat het een verzorgde en elegante uitstraling geeft. Daarbij past een French manicure bij alle soorten en stijlen bruidsjurken. De French manicure bestaat uit een lichtroze kleur nagel met een witte nagelrand. Dus eigenlijk zoals een gezonde nagel eruit hoort te zien, maar dan nog net een tikkeltje mooier en sprekender. Daarnaast blijven ook de rode nagels en zachte pastelkleuren nagellak erg populair onder de bruiden.

Op zoek naar originelere bruidsnagels?

Dat kan ook! Er is heel veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld variaties bedenken op de traditionele French manicure. Wat dacht je van in plaats van een witte nagelrand een gouden of een zilveren nagelrand? Het blijft subtiel, maar het geeft wel net iets extra’s. Houd je toch van iets meer versiering, zonder het al te bont te maken, kies dan voor French manicure met op één nagel van elke hand een nail art tekeningetje. Bijvoorbeeld een tekening van een bloem die overeenkomt met een bloem uit je bruidsboeket. In onze Opleiding Nagelstyliste leer je alles over nagelstyling, gelnagels plaatsen, nageltekeningen en diverse vormen van nail art.

Stem je bruidsnagels af op je bruidslook

Je kunt je nagels ook aanpassen aan andere details van je bruidslook; laat bijvoorbeeld de kleur van het lint in je haar terugkomen op je nagels of verwerk een detail van je tiara of diadeem in je nagelstyling concept. Je kunt ook een patroon of detail van je bruidsjurk op je nagels terug laten komen. Wat is de overheersende kleur op je trouwlocatie? Ook dat kun je in je bruidsnagels terug laten komen. Bruidsnagels met details als diamanten en pareltjes doen het ook altijd goed! Voor bruidsnagels zijn er, zoals je ziet, veel inspiratiebronnen te vinden. Wil je nog meer ideeën opdoen, bekijk dan hier een groot aantal voorbeelden van bruidsnagels op Pinterest.

Hoe zit het met de nagels van de bruidegom?!

Wanneer we het over nagelstyling hebben, gaan we er meestal automatisch van uit dat we het over de nagels van vrouwen hebben. Maar de bruidegom mag ook best wat extra aandacht aan hand- en nagelverzorging besteden voor zijn bruiloft. Ook zijn handen zullen regelmatig in close-up op de foto’s voorbijkomen. Een professionele manicurebehandeling voor de bruidegom is een echte aanrader. De huid van de handen wordt verzorgd en de nagels worden onder handen genomen. De nagels worden allemaal op dezelfde lengte en in dezelfde vorm gevijld. Nagellak aanbrengen is niet nodig, maar een manicure kan de nagels van de bruidegom wel polijsten, waardoor ze een mooie natuurlijke glans krijgen.

Mooie bruidsnagels beginnen bij een goede verzorging

Hoe leuk het ook is om na te denken over allerlei creatieve nagelstyling concepten voor bruidsnagels, vergeet niet dat mooie bruidsnagels beginnen met een goede verzorging van de handen en de nagels. Zorg dat je al weken voor de bruiloft meer aandacht besteedt aan de verzorging van je handen en nagels. Bij droge handen breng je het beste elke avond voor het slapengaan een hydraterende handcrème aan. Verzorg ook goed je nagelriemen met nagelriemolie. Vijl je nagels af en toe bij, waarbij je altijd in één richting vijlt, om scheurtjes te voorkomen.

Vergeet niet dat ook je voeten en teennagels om extra verzorging vragen; zeker als je open schoenen draagt op je bruiloft of als je na je bruiloft afreist naar een warm vakantieoord als huwelijksreis!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie