Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips tegen droog haar door de winterkou!

2 december 2015
Tips tegen droog haar door de winterkou!

De winterkou kan het haar flink beschadigen. De koude, droge lucht zorgt sneller voor droog haar. ‘Daar gaat mijn mooie kapsel voor de feestdagen!’ is een veelgehoorde klacht van klanten die plaatsnemen in de kappersstoel. Met een aantal praktische tips en de juiste haarverzorgingsproducten hoeft dit niet het geval te zijn. Lees hier hoe je je haar in de winter kunt beschermen tegen uitdrogen!

Milde haarproducten voor droog haar

De droge, koude lucht buiten en de droge lucht door de verwarming binnen staan voor een dubbel zo groot risico op droog haar. Hydratatie is daarom je topprioriteit. Veel shampoos die je in de schappen van de supermarkt vindt bevatten veel te agressieve ingrediënten, zoals sodium lauryl sulfate (SLS), sodium laureth sulfate (SLES) en alcohol. Deze ingrediënten tasten de natuurlijke beschermlaag van het haar aan, waardoor het risico op droog haar drie keer zo groot wordt! Kies voor milde shampoos en conditioners. 

TIP: Promoot tijdens de feestdagen milde haarverzorgingsproducten om de verkoop van producten in je salon te vergroten. Rond de feestdagen zijn mensen altijd op zoek naar leuke kerstcadeautjes!

Minder wassen en beter de hoofdhuid verzorgen

Het is meestal niet nodig om elke dag de haren te wassen. Zeker wanneer iemand last heeft van erg droog haar is het verstandig om te adviseren om het haar zo min mogelijk te wassen. Te vaak wassen verwijdert het natuurlijke vetlaagje van de haren en de hoofdhuid. Wanneer iemand last heeft van een droge hoofdhuid met jeuk en schilfertjes, dan kun je de hoofdhuid inmasseren met natuurlijke oliën of berkenwater. Deze producten werken voedend en kalmerend. Adviseer klanten om deze producten voor het slapen gaan aan te brengen, zodat ze de hele nacht kunnen inwerken. Een ander veelvoorkomend probleem in de winter is statisch haar. Daarover lees je meer in het artikel: Hoe voorkom ik statisch haar?

Zet de temperatuur van de föhn lager!

De föhn is onmisbaar in de kapsalon, maar dit apparaat moet wel op de juiste manier gebruikt worden anders doet het meer kwaad dan goed. Hoe warmer je de föhn zet, hoe meer je de haren uitdroogt. Zet daarom zeker in de winter de föhn een standje lager. Gebruik ook altijd producten die het haar beschermen tegen de warmte van de föhn om schade aan het haar te voorkomen. Je kunt ook een ionische föhn gebruiken. Deze föhn geeft negatief geladen deeltjes (ionen) af, die zich hechten aan de positief geladen deeltjes en deze daardoor neutraliseren. Er komt een beschermend laagje om de haren te liggen, dat het haar gladder, glanzender en minder snel statisch maakt.

Draag een mooie hoed of muts!

Klanten die erg last hebben van droog haar bij koud weer, kun je ook het advies meegeven om een hoed of muts te dragen. Het is niet alleen lekker warm en trendy, maar het biedt ook een goede bescherming tegen de uitdrogende winterlucht! ‘Maar een hoed of muts verknoeit mijn mooie coupe!’  is vaak het bezwaar. Wanneer je het kapsel in model brengt met een volume crème en droogshampoo is het daarna gemakkelijk weer in model te brengen! Wil je alle tips en trucs leren voor gezond en mooi haar? Bekijk dan hier onze Kappersopleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie