Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor beauty rituelen van over de hele wereld!

14 augustus 2023 | Massage & Therapieën
Tips voor beauty rituelen van over de hele wereld!

Zin om op reis te gaan? Wellness Academie daagt je uit om een reis te maken langs beauty rituelen van over de hele wereld. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan behandelingen die je kunt leren. We laten je hier alvast kennismaken met enkele unieke behandelvormen, zoals de salon hammam, anti-aging acupunctuur, lomi lomi samudra massage, Indiase hoofdmassage en de Brazilian wax. Welke wellness of beauty behandelingen wil jij nog leren? We zetten hier deze bijzondere rituelen in de kijker!

Salon hammam: zuiverings- en verjongingsritueel

Een van de beauty rituelen van over de hele wereld, die je bij Wellness Academie kunt leren, is de ‘Salon Hammam’. Wat dacht je ervan om je klanten in een oase van rust, ontspanning en reiniging te hullen? Met de hammam wordt een uniek reinigingsritueel bedoeld, dat zijn wortels heeft in de Griekse, Romeinse en later vooral Arabische wereld. Hoewel het om een ritueel gaat dat plaatsvindt in een badhuis, hebben we bij Wellness Academie dit ritueel aangepast. Op die manier kun je hammam behandelingen in een beauty salon aanbieden. Er zijn hiervoor geen ingrijpende aanpassingen nodig in je salon. Je leert om in de Arabische sfeer exfoliërende behandelingen, een zeepmassage, een lichaamspakking met Ghassoul klei en een ontspannende massage met olie te geven. Krijg je er al zin in? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus salon hammam!

Anti-aging acupunctuur: verjongingsbehandelingen van binnenuit

Misschien voert jouw ontdekkingsreis langs de beauty rituelen van over de hele wereld je wel naar de anti-aging acupunctuur uit China! Door dunne acupunctuurnaaldjes op specifieke punten op het lichaam te plaatsen, balanceer je de energiedoorstroom. Op die manier bevorder je de natuurlijke schoonheid van binnenuit. De oude Chinese dokters zeiden bijvoorbeeld dat 'uiterlijke schoonheid gebaseerd is op innerlijk evenwicht'. Acupunctuur kan je hierbij helpen, vaak in combinatie met andere toepassingen. Denk daarbij aan: massage, het gebruik van kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels. Bij Wellness Academie leren we je graag de geheimen van deze eeuwenoude Chinese techniek. Neem hier een kijkje bij onze cursus anti-aging acupunctuur.

Lomi Lomi samudra massage: een dans van harmonie en ontspanning

Nog een van de populaire beauty rituelen van over de hele wereld, die je bij Wellness Academie kunt leren, is de lomi lomi samudra massage. Stel je voor dat je wordt omgeven door de zachte golven van de oceaan, terwijl je met vloeiende massagebewegingen spanning wegmasseert bij je klant? De lomi lomi samudra massage komt uit Hawaï. Het is echter veel meer dan een massage, want het heeft ook veel weg van een dansritueel. Je leert in onze cursus lomi lomi samudra massage hoe je met vloeiende en soepele bewegingen complete lichaamsmassages uitvoert, die weinig belastend zijn voor jou als massagetherapeut. Kortom, een weldaad voor zowel de gever als de ontvanger!

Indiase hoofdmassage: ontspanning, beauty en haarverzorging

Het is ook de moeite waard om kennis te maken met de Indiase hoofdmassage. Deze massage heeft zijn oorsprong in de eeuwenoude tradities van India. In onze cursus Indiase hoofdmassage leer je om met zachte, ritmische bewegingen en via delicate drukpunten spanning en stress weg te nemen. Daarnaast draagt deze massage bij aan het bevorderen van de doorbloeding en het in balans brengen van de energiebanen in het lichaam. Je werkt tijdens deze massage in op de rugspieren, nek en het hoofd. Het kan ingezet worden als ontspannende massage, als schoonheidsmassage voor het verbeteren van de huid en voor het aanpakken van haarproblemen. Wil je hier graag alles over leren? Schrijf je dan in voor onze praktijkgerichte cursus Indiase hoofdmassage.

Brazilian wax: stap uit je comfortzone

Voor onze laatste suggestie op het gebied van beauty rituelen van over de hele wereld, reizen we af naar Brazilië. Hier in de wereld van kleine bikini’s is de Brazilian wax behandeling geboren. Bij Wellness Academie leren we je technieken voor het bijna volledig of volledig ontharen van de schaamstreek. Dit is voor veel beauty professionals een behandeling, waarvoor je uit je comfortzone moet stappen. Je leert in onze cursus Brazilian wax hoe je deze technieken op professionele wijze, met vertrouwen en precisie uitvoert. Er is tijdens de lessen veel aandacht voor hoe je het comfort van je klanten zoveel mogelijk kunt vergroten. Met deze behandeling geef je je klanten een gevoel van zelfvertrouwen, frisheid en vrijheid. Is dit precies wat je zoekt? Lees dan hier meer over onze cursus Brazilian wax en schrijf je in.

Nog meer beauty rituelen van over de hele wereld!

Wil je je nog veel verder verdiepen in de beauty rituelen van over de hele wereld? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Bekijk hier ons complete aanbod aan wellness- en massageopleidingen. Je bent ook van harte welkom om een van onze info-avonden te bezoeken, om nader kennis te maken met ons opleidingsinstituut, de medewerkers en docenten!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie