• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor behandelingen in anti-aging huidverzorging

15 maart 2024 | Schoonheidszorg
Tips voor behandelingen in anti-aging huidverzorging

De term “anti-aging” zal je niet vreemd in de oren klinken. Het is een begrip dat we veel tegenkomen in de wereld van beauty en huidverzorging. Maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? En nog belangrijker, hoe pas je het toe in je dagelijkse skin care routine? Met dit begrip bedoelen we bovenal een benadering van huidverzorging, waarbij de focus ligt op het verminderen en vertragen van huidveroudering. Het doel is om een frisse uitstraling te behouden. Dit omvat verschillende aspecten van huidverzorging, die de skin experts van Wellness Academie hier voor je uit de doeken doen. Ontdek eveneens onze tips voor effectieve behandelingen in anti-aging huidverzorging!

Wat zijn de voornaamste tekenen van huidveroudering?

De voornaamste tekenen van huidveroudering kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Genetica
 • Levensstijl
 • Huidverzorging
 • UV-straling
 • Vervuiling

De eerste tekenen van huidveroudering manifesteren zich meestal als fijne lijntjes en rimpels, vooral rond de ogen, de mond en op het voorhoofd. Ook het verlies van de stevigheid en elasticiteit van de huid zijn veelvoorkomende tekenen. Dit resulteert in een slappere huid, bijvoorbeeld een minder gedefinieerde kaaklijn. Verder behoort ook hyperpigmentatie in dit rijtje thuis, denk aan ouderdomsvlekken en zonneschade. Hierdoor wordt de huidtint onregelmatig. Andere tekenen zijn een droge huid, verlies van volume en vetweefsel, evenals een doffe uitstraling. In onze cursus gelaatsverzorging leer je onder andere meer over huisanalyse en huidbehandelingen, waarmee je deze tekenen kunt identificeren en verminderen.

Belang van een goede huidverzorgingsroutine

Aan de basis van anti-aging huidverzorging staat altijd een goede huidverzorgingsroutine. Dit omvat het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van de huid. Regelmatig reinigen helpt bij het verwijderen van vuil, overtollige olie en onzuiverheden, die zich gedurende de dag op de huid kunnen ophopen. Exfoliëren is essentieel voor het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van celvernieuwing, waardoor de huid er stralender en gladder uitziet. Hydratatie is belangrijk om de huid gehydrateerd en soepel te houden, terwijl het gebruik van een zonnebrandcrème helpt bij het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen. Het deskundig leren uitvoeren van deze stappen vormt een onmisbaar onderdeel van onze opleiding schoonheidsspecialist(e)!

Doeltreffende behandelingen in anti-aging huidverzorging

Behandelingen in anti-aging huidverzorging spelen een sleutelrol bij het in topconditie houden van je huid. Zou je je daar graag in verdiepen, dan raden we je aan om de volgende behandelingen te leren bij Wellness Academie:

Dermaplaning
Dit is een exfoliërende behandeling, waarbij met een speciaal chirurgisch mesje de dode huidcellen en donshaartjes van het gelaat worden verwijderd. Het resultaat is een egale en stralende huid. We leren je er graag alles over in onze cursus dermaplaning.

Fruitzuur peeling
Andere onmisbare beauty behandelingen binnen de professionele anti-aging huidverzorging zijn fruitzuur peelings of chemische peelings. In onze cursus fruitzuur peelings leer je om voor elk individu de juiste soort peeling te kiezen, in de juiste concentratie. Ontdek de geweldige resultaten die je hiermee kunt bereiken!

Bindweefsel massage
We focussen bij Wellness Academie op natuurlijke behandelingen in anti-aging huidverzorging, waarmee je de huid kunt aansporen om harder aan het werk te gaan. Een van de behandelingen, waarmee je dat bereikt, is de bindweefsel massage. In de cursus bindweefselmassage specialisatie leer je een cosmetische massage, bestaande uit stevige bindweefsel- en pincementtechnieken. Hiermee kun je de huid van het gelaat, de hals en het decolleté zichtbaar verbeteren.

Facial cupping
Tijdens facial cupping worden kleine siliconen cups op de huid geplaatst en vervolgens over het gezicht bewogen. De zuigende werking stimuleert de bloedcirculatie, verstevigt de huidtextuur en ontspant de gezichtspieren. Daarom is het een goed idee om facial cupping aan je anti-aging huidverzorging toe te voegen. Leer hoe je dit doet in onze cursus facial cupping.

Belangrijke ingrediënten in anti-aging huidverzorging

Naast het inzetten van deze doeltreffende behandelingen is het ook belangrijk om huidproducten met de juiste ingrediënten te gebruiken. Denk onder meer aan antioxidanten, die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen, die worden veroorzaakt door factoren, zoals UV-straling, vervuiling en stress. Antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E, groene thee-extract en co-enzym Q10, helpen de huid te beschermen en te herstellen, waardoor vroegtijdige veroudering wordt tegengegaan. Andere belangrijke ingrediënten binnen anti-aging huidverzorging zijn retinoïden. Dit is een vorm van vitamine A, dat de celvernieuwing stimuleert, fijne lijntjes en rimpels vermindert en de teint van de huid verbetert. Wil je hier het fijne van weten? Dan is de opleiding skin expert op jouw lijf geschreven!

Opgelet: preventieve maatregelen zijn essentieel!

Tot slot nog een laatste belangrijke noot, want naast behandelingen in anti-aging huidverzorging zijn ook preventieve maatregelen heel belangrijk. Een van de belangrijkste preventieve maatregelen is het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème, ook buiten het zomerseizoen. Blootstelling aan UV-stralen is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering, waaronder rimpels, pigmentvlekken en verslapping van de huid. Kortom, met de juiste ingrediënten, preventieve maatregelen, een adequate huidverzorgingsroutine en professionele behandelingen geniet iedereen van een gezonde, stralende huid, ongeacht hun leeftijd.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie