Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor cursussen met toekomst na corona

14 juni 2020
Tips voor cursussen met toekomst na corona

Ben je op zoek naar een slimme manier om je carrière een nieuwe impuls te geven? Door de coronacrisis is er meer vraag naar bepaalde diensten binnen de wellnesse en beauty branche, terwijl andere behandelingen momenteel minder in trek zijn. Met welke cursussen heb je een grotere kans op meer klanten? We geven je hier enkele tips voor beauty en wellness cursussen met toekomst na corona!

1. Cursus gewichtsconsulente

Meer dan ooit zijn mensen zich ervan bewust hoe belangrijk een gezonde levensstijl is, onder meer voor het verkrijgen en behouden van een gezond gewicht. Een gezond en sterk lichaam is beter bestand tegen ziekten. Omdat overgewicht binnen onze samenleving nog steeds een veelvoorkomend probleem is, behoort onze Cursus Gewichtsconsulente beslist tot die cursussen met toekomst na corona. Je kunt deze cursus geheel online volgen via onze Wellness Academie Online met online assistentie van je docent. Je leert alles over gezonde voedingspatronen, een evenwichtige lifestyle en je leert om mensen te motiveren en inspireren.

2. Cursus klankmassage

Veel mensen zijn momenteel nog wat huiverig voor behandelingen, waarbij veel menselijk contact komt kijken. Denk aan lichaamsmassages. Wist je dat er ook massages bestaan, waarbij er geen lichamelijk contact noodzakelijk is? Je kunt ook massages leren geven met geluid! Dat kan via onze Cursus Klankmassage. Je leert in deze cursus hoe trillingen van klanken doorwerken in het lichaam. Dit effect is mogelijk doordat ons lichaam grotendeels uit water bestaat. De trillingen lossen zowel fysieke als emotionele spanningen op, waardoor je mensen diep kan laten ontspannen. Je leert om onder meer om te werken met klankschalen, gongs en sounds.

3. Cursus medisch secretaresse

De helden binnen de zorg kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. De laatste maanden heeft de zorgsector laten zien hoe flexibel en daadkrachtig ze is. Vanwege de nieuwe situatie is er vraag naar nog meer helden, o.a. voor het aanpakken van administratieve en organisatorische taken. Wil jij daar jouw steentje aan bijdragen? Volg dan de Cursus Medisch Secretaresse. Deze cursus is afgestemd op de Belgische regelgeving. Je leert hoe het zorgstelsel in België werkt en je wordt wegwijs gemaakt in het beheren van het medisch secretariaat. Andere thema’s die hierbij aan bod komen, zijn; communicatie, omgang met patiënten, hygiëne, ergonomie en deontologie.

4. Opleiding kapper

Een van de beroepen, die tijdens de coronacrisis bewezen heeft onmisbaar te zijn, is het beroep van kapper. Nog nooit was men zich hiervan zo bewust. Daarnaast zal er binnen deze sector de komende tijd veel werk blijven. Door de extra hygiënevoorschriften die kappers moeten treffen, kunnen ze effectief minder klanten op een dag ontvangen. Spring hier op in door je bij te scholen in het kappersvak, bijvoorbeeld via onze 10-daagse Kappersopleiding (Basis). Een andere goede tip voor een cursus met toekomst is de Cursus Haarkleuren. Met een certificaat haarkleuren kun je gemakkelijk bijspringen in een kapsalon, waar ze wel wat extra handen kunnen gebruiken!

5. Cursus numerologie

De coronacrisis heeft onze realiteit enorm veranderd. Voor veel mensen heeft het tot drastische veranderingen geleid, bijvoorbeeld op het bied van carrière, gezondheid en mentaal vlak. Hoe ga je om met deze veranderingen? Wil je meer inzicht krijgen in jezelf en jouw potentieel ontdekken? Dan is de cursus numerologie zeker een van die cursussen met toekomst na corona. Je leert om te leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur en je leert hoe je anderen hiermee kunt helpen. Belangrijke onderwerpen die hierbij aan bod komen, zijn: horoscoop berekenen, 9 sterren astrologie, yin en yang en de 5 elementen. Lees hier meer over onze Cursus Numerologie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie