Tips voor het verminderen van voorhoofdsrimpels

6 augustus 2021 | Schoonheidszorg Alle blogposts

De beste manieren voor het verminderen van voorhoofdsrimpels

Wanneer voorhoofdrimpels verschijnen, zijn deze vaak zeer prominent aanwezig. Ze hebben daarbij een grote invloed op je gezichtsuitdrukking. Misschien krijg je weleens klanten in je salon die erover klagen dat mensen vragen waarom ze zo bedenkelijk, verontrustend of zelfs boos kijken. Terwijl dat helemaal niet het geval is. Hoewel fijne lijntjes en rimpels een gevolg zijn van het huidverouderingsproces, zijn er veel manieren waarop je dit proces kunt vertragen. Lees hier onze tips voor het verminderen van voorhoofdsrimpels in je beauty salon.

Verminderen van voorhoofdsrimpels zonder botox?

Bij het verminderen van voorhoofdrimpels en fronsrimpels denken de meeste mensen vaak gelijk aan botox en fillers. Echter, is dit voor velen geen aantrekkelijk idee. Gelukkig zijn er vandaag de dag mooie alternatieven, waarmee je op een natuurlijke manier dit probleem kunt aanpakken in je beauty salon. Deze behandelingen zijn gericht op het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor de huid op een natuurlijke manier zichzelf gaat verstevigen. De rimpels zullen hierdoor zichtbaar vervagen. Bovendien krijgt de huid daarbij een gezonde en frisse uitstraling, waardoor rimpels nog minder opvallen. Over welke behandelingen hebben we het dan?

Beauty behandelingen voor het verminderen van voorhoofdsrimpels

Bij Wellness Academie kun je diverse professionele behandelingen leren, waarmee je klanten kunt helpen met het verminderen van voorhoofdsrimpels. Een van die behandelingen is microdermabrasie. Hiermee verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de huidvernieuwing en maak je de huid duidelijk zachter. We leren je er graag alles over in onze korte Cursus Microdermabrasie. Een andere behandeling, waarmee je ook deze resultaten bereikt, is een chemische peeling. Neem daarom hier eens een kijkje bij onze Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings. Iets voor jou? Een andere behandeling die ook zeer effectief is en die we hieronder verder zullen uitlichten, is microneedling.

Stimuleer de huidvernieuwing met microneedling

‘Microneedling? Komen daar naalden bij te pas?’ Ja, maar deze naalden worden niet gebruikt om fillers of botox in te spuiten! Microneedling betekent dat je met een apparaatje met kleine naaldjes de huid gaat bewerken. Er ontstaan microscopisch kleine kanaaltjes in de huid, die ervoor zorgen dat de huid zich actief gaat herstellen en vernieuwen. De aanmaak van collageen en elastine krijgt een boost. Je zet hiermee dus het natuurlijke proces van huidvernieuwing extra hard aan het werk. De nieuwe frisse huid zorgt ervoor dat de rimpels vervagen. Deze behandeling is zeer doeltreffend voor het verminderen van voorhoofdsrimpels, maar ook voor bijvoorbeeld het verminderen van de neuslippenplooi, acnelittekens en voor het verbeteren van een grove huidstructuur.

De voordelen van microneedling

Microneedling behandelingen zullen je als schoonheidsspecialist(e) veel voordelen bieden. Je kunt hiermee veel klanten van dienst zijn, want microneedling is geschikt voor alle huidtypes. De diepte en de snelheid van de naaldjes stem je gemakkelijk af op de huid en de specifieke zone. Verder wordt de huid toegankelijker voor actieve werkstoffen in serums en crèmes. Tijdens een microneedling behandeling kun je gebruikmaken van een mesoserum met een specifieke werking, zoals het verstevigen van de huid. Een ander voordeel is dat de huid na afloop snel herstelt. Er kan tijdelijk wat roodheid optreden en soms vormen er zich korstjes. Het is wel belangrijk dat je de huid na de behandeling extra goed beschermt tegen de zon.

Meer weten?

Wil je een echte huidexpert worden? Dan mag je onze opleiding microneedling niet missen. Schrijf je hier meteen in voor onze volgende Opleiding Microneedling in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven-Stratum, Nijmegen of Utrecht!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Fruitzuren / Chemische Peelings

  Fruitzuur behandelingen zijn effectieve peelings die celdeling stimuleren en vele huidproblemen verbeteren, voor een frisse uitstraling. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
 • Microdermabrasie

  Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat en biedt huidverbetering bij huidveroudering, futloze huid, acnelittekens en zonschade. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
 • Microneedling / Mesotherapie

  Microneedling stimuleert huidvernieuwing diep in de huid en vermindert talloze huidproblemen. De huid wordt zichtbaar steviger, gladder en frisser! Meer info

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven