Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: de voordelen van dry needling!

31 oktober 2022 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: de voordelen van dry needling!

Wist je al dat je bij Wellness Academie een Cursus Dry Needling kunt volgen? Deze behandelwijze kan op vele manieren een verrijking zijn voor jouw wellness- en massagepraktijk. Je kunt hiermee op een doeltreffende wijze spieren laten ontspannen. Hoe werkt dit dan precies en wat zijn de voordelen van dry needling? Daar vertellen we je hier graag meer over. Iets voor jou? Schrijf je dan op tijd in voor de cursus dry needling, zodat je gegarandeerd bent van een plek!

1. Doeltreffend bij veel spierproblemen

Veel spierklachten ontstaan door triggerpoints. Dit zijn kleine verhardingen in de spier, die pijnlijk kunnen zijn. Ze leiden daarbij vaak tot uitstralende pijnklachten. Deze verhardingen noemen we ook wel ‘spierknoopjes’. Een van de belangrijkste voordelen van dry needling is dat je gemakkelijk en doeltreffend deze klachten kunt verminderen. Je leert in onze cursus hoe je met een naaldje op de juiste manier spieren kunt aanprikken. Dit leidt tot een directe daling van de spierspanning en daarmee tot een vermindering van pijn. De naaldjes die gebruikt worden, zijn droge, dunne acupunctuurnaaldjes. Je leert onder andere om de volgende klachten aan te pakken met dry needling:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Nekpijn en whiplash
 • Schouderpijn en frozen shoulder
 • Tenniselleboog en golfelleboog
 • Midden- en onderrugklachten
 • Sportblessures

2. Vergroot vlot de mobiliteit van spieren

Pijnlijke spieren betekent ook meestal een verminderde mobiliteit. Een van de voordelen van dry needling is dat je hiermee vlot de mobiliteit van de spieren weer kunt herstellen. Doordat deze behandeling de spieren ontspant, krijgen ze hun kracht en coördinatie terug. Je kunt dry needling daarom ook op een effectieve manier combineren met andere behandelingen, die de functie van de spieren optimaliseert. Daarvoor zou je onder meer de volgende cursussen kunnen volgen: de cursus triggerpoint massage, de cursus sportmassage, de opleiding sportmassage en de cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage. Ook voor het aanleren van deze massages ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres!

3. Dry needling doet geen pijn

‘Wordt er met naalden gewerkt?!’ Dat kan ervoor zorgen dat veel mensen meteen wat huiverig worden. Die angst is nergens voor nodig. Een dry needling behandeling, die op de juiste manier wordt uitgevoerd, doet geen pijn. In onze cursus dry needling leer je om te prikken met een buisje. Het buisje heeft de juiste afmeting om doeltreffend subcutaan of intramusculair te leren prikken. Dankzij het buisje prik je altijd meteen op de juiste diepte. Daarnaast leer je alles over de juiste prikrichtingen. Door deze methode goed aan te leren, kun je heel doeltreffend en pijnloos werken.

4. Geen vervelende bijwerkingen

Nog een van de voordelen van dry needling is dat het een behandeling is zonder bijwerkingen. Tijdens de behandeling kan het voorkomen dat je klant iets rillerig wordt of gaat zweten, maar doorgaans zijn er geen bijwerkingen. De zone waar dry needling is toegepast kan eventueel na afloop wat gevoelig zijn en soms wat stijf aanvoelen. Dit trekt echter binnen één tot twee dagen weg, waarna je ook meteen een duidelijke verbetering opmerkt. De pijn zal afnemen en de mobiliteit van de spieren neemt toe.

5. Extra voordeel van onze Cursus Dry Needling

Dry needling en acupunctuur worden allebei uitgevoerd met acupunctuurnaaldjes. Echter, is dry needling geen acupunctuur, hoewel het wel afstamt van deze eeuwenoude behandelwijze uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Dry needling heeft zich ontwikkeld tot een nieuwe behandelwijze, die overgewaaid is uit Canada. Het richt zich voornamelijk op specifieke triggerpoints. De acupunctuur richt zich op energiebanen en energiepunten. Doordat je docent een expert is in de Traditionele Chinese Geneeskunde leer je in deze cursus het beste uit twee werelden; de westerse dry needling en de dry needling gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bekijk hier ook onze Opleiding TCM Acupunctuur Behandelaar.

Ontdek alle toepassingen en voordelen van dry needling

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze behandelwijze en wil je graag alles weten over de voordelen van dry needling en het uitvoeren van deze behandeling als een pro? Mis dan niet onze volgende cursus. Het gaat om een tweedaagse cursus van 10h00 tot 17h00, waarin je aan de slag gaat met het oefenen van de technieken. Je wordt begeleid door een topdocent, die je vorderingen nauwlettend in de gaten houdt. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je hier in voor de Cursus Dry Needling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie