Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Van volle wenkbrauwen naar no-brows

21 maart 2016
Van volle wenkbrauwen naar no-brows

Laat dat pincet maar zo veel mogelijk liggen, was de laatste tijd het devies als je je wenkbrauwen wilde vormgeven. Volle en borstelige wenkbrauwen waren de trend, met als veelgeprezen voorbeeld de wenkbrauwen van Cara Delevingne. In plaats van met het pincet ging men juist in de weer met serums die wenkbrauwen sneller zouden laten groeien, evenals met wenkbrauwpotloden en wenkbrauwpoeders om te dunne wenkbrauwen op te vullen. Nu wordt alles weer over een heel andere boeg gegooid; no-brows zijn het nu helemaal!

De tijd van volle wenkbrauwen is voorbij

Heb je zelf maar dunne wenkbrauwen, dan is deze nieuwe no-brow trend goed nieuws voor jou. Je hoeft geen geld meer uit te geven aan al die extra wenkbrauwproducten. Met je dunne wenkbrauwen voldoe je zonder problemen aan het nieuwe modebeeld. De tijd van volle wenkbrauwen of ‘bold brows’ is voorbij. Deze nieuwe trend werd gespot tijdens de toonaangevende fashion shows van bekende modehuizen in Londen en New York voor hun collecties voor het aanstaande najaar. Modehuizen die hun modellen met minimalistische wenkbrauwen de catwalk opstuurden waren onder meer Gucci, Marc Jacobs en Givenchy. Kortom, het pincet kan weer uit de kast of leer oosters epileren met een draadje in onze Cursus Threading in Hasselt!

Geen wenkbrauwen? Geeft dat geen vreemd effect?

In de opleiding schoonheidsspecialiste en de opleiding visagie leer je alles over wenkbrauwvormen. Er wordt benadrukt dat de wenkbrauwen een grote invloed hebben op de uitstraling van het gelaat. De wenkbrauwen weglaten of zo goed als onzichtbaar maken, is dat wel een goed idee? De professionele visagisten van grote modehuizen bewijzen opnieuw dat als je met een creatieve kijk aan de slag gaat, het juist heel verrassend kan werken om zo af en toe de ‘regels’ te doorbreken. De minimalistische wenkbrauwen komen met de juiste make-up juist heel goed tot hun recht en geven de ogen extra nadruk. Om de regels te doorbreken is wel altijd essentieel om eerst de regels goed te kennen.

Tips voor de no-brow trend

Voordat je zomaar je wenkbrauwen kaal gaat plukken om de no-brow trend uit te proberen, is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Deze look staat vooral mooi in combinatie met dik aangezette oogmake-up, bijvoorbeeld donkere smokey eyes, veel eyeliner of kohlpotlood. Of, je gaat juist helemaal de andere kant op; een naturel of nude look met weinig make-up. Kies je voor een nude-look, dan is het wel aan te raden om de ogen te omlijnen met een vleugje oogschaduw in een roze of bronzen kleur. Doe je dit niet dan kan het er te ‘kaal’ en te bleek uitzien. Bekijk hier enkele voorbeelden van de no-brow look.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie